ESC2024 Schlagerpinglan: Här följer en liten påminnelse om vad vi har för Eurovision-relaterade shower och dylikt att se fram emot i dag (se hela veckoschemat här):

ESC-händelser – Lördagen den 2:a mars

Sverige Sverige – Melodifestivalen 2024 – Deltävling 5 + Kval
20:00 CET – SVT Play
Läs mer här: “Lyssna på femte veckans bidrag” – “Lyssna på kval-bidragen
Island Island – Söngvakeppnin 2024 – Final
20:45 CET – RÚV
Läs mer här: “Lyssna på “Söngvakeppnin”-finalbidragen
Serbien Serbien – Pesma za Evroviziju 24 – Final
21:00 CET – RTS YouTube
Läs mer här: “Lyssna på “Pesma za Evroviziju”-finalbidragen
Portugal Portugal – Festival da Canção 2024 – Semifinal 2
22:10 CET – RTP1, RTP Internacional
Läs mer här: “De 20 “Festival da Canção”-bidragen

Schlagerpinglan: Som vanligt så dyker det upp snabbguider med mer info om respektive show när vi närmar oss starttid (samt lite annat, t.ex. en sammanställning av de isländska finalbidragen), men det kan ju vara behändigt med en påminnelse om vad som händer under dagen så att man inte råkar missa något. På återseende. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Eurovision 2024: Vad händer i dag? (2024-03-02)”

 1. Micke

  Vet inte vad som dyker upp i Portugals semi 2 ikväll. Kanske någon överraskning. Men min topp 3 fanns garanterat i semi 1:

  1. “Teorias da conspiração”, Nena
  2. “Grito”, Yolanda
  3. “Pontos finais”, Rita Rocha

 2. Adri

  Efter att ha ignorerat dem hela säsongen, eller iaf sen de blev bråkiga, så unnade jag mig faktiskt ett lyss på Islands fält. Vars två lyssningar blev det.

  Jag valde detta då jag helt enkelt inte kan se dem hoppa av. Jag kanske får äta upp den skon redan ikväll – men min feeling är att Island kommer dyka upp.

  Det var en ok standard. Inget fenomenalt, inte heller uselt. Min topp 5 ser ut som följande:

  1. Anita
  – Grym låt för mig att träna till nu när jag börjat ta träningen på allvar igen 🙂 Lite nostalgisk men inte mossigt utdaterad.

  2. Sigga
  – Hon var bättre förra året. Detta är lite tomt i refrängen. Men det är en genre som redan i sig självt tilltalar mig. Så det blir ändå en andra plats.

  3. Bashar
  – Lär ju vinna. Och med tanke på all negativitet låten fått mot sig hade jag förväntat mig sämre. Detta är helt habilt. Utöver de uppenbara faktorer så har Bashar en enorm fördel och det är att låten är den enda som egentligen sticker ut. Nackdel? Refrängen var jävligt platt. Versen var bra dock.

  4. Biomynd
  – Jag lyssnade på studioversionen. Och den var ok. Men jag litar inte på deras röstresurser. Lät lite barnsligt och millenial på ett väldigt osmickrande sätt.

  5. Hera Björk
  – Det här – till skillnad från Anita – var mossigt rakt igenom!

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Själv har jag inte lyssnat på det portugisiska startfältet i förväg utan ser fram emot en kväll med flera (förhoppningsvis positiva) överraskningar. 🙂

  @Adri, Jag återkommer förvisso med det isländska finalstartfältet men jag håller fast vid att inte lyssna förrän jag vet att det är en Eurovision-uttagning det är tal om. Kan TV-bolaget vänta ut resultatet så kan jag. 😀

 4. Micke

  Pinglan, då är det bara du o jag nu då 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag föredrar att lyssna in mig på bidragen i förväg då många behöver lite mer tid (speciellt det portugisiska startfältet, har jag märkt med åren) men överraskningsmomentet är inte helt fel det heller. 🙂 Finns fördelar och nackdelar med allt. 🙂

 6. Micke

  @Pinglan, vet ingenting om Island än. Blir intresserad när de tagit beslutet. Sen tror jag tävlingen är avgjord på förhand. Hoppas bara det är en bra låt också o inte bara för sakens skull

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Instämmer 100% och håller tummarna.

 8. Adri

  Micke: Som sagt kan ju personliga åsikter alltid gå stick i stäv med majoritetens 🙂 Du säger ofta att saker sker ”för sakens skull” när svaret lika väl kan vara att majoriteten inte är på din sida.

  För jag är inte ett stort fan av Bashar (men bättre än jag väntat av) men som jag skrev ovan har han redan musikaliskt en stooooooor fördel som hade varit en fördel även ett mindre turbulent år – nämligen att det är enda låten som sticker ut 🙂

  Islands final är fyra europop-dängor och Bashar 🙂 You do the math.

  Kalla mig naiv men jag tror hans vinstchans skulle varit ganska stor (kanske inte LIKA stor, men ganska) även ett vanligt år 🙂

  Men utomliggande omständigheter kommer alltid påverka ESC. Så har det vart i nästan 70 år 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Adri, Om Bashar har det bästa bidraget så är jag helt med på att han vinner. Jag hoppas bara att OM han tar sig till ESC att röstningen även där slutar med att bästa bidraget vinner och inget annat.

 10. Micke

  @Adri, du missförstod nog helt. Jag vet ingenting om Islands uttagning. Jag har ingen som helst åsikt om Bashars medverkan eller inte. Däremot vet jag hur jädra lätt folk faller i den där fällan “för sakens skull”. Om Island bestämmer sig för att delta i ESC och Bashar vinner med en bra låt så är han hur välkommen som helst. Om han däremot vinner med en dålig låt och det bara handlar om “för sakens skull” är han inte välkommen för mig. As simple as that. Detta är ESC och rent ut sagt. Här skiter jag i sånt 🙂

 11. Adri

  Pinglan: Jag kanske är fortsatt naiv, men jag ser inte att något isländskt bidrag har vinstchans. Final är nog redan där en framgång 🙂

  För jag kan säga att Bashars låt är väldigt ”under-stated”. Den har ju ett budskap. Men det är ju inte ett budskap på ”1944-nivå” utan det är ändå lite diskret och krävs tolkning och tänkande för att se det 🙂

 12. Adri

  Micke: Jojo. Men jag tycker bara det är en tröttsam kritik mot när låtar som sjungs av en förtryckt grupp (eller som lyfter förtryckta grupper) vinner så ska många se det som ”statements”.

  Men smak är aldrig objektivt så en människa (tex du – eller vem som helst annan) kan ju få för sig att det sker ”för sakens skull”. Men sanningen KAN ju lika väl vara att folk tyckte låten var bäst 🙂 Vinner han med en dålig låt, så är ju sanningen att han vinner med en låt DU tycker är dålig. Inte en låt som de facto är dålig.

  Det är lite samma sak som när folk kritiserar MF med att ”folk röstar bara på kända namn”. Det är också bara en bortförklaring, när sanningen nog är att de kända människorna för sig bättre på scenen och därför gör bättre ifrån sig.

  Jag är trött på bortförklaringar till resultat bara 🙂 Bortförklaringar av alla slag 🙂

 13. Schlagerpinglan

  @Adri, OK, jag har försökt att hålla mig borta från både låtar och skriverier men farhågorna har ju funnits där. Ska m.a.o. försöka att inte tro det värsta utan invänta besked och hoppas på det bästa. 😀

 14. Micke

  @Adri men det är ju det jag säger. Jag vet ingenting om hans bidrag. Men är det bästa bidraget så ska det ju vinna oavsett allt annat runt. Samma sak tvärtom givetvis. Det finns inte många låtar jag trott vunnit för sakens skull. Österrike 2014 och Ukraina 2022 är väl närmast till hands. Men gjorde de det? Inte en susning. De kanske hade vunnit ändå. Ukraina fattar väl alla och jag bor stor del i Österrike så jag vet hur snacket gick. Båda bidragen låg på min topp 5 oavsett

  Du får inte ta åt dig så lätt Adri 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se