Norge Schlagerpinglan: Efter att Sistesjansen avgjorts på lördagskvällen den 12:e februari så stod det klart vilka 10 bidrag som kommer att tävla i finalen av Melodi Grand Prix 2022 den 19:e februari, där vinnaren kommer att få representera Norge i Eurovision Song Contest 2022.

Här nedan ser ni de 10 finalbidragen, presenterade i den ordning jag själv rangordnar dem för tillfället:

Ett av finalbidragen i MGP 2022:

Wonder Of The World“, Christian Ingebrigtsen

Schlagerpinglans MGP 2022-final-topplista (22-02-15):
1. Wonder Of The World“, Christian Ingebrigtsen (Förkvalificerad)
2. Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer (Förkvalificerad)
3. Black Flowers“, Frode Vassel (från Semifinal 1)
4. Hammer Of Thor“, Oda Gondrosen (från Semifinal 3)
5. Fly “, Maria Mohn (från Sistesjansen)
6. Someone“, NorthKid (Förkvalificerad)
7. Queen Bees“, Anna-Lisa Kumoji (Förkvalificerad)
8. Dangerous“, Farida (från Semifinal 2)
9. Made Of Glass“, Sofie Fjellvang (från Semifinal 4)
10. Death of Us“, Elsie Bay (Förkvalificerad)

Schlagerpinglan: Ganska tidigt så insåg jag att jag har en stor personlig favorit i “Wonder Of The World” och där står jag fortfarande kvar. Om det vore upp till mig så hade Norge skickat Christian Ingebrigtsen till Turin så att en eller två ESC-shower kunde förgyllas av denna otroligt vackra låt. 😀

Jag får väl tillägga att jag inte nödvändigtvis tror att detta är det “bästa valet” för Norge då oddsen tyder på att inte alla uppfattar låten på samma sätt som jag gör, men sådant kan man ju inte veta på förhand. 🙂

Något jag däremot är helt säker på (efter att ha velat fram och tillbaka väldigt länge) är att jag trots allt inte kan motståGive That Wolf a Banana“. Själva låten sätter sig på huvudet och efter att jag sett att Subwoolfer trots allt kommer att kunna göra bidraget rättvisa live så ser jag gärna att Norge väljer storfavoriten till sin representant. Vi får väl se vad som händer på lördag. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Norge i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för ESC-ländernas pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2022-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


38 kommentarer till “Norge 2022: Lyssna på MGP 2022-finalbidragen”

 1. Micke

  @Pinglan

  WHAT THE………………

  Har nog aldrig blivit lika chockad över något du skrivit tjejen som detta. Är du säker på att du inte vänt allt upp och ned? 🙂 Elsie i botter och the bananas i toppen

  För mig finns det bara ett bidrag i Norge och det är “Death of Us“, Elsie Bay. Resten är för mig överflödigt. I synnerhet vargen som goes bananas

  Pinglan, pinglan 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag var på väg och skulle svara din kommentar ang. Bulgariens bidrag med något i stil med att det är trevligt att vi kan vara överens om några låtar i alla fall (väl medveten om din reaktion när väl min norska lista kom upp). 😀

  Jo, jag vet var jag placerat Elsie Bay och även varför “Death of Us“ fått min jumboplats. Jag har väldigt svårt för hennes röst/sångstil och därför blir upplevelsen allt annat än behaglig för mig. Kanske är det något som man kan vänja sig vid, men jag tvivlar att det kommer att ske innan finalen. (Vem vet, jag får kanske en aha-upplevelse på lördag? Jag utesluter inget. 😀 )

  Vad gäller vargen så är det inget jag tänker försöka övertyga dig om, jag vill inte gilla det själv… men vissa saker är svåra att stå emot. 😀

 3. HW

  Ska lyssna igenom hela startfältet en gång men just nu håller jag nog med Micke; “Death of us” är överlägsen. Däremot har ni som gillar “Give that wolf a banana” anledning att vara glada, för den kommer att vinna 🙂 Helst slipper jag ännu ett inte särskilt roligt skämtbidrag om frukt och grönt men alla har ju olika smak.

 4. Pato

  En patetisk samling låtar. Det är så dåligt som det kan bli. Jag hatar de nordiska uttagningarna.

 5. Mikaela

  @HW Hur kan du vara så säker på att de vinner? Genuin fråga 🙂

 6. HW

  @Mikaela Helt säker är jag i för sig inte 🙂 Men sen den framfördes live verkar ingen prata om någon annan som vinnare, och eftersom det är rätt ballad-tätt i finalen står de ut rejält. Men samtidigt är själva låten tillräckligt mainstream för att inte dra på sig en massa anti-röster.

  Sen är det oddsen. Vet att de inte alltid har rätt (de hade ju fel förra året i Norge) men det är en väldigt stor ledning de har där.
  Men såklart, inget är säkert och jag blir inte särskilt ledsen om jag har fel 😉

 7. Mikaela

  @HW Aha, tack för info. Jag ser mer än gärna att de vinner 😀

 8. Micke

  @Pato jag håller med dig i en hel del. Förutom Elsie är det riktiga lågvattenmärken i Norges uttagning. Tyvärr håller jag även i stort med dig om sista meningen även om jag kanske inte hatar de men tycker de är urtråkiga för det mesta, i synnerhet MF

 9. Micke

  En tredjedel av de finalklara bidragen ger jag betyget (1/10) MYCKET DÅLIG. Jag vill absolut inte fylla på detta från fyra till fem genom att få bevittna hur några utklädda vargar jagar bananer genom en en urtöntig dans som möjligen hade kunnat få titel How to go bananas in tre minutes

  Fruktansvärt bidrag. Skulle utmana Israel som min jumbo

 10. Pato

  1. Anna-Lisa Kumoji,
  Det är en norsk teaterkvinna som försöker låta hitlista… 4/10.

 11. Pato

  2. Christian Ingebrogtsen,
  Det är en gammal boy band snubbe som gör någon Didrik Tangen soul ballad med en lat vedervärdig text. Gräsligt. 4/10.

 12. Pato

  3. Elsie Bay,
  Det är en dramatisk återhållen liten ballad med en förskräckt liten tjej som springer runt o gömmer sig på scenen. Musikaliskt är det ingen katastof men det känns fortfarande lite fejk… 6/10.

 13. Pato

  4. Northkid,
  Det är Coldplay med nappflaska. 5/10.

 14. Pato

  5. Subwoolfer,
  Det är Ylvis bakom det här och de gör den musiken Ylvis alltid har gjort. Mycket bättre än värdelösa Keiino & Tix. 6/10. Det enda Norge kan skicka för att märkas i Turin.

 15. Pato

  6. Frode,
  Finns inget fräscht med det här. Han får låten att kännas som en schlager låt från 2013 när han gör den. Inga poäng från Östeuropa. 4/10.

 16. Pato

  7. Farida ,
  Ännu ett bidrag som ska ödsla TV tid. Brinnande piano, dansande violinister, klassisk gammal schlager tonartshöjning. Allt är fake. 4/10.

 17. Pato

  8. Oda Gondrosen,
  Nuuu får det ta mig fan vara nog. 4/10.

 18. Pato

  9. Sofie Fjellvang,
  Teater låtarna fortsätter… 4/10.

 19. Pato

  10. Maria Mohn,
  Någonslags viking opera. Man tror inte det är sant. Norge är piss. 4/10.

 20. Micke

  Pato… Har du en bra dag? 🙂

 21. Johanna

  “Made of Glass” är den bästa låten. Gillar även Northkid meb det finns bara en rimlig vinnare (eftersom ingen av ovanstående vinne) och det är Subwoolfer. Lika mycket som jag ogillar Lettlands hemska, hemska skämtbidrag, lika mycket gillar jag Subwoolfers medryckande glädjepiller! För mig får den gärna vinna som förväntat så tror jag att Norge har e given fnalplats då melodin och numret är medryckande och underhållande. “Vanliga” tv-tittare kommer älska det!

 22. Pato

  Haha Micke. Toppendag, satt ner i förrgår o lyssnade på alla norska finalbidrag haha. Nej, jag orkade it lägga bomull i min texter längre haha

 23. Engsla

  Death of us är jättefin i studioversion, men live i semin såg och lät det inte bra. Kan hon göra något åt det till finalen och lyckas väcka lite engagemang är det bra och möjligen då min vinnare. Om inte hoppas jag att vargarna vinner, den är snyggt förpackad och kul att både se och lyssna på 🙂

 24. Micke

  Pato… Gör som jag istället. Skit i att titta på MF. Bästa lösningen 🙂

 25. Mikaela

  Mitt problem med Death of us är sångerskan. Hennes röst är inte stark nog, och hon ger ett oerfaret och ungt uttryck, där det hade behövts en kvinna med mer pondus och lite svärta.

 26. Daniel

  Kul att läsa allas kommentarer.
  Här är bananen en stor favorit. Jag hoppas att den vinner. Men det finns några andra ok låter ytterligare såsom Wonder of the world och Someone.
  Vad gäller Death of us så tar jag rygg på pinglan. Jag har den långt ner på min personliga lista. Jag har svårt för hennes röst och tycker också låten är ganska tråkig. Varje gång ni höjer låten här på bloggen tänker jag att jag måste lyssna på den igen och ge den en chans. Men den klickar verkligen inte för mig.

 27. Micke

  @Daniel, eftersom det finns här några som inte ser det jag sett när jag ser och hör BANANAS så ska jag ta det en gång till här och sen släppa det i respekt till finalen. Därefter hoppas jag att jag inte kommer att behöva kommentera den någonsin mer i mitt liv, hur långt eller kort det än blir.

  När jag ser och hör BANANAS ser jag ett spel med barn i skolan. Åtminstone försöker jag se detta för att inte nedvärdera Melodi Grand Prix och övriga ballongen fullständigt. När jag inte klarar att se barn i skolmiljö ser jag istället vuxna människor som skämmer ut sig å det grövsta. Jag ser undermålig dans. Jag hör dåliga röster.

  Kan jag möjligen se det som ett roligt skämtbidrag? No way Jose 🙂 Hela bidraget är iofs ett skämt. Men när jag ser och hör skämtbidrag då ser jag folk som utför det med klass och stil. Vet inte om dessa VARGAR och bihang ens vet hur man stavar till de två orden. Förhoppningsvis vet de väl iaf att de börjar på K och S 🙂

  Inte ofta jag skriver så här hårt men nu så. Detta är så lågt och jag vill i mitt liv visa respekt och det gör jag nu genom att lämna BANANAS-VARGARNA ifred. Den finns inte för mig nu till finalen. Skulle Norge skita ned sig och välja den så är den min jumbo tillsammans med Israel, på målfoto mot Italien och Spanien.

  Så nu är den borta 🙂 Angående Elsie Bay erkänner jag att hela min bedömning utgår efter studioversionen. Har inte ens sett den live. Ska mycket till om jag ska titta på Melody Grand Prix 🙂

 28. Mikaela

  Tillägg, jag tror på dåligt resultat för Elsie i ESC. Borderline qualifier pga lättglömt och halvfalskt.

  Subwoolfer kommer garanterat ta sig till final och ha god chans på topp 10.

 29. Adri

  Jag tror jag avbryter det som skulle va min paus ändå.

  2,5 dagar bort räckte för att inse… jag måste få prata om Eurovision. Och mitt ”verkliga umgänge” skiter ju i Eurovision så där får jag ju inte behovet ens lite tillfredsställt.

  Men ah. Jag är ju inte speciellt glad eller välmående för tillfället, så till er två personer som möjligtvis uppskattar min närvaro här så får ni kanske ha lite överseende med att mina kommentarer kommer inte vara så roliga eller livliga nu. Men tids nog, så… 🙂

  För jag måste ändå prata om Norge:

  Här finns åtta låtar som bara smälter ihop. Sen finns Subwoofler och Elsie Bay.

  ”Death of us” är en otroligt välskriven låt. Underbar melodi i refrängen. Grym text. Fint framförd av en skör sångerska. Värdig vinnare! Allt med ”Death of us” är otroligt värdigt bara 🙂 Älskar, och hade blivit min nya, otroligt överlägsna etta (beroende på vad vissa andra länder väljer på lördag dock).

  Subwoolfer?

  Det är det sämsta som någonsin ens närmat sig Eurovision. Innan var det Österrike 2012, men skickar Norge det här så tar Norge den platsen. Det finns inget plus med deras låt. Det är så illa att det är rätt nära att vara det sämsta jag hört. Punkt. Inte ens bara i bubblan.

  Tvärtom så har jag nästan svårt att se hur de inblandade människorna ens kan se sig i spegeln, när de vet vad de utsatt mänskligheten för… den låten. Skäms de inte? Jag skäms bara över att behöva se det.

  Låten får mig att tänka så otroligt mörka tankar att jag inte ens vågar skriva de här, så jag besparar er det.

  Men Norge kan alltså bli avsolut topp, eller absolut bott på lördag. Och tyvärr lutar det åt det sistnämnda. Överlägset.

  Annars så kan de ju för all del skicka nåt som… ”Hammer of Thor” men då får de nog uppleva samma öde som ”Icebreaker” fick.

  Gud, jag behövde bara få ur mig det när Micke tyckte han var hård mot Subwoolfer.

  Nu har jag fått ur mig det iaf så då kanske (stort kanske) jag inte behöver spy ur mig lika mycket när de vinner på lördag! Inga garantier.

 30. Mikaela

  @Adri Jag trodde jag hade hyfsad hum om din musiksmak, men hade visst fel. Trodde inte du skulle vara intensivt anti-Subwoolfer, men nu har jag fått ännu en pusselbit till din stil. 🙂 Kul att du är tillbaka!

 31. Micke

  @Adri, ok skönt att åtminstone du inte säger att Elsie har dålig röst. Jag är precis på samma planet som du när det gäller Norge. Där är en tunn liksidig smet av ingenting egentligen. Sen är det två andra bidrag som inte ingår i detta.

  Den för mig numera onämnbara som jag förklarat vad jag tycker om. Sen finns det då Elsie Bay som är på min topp 7 överhuvudtaget ESC 2022. Har som sagt dock inte lyssnat på den live men jag får väl göra det då för att få en egen uppfattning om Elsie live

 32. Daniel

  Vi har verkligen två läger här, bananen eller Death of us. Är det bra eller dåligt för de båda låtarna? Det positiva är ju att de har sina hängivna fans som säkert kommer att rösta på dem i Norge, men räcker det? Eller kommer det en dark horse och snuvar båda lägren på segern? Undrar hur vi skulle känna då? Det ska bli spännande att se, kanske lika bra att vi inte kan påverka utgången.
  Jag tycker ju att pinglans nummer ett, wonder of the world, är ok med, så den kan också få vinna. Men bäst chans i ESC tror jag ändå bananen har för den sticker ut ur mängden.

 33. Adri

  Jag tror på vargarna. Men det finns ändå nåt som kan stötta ”Death of us”.

  Och det är Norges final avgörs i duell. Så säg att Elsie och vargarna hamnar i den, vilket mycket ändå talar på.

  Då tror jag att Subwoolfer får mycket stöd för att folk, av nån anledning som jag inte vet och inte vill veta, gillar dem.

  Samtidigt så kan Elsie få röster både från sina fans, men också från folk som antiröstar på Subwoolfer. Det funkar ju så i dueller.

  För jag tror liksom inte Elsie är upprörande nog för folk att anti-rösta på henne, men jag kan ändå se att folk skulle rösta på Elsie i en ”anti-rörelse” mot Subwoolfer.

  Men ah… jag tror inte stenhårt på Elsie.

  Men ja, vinner vargarna så är det ett regelrätt bevis på att människan som art är ond. Och jag skämtar inte ens.

 34. Micke

  De 10 sämsta bidragen ESC 2022

  Solklar etta på tioskalan

  “Fire”, ELYSA – ESTLAND
  “Real Love”, Brendan Murray – IRLAND
  “Demons“, Michael Soul – UKRAINA
  “Brividi“, Mahmood & Blanco – ITALIEN
  “Slo me”, Chanel – SPANIEN
  “Eat Your Salad”, Citi Zēni – LETTLAND

  Gränsfall mellan etta och fet nolla:

  “Give That Wolf a Banana“, Subwoolfer – NORGE
  “I.M”, Michael Ben David – ISRAEL

  FET NOLLA

  “He, She, You & Me“, Bujāns – LETTLAND
  “Not Your Mother“, Lolita Zero – LITAUEN

 35. HW

  @Micke De flesta av dina botten-låtar är usla, men förstår inte riktigt ditt hat mot “Brividi” 🙂 Definitivt ingen favorit för mig heller, men tycker inte den gör något särskilt fel förutom att vara lite väl anonym för ett italienskt bidrag. En klassisk femma av tio.

 36. Micke

  @HW, det är främst tre saker jag inte klarar med “Brividi”. Två starka skäl och ett mindre starkt.

  Det som är mindre starkt är att det ska representera Italien i ESC. Alltså ITALIEN!!!!! Mästarna av ESC. Har de någonsin haft ett dåligt bidrag i ESC? Svar…NEJ,

  Det två starkare då är 1. En hemsk….rättelse….FRUKTANSVÄRD refräng som “kryddas” med falsett. 2 Två killars rösters som harmoniseras extremt dåligt. Har inte hört något värre i duo-mord sen Carola mördade duetten med stackars Andreas Jonsson som nog ångrar än idag den konstellationen.

  Det är främst detta. Annars tycker jag den börjar skapligt även om det är sömnvarning samtidigt 🙂

 37. Micke

  @HW, may I ask you one thing?

  Du höll med om det mesta när det gällde mina tio i botten sa du. Hur är det när det gäller min topp då? 🙂

  1. “Sun Numero”, Younghearted – FINLAND

  2. “Ogni volta è così“, Emma Marrone – ITALIEN
  3. “I Swear to God“, Maël & Jonas – TYSKLAND
  4. “Hold me closer”, Cornelia – SVERIGE
  5. “Terra”, de Tanxugueiras – SPANIEN
  6. “Death of Us“, Elsie Bay – NORGE

  7. “Malere”, E-an-na – RUMÄNIEN
  8. “Með hækkandi sól“, Sigga, Beta og Elín – ISLAND
  9. “Ritmu”, Aidan – MALTA
  10. “Hope“, STEFAN – ESTLAND

 38. HW

  @Micke Såklart 🙂
  Det var en intressant samling låtar. Jag gör en topp-10 av din topp-10 helt enkelt.

  1. “Terra” – Spanien – 9/10
  2. “Sun numero” – Finland – 9/10
  3. “Malere” – Rumänien – 8/10
  4. “Death of us” – Norge – 8/10
  5. “Með hækkandi sól” – Island – 7/10
  6. “Hold me closer” – Sverige – 7/10
  7. “I swear to god” – Tyskland – 6/10
  8. “Hope” – Estland – 6/10
  9. “Ogni volta é cosí” – Italien – 5/10
  10. “Ritmu” – Malta – 4/10

  Som du ser gillar jag alltså de flesta av dina låtar, nummer 5, 9 och 10 lyssnade jag dock igenom för första gången nu imorse så kanske kan ändra mig. Jag skulle säga att om jag gjorde en topp 10 skulle vi nog ha tre gemensamma, men gillar ändå åtta av dina. “Hope” var inte min Eesti Laul-favorit och refrängen har lite tjatat ut sig, men fortfarande en bra låt 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se