ESC2024 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de tre bidrag som länderna i forna Jugoslavien kommer att tävla med i Eurovision Song Contest 2024, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället.

Se även: “Alla Big Five-ländernas bidrag” – “Alla Nordens bidrag

Ett av de ex-jugoslaviska bidragen i ESC 2024:

Rim Tim Tagi Dim“, Baby Lasagna – Kroatien

Schlagerpinglans topplista av forna Jugoslaviens bidrag i ESC 2024 (2024-03-23):
Kroatien 1. Kroatien: Rim Tim Tagi Dim“, Baby Lasagna (semifinal 1)
Slovenien 2. Slovenien: Veronika“, Raiven (semifinal 1)
Serbien 3. Serbien: Ramonda“, Teya Dora (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Tyvärr så deltar varken Bosnien och Hercegovina, Nordmakedonien eller Montenegro i årets tävling så är det endast tre bidrag i denna kategori av länder men jag tycker likväl att de lyckats få ihop en imponerande samling. 🙂

Samtliga bidrag tilltalar mig på ett eller annat sätt och hamnar bland mina favoriter i år, alla strax utanför topp-tio på min personliga ESC 2024-topp 37-lista.

Det jag reagerat mest på här (förutom att Kroatien fortfarande är oddsetta) är att samtliga länder (trots gruppindelningen vid semifinaldragningen) lyckats att hamna i samma semifinal. Kanske kan det vara en liten fördel? 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


40 kommentarer till “Forna Jugoslaviens tre bidrag i Eurovision Song Contest 2024”

  1. Micke

    Vad ska man säga? En ranking där det inte finns ett enda dåligt bidrag. Wow 🙂 Seriöst så gillar jag alla tre av dessa. Men hundra vet jag inte än vad ja kommer att tycka. Serbien går säker där har jag sett både studioversion och live. Jag har den på plats 8. Kroatien är för mig på plats 3 i år om man tar efter studioversion. Tar jag efter liveframträdandet är den istället på plats 15. Slovenien har jag inte sett nåt live så det kan ju bli hur som helst. Men efter studioversion har jag den på plats 14.

  2. Micke

    Tänk så olika det kan vara. Ibland är felet för lite kläder som i Spanien och Finlands bidrag men ibland tvärtom för mycket kläder som i Kroatiens bidrag 🙂 Har tyvärr upptäckt en grej till som drar ned den lite live. Hans röst

  3. Johanna

    Ingen av dessa är dålig(Norden borde “take notes” av dessa 3) dock är det Slovenien som jag tycker är rätt mycket bättre än de andra. Ingen av dessa är i topp 10 för mig men alla är bra!

    1. Slovenien(19)
    2. Serbien(21)
    3.Kroatien (24)

  4. Micke

    @Johanna, vad tusan gör du? Adri börjar nog undra här 🙂 Han säger ju att vi nästan alltid har samma smak. Min ranking är precis tvärtom 🙂 Kroatien är klar trea för mig om de rättar till det hela live

  5. Adri

    1. Serbien.(4)
    – Avslappnande. En av mina favoritröster. En låt som växer så perfekt mycket.

    2. Kroatien (5)
    – En av de bättre Käärijä-effekterna. Tycker dessutom den redan funkar finfint live. Grymma verser framför allt 🙂

    3. Slovenien (18)
    – Mer bra än dålig. Definitivt. Men jag föredrar låtarna Raiven haft i nationella uttagningar tidigare.

  6. Johanna

    @Micke Gillar alla dessa. Dock finns det många andra låtar jag gillar mer. Och Slovenien är ju baserat på studioversonen då vi inte hört den live. Serbien är bra men lite på gränsen till tråkig. Kroatien gillar jag, tror också den är årets vinnare. Dock är det ändå något som skaver där och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad än.

  7. Johanna

    Och ja jag rankar kanske de lågt vad det ser ut som men bara en i Norden ligger högre än någon av dessa på min ranking. Alla utom Norge är efter dessa 3 på min tanking så ändå bra jobbat av Balkan!

  8. Denis

    Bara tre låtar men blandad påse. Serbien skickar samma låt dom alltid gör, ballad med etno inslag. Rätt fint men trist och präktigt. Nånstans i mitten.

    Slovenien hade potential att bli något cool men då tycker jag faktiskt Irland gjorde det bättre. Irland är det Slovenien kunde blivit. Nu blir det bara en vanlig pop låt med ” häx” inslag.

    Och Kroatien då vet ni nog är jag helt lyrisk över. Årets bästa låt! Bör vinna ESC! Men med jury tveksam om den gör. Och har själv redan tröttnat på den..
    Men likväl är den bäst

  9. HW

    Väldigt hög standard från forna Jugoslavien i år, även om det är lite tråkigt att bara tre stycken länder är kvar i tävlingen. Även förra året hade alla dessa tre bra låtar men frågan är om inte standarden är ännu högre i år. Två av dessa låtar tillhör mina fyra tydliga favoriter än så länge, och även den tredje är bra.

    1. Slovenien (3)
    2. Kroatien (4)
    3. Serbien (17)

    Om jag inte har fel så var min ranking av dessa länder upp-och-ner-vänd jämfört med förra året, det är bra med variation!

  10. Mikaela

    1. Kroatien
    Ja den växer helt klart men har långt kvar till att storheja på den.

    2. Slovenien
    Problemet med det här bidraget är att det trots sin trevlighet inte väcker så mycket känslor hos mig. Låten är helt okej men liksom under radarn.

    3. Serbien
    Kvinnliga ballader som kan fungera som vaggvisor är ju inte min grej. 🙂 Fortfarande småsur att detta vann över bättre bidrag.

  11. Millan

    Ingen av dessa tre är dålig. Jag har väldigt svårt att rangordna dem, behöver fundera mer över det. Särskilt som jag inte sett något live framträdande av Slovenien. Några noteringar kan jag dock göra:

    1. Kroatien är väldigt tydligt en Käärijä/Cha Cha Cha-wannabee. Han har t o m Käärijäs puffärmar om än i annan färg. Men låten är sämre i mina öron och framförallt saknar det charmen från förra årets finska bidrag. Kanske hade jag tyckt att det var bättre om jag inte hela tiden hade Cha Cha Cha i bakhuvudet? Å andra sidan kanske vi inte hade haft detta bidrag i år utan Käärijä? Om den vinner i år känns det som att det kommer att vara en kompensationsvinst för att Finland inte vann ifjol.

    2. Hur ska man kunna särskilja/rangordna Portugals och Serbiens bidrag i år?

  12. Adri

    Millan: Både Serbien och Portugal finns i min topp 5 – så jag har de absolut nära varandra. Men det finns en markant skillnad, iaf i mina öron (jag kan inget om musik eller så, jag är bara standard lyssnare – så jag har kanske objektivt fel gällande dur/moll whatever).

    Men jag tolkar Serbien som en glad låt ändå. Eller glad är kanske att ta i, men hoppfull eller så iaf. Medan Portugal känns som vemod rakt igenom! Så jag tycker iaf de bjuder på två olika moods.

  13. Millan

    @Adri Jag ska lyssna på dem några gånger till! Jag gillar dem båda även om ingen av dem hör till mina absoluta toppfavoriter. Har så förtvivlat svårt att rangordna dem:-) Vilket man iofs kanske inte heller måste.

  14. Denis

    Serbiens låt är nationalistisk till tusan. En hyllning till dom som dog i första världskriget. Och att Tea alltid bär ramonda vilket man gör den 11 november när kriget slutade. Typ som när britter bär vallmo den dagen. Historienörd:)
    Fast jag tycker ju inte det gör låten bättre, har svårt för onödigt dramatiska låtar som denna. Bara sömnigt, trist och behöver verkligen inte fler krigslåtar i år

  15. Micke

    Brukar slänga ut en “Årets” efter tävlingarna men nu är jag ju osäker på hur det blir så jag tar en lite ofärdig nu redan:

    Årets bästa låt: Norge
    Årets sämsta låt: Sverige

    Årets bästa låt överhuvudtaget: . “Sinceramente”, Annalisa – Italien
    Årets sämsta låt överhuvudtaget: “We Come Alive”, Gothminister – Norge

    Årets största seger: Att 17 av 37 länder sjunger på sitt eget språk:

    Årets bästa live: Norge
    Årets sämsta live: Finland

    Årets bästa flyta-bort-bidrag: “Undream You”, Leona – Tyskland

    Årets bästa rocklåt: “My Friend”, Ollie – Estland

    Årets vackraste låt: Israel

    Årets glädjepiller: “Amor de verano”, Marlena – Spanien

    Årets bästa kvinnliga röst: “Apnea“, Emma – Italien

    Årets bästa manliga röst: “Tu no“, Irama – Italien

    Årets snälla ta bort skiten: Green Room

    Årets tack för att ni vågar vara udda: Norge

    Årets bästa uttagningsshow: Italien

    Årets..så jädra kul att ni är med: Luxemburg (tvåa i kategorin ovanför)

    Årets..så glad att det är kvinnor som gäller för mig: Spanien

    Årets attan så saknade ni är: Turkiet och Bosnien-Hercegovina m.fl

    Årets största förhoppning: Att publiken i Malmö inte ska skita ner sig

    Årets töntigaste och mest skrattframkallande dans: “Banana”, Matt Blxck – Malta

    Årets största gnällspik: Micke på bloggen

    Årets bäst klädda kvinna: Väldigt många. Kan inte svara
    Årets sämst klädda kvinna: För tidigt att svara

    Årets bäst klädda man: Definitivt inte Spanien och Finland
    Årets sämst klädda man: Definitivt Spanien och Finland

    Årets vi sviker aldrig: – Italien

    Årets bästa video: Kroatien

    Årets tillbakagång: Efter två bra år är Sverige tillbaka i botten

    Årets glädjeämne: Norge vågar. När ska Sverige våga

    Årets nu skitar vi ned rocken i ESC åter igen: “We Come Alive”, Gothminister – Norge

    Årets snälla ta mig härifrån: Kalsongjohan i Finland

    Årets..detta är inte Micke men likt förbannat är det bra: Österrike

    Årets sämsta röstning: Moldavien där startfältets 7 bästa låtar åkte ur innan finalen

  16. Denis

    Tycker inte Sverige är sämst i år, långt ifrån. Och inte heller är Norge så bra eller modigt, vadå ett gäng ylande människor? Då väljer jag hellre Sverige lätt.
    Kommer jubla när Sverige igen hamnar på en bra plats i finalen framför Norge:)
    Tror Norge hamnar i mitten

  17. Micke

    @Denis, det är en EXTREM SKILLNAD på dig och mig när det gäller ESC. Det finns inga rätt och fel så sätt förutom för oss själva. Du gillar inte det etniska och vill göra ESC till en vanlig poptävling. Jag vill göra ESC till det som det var menat till. En tävling där vi delar med oss av varandras särart. Därför inte konstigt våra känslor för Sverige och Norges bidrag. Du vill ha musik som du lyssnar på normalt även i ESC. Jag vill ha musik jag inte lyssnar på normalt. Det är anledningen till att jag är här.

    Ska förklara en sak till. Jag lyssnar på all musik främst 50-70 tal och 90-20-tal. Men även 80-tal och mycket annat. Jag kan den här musiken jag vill ha annat. Men en annan sak. Jag har aldrig någonsin varit vän av svensk musik. Finns inte många svenska artister eller grupper som jag hyllar. Det avspeglar sig nog också i varför jag så ofta rankar Sverige lågt i ESC, i synnerhet 10-talet.

    Vad finns det för bra vinnare Sverige har haft? Om vi börjar från början…1968 och 1969 är helt ok. 1988 och 1989 likaså. 1996, 2000, 2007. 2014, 2022 och 2023. Av alla dessa finns det fem som jag tycker riktigt bra om. 1996, 2022, 2007, 1988 och 2014. Gränsfall 2000

    För mig är Sveriges falsettgossar i år mer ylande än Norges fantastiska bidrag. Falsett är ylandets A och O.

  18. HW

    Jag kör också några årets-kategorier, men då jag gjorde entré så sent denna säsong så får det bara bli med de 37 utvalda bidragen 😉

    Årets bästa låt: Estland
    Årets sämsta låt: Storbritannien
    Årets bästa live: Norge
    Årets sämsta live: Spanien
    Årets tack för att ni vågar: Många! Men jag måste säga Irland.
    Årets kvinnliga röst: Norge
    Årets manliga röst: Frankrike?
    Årets rock: Kroatien
    Årets danspop: Grekland
    Årets vackraste: Portugal
    Årets bästa video: Armenien
    Årets sämsta video: Australien
    Årets största frågetecken: Schweiz
    Årets bästa engelskspråkiga: Irland
    Årets vi sviker aldrig: Ukraina
    Årets förbättring från förra året: Norge
    Årets tillbakagång från förra året: Spanien

  19. Micke

    @HW, det där bevisar än mer att vi klickar vad gäller musik. Köper det mesta du säger. Estland som bästa låt köper jag inte men samtidigt är det nog tillsammans med Schweiz den svåraste att greppa. Storbritannien är absolut en dålig låt. Norge är bra live. Spanien är patetisk live

    Rösterna, rock, vackraste, bästa video, sämsta video, sviker aldrig, bästa förbättring, sämsta tillbakagång ja som sagt det mesta. Det är Irland Hw som vi inte har samma uppfattning om

  20. Adri

    Som tur är så finns jag här när Micke underleverar, HW, för jag är helt med dig angående Irland.

    Jag kan sträcka mig längre. Jag tror fan det är Irlands bästa låt någonsin i tävlingen. Och då snackar vi om en låt som troligtvis är en borderline qualifier, samt landet med flest vinster. Men jag tycker nog så! 🙂

  21. Micke

    Adri, du är ju obetalbar 🙂 Jag stöttar allt som HW säger förutom Irland o det lägger du fokus på 🙂

  22. Adri

    Micke, det är ju roligare för mig att hitta nån som uppskattar Irland som jag gör. Roligare än att sitta här och påtala hur överens ni är, för det gjorde ju redan du 🙂

  23. Micke

    @Adri, det är lugnt…Just kiding .-)

    Tänkte på en annan sak. Ingen här har svarat på min grej om Israel så jag lägger ned allt runt det helt och hållet nu. Det är helt ok. No worries.

    Avslutar Israel 2024 med följande:

    Inom ESC-ramar säger jag att jag älskar bidraget. Årets absolut vackraste bidrag. Har den som femma i min ranking.

    Min dröm och förhoppning är följande. Många pratar om att bua ut, bråka och ställa till som protest. Jag säger att det är att visa no respect

    Mitt förslag är istället. Mitt dröm för att inte gå över gränsen med att inte visa respekt men ändå visa protest är följande. När bidraget presenterar skulle jag vilja att alla som sitter därinne blir helt tysta. Inget buande, inga applåder utan bara total tystnad. För mig är det en fan så mycket protest. Tro mig Israel skulle känna av det.

  24. Adri

    Micke: Jag svarade inte för jag har helt enkelt inte bestämt mig riktigt.

    Jag har mer eller mindre ignorerat Israel hittills. Lyssnade på låten när den kom, men efter det velat sky den som pesten (men så igår kom den upp automatiskt på Spotify när playlisten tog slut, tyvärr).

    Får se hur jag gör framöver. Tror jag kommer fortsätta på ”ignorera”-spåret. Inte söka upp låten nånsin. Inte ens se den i maj, utan stänga av både ljud/bild då och sen leva i nån värld där problemet inte finns.

    ————————

    Det handlar inte ens om problem med landet (det har jag, men det har jag med många länder) utan jag ser det bara som en säkerhetsfråga. Och det drabbar ju alla. Scentekniker, alla andra artister, programledarna, helt vanlig publik (som då inte är en del av den eventuella mobb som Israel riskerar väcka).

    Jag har två vänner som har biljetter till den 9e och de har sagt att de funderar på att avstå just av säkerhetsskäl. Ingen av dem tror på ett straight up attentat, men en vild och arg och missnöjd publik på flera tusen kan väcka nog med obehag. Och så då eventuella försök till protester på/av scen.

    Nästan så jag kommer vilja se det med en kvarts fördröjning, så att jag vet om nåt hemskt händer – om jag följer livechatten på nån plattform.

    Men I’m getting ahead of myself här. Jag svarade inte för jag har helt enkelt inte bestämt mig än.

    Ditt förslag? Well det blir svårt att orkestrera 10000 pers att vara tysta. Det är onaturligt. Burop är ändå en naturlig del av ett publiksammanhang då det skett i årtionden, mot artister/talare som sagt eller gjort dumheter.

    Sen vet jag inte om jag ser tystnad som mer skonsamt gentemot Eden själv heller. Men det är bara jag.

  25. Schlagerpinglan

    @Adri, Just säkerhetsfrågan är väl det som gör att man inte helt kan bortse från att Israels bidrag trots allt inte är ett bidrag i mängden men jag anser att det är helt uteslutet att man ska ge vika för hot så det är bara att hoppas att arrangörerna vidtagit alla nödvändiga åtgärder. Tråkigt att det ska behövas dock.

  26. Micke

    @Adri, jag ger bara en kort kommentar.

    Tystnad är i min värld alltid mer respekt än ett buande. Jag tänker bara på hur det skulle vara för mig och bandet vid två olika spelningar. Vid första spelningen möts vi av total tystnad. Vid den andra av ett totalt buande. Lovar dig att vi skulle ta buandet mycket värre än tystnaden. 100% säker på att Eden skulle känna detsamma.

    Sen är jag med dig om mitt förslag att det skulle vara att få 10 000 pers att vara helt tysta. Men inte svårare än att få 10 000 pers att låta bli att bua.

    Buande är det lägsta från en människa efter spottandet

  27. Adri

    Micke: Hmm vi är verkligen inte med varandra här. Lägger ner efter denna kommentar. Inte för att någon av oss går över några gränser (inte mina iaf, men det är Pinglans som gäller, med respekt för henne vill jag inte skriva så mycket mer om allt runt deltagandet – men vill svara dig 🙂 ), utan mer bara… det är inte så kul.

    1. Jag delar inte den övertygelsen. Det finns inget respektfullt med tystnad heller. Jag vet inte hur Eden tänker heller (och det gör inte du heller, så dina 100% kan omöjligt vara 100%) men många som sysslar med scen-konst argumenterar ju för att det värsta är om man inte väcker någonting alls. Tystnad är ju flera gånger mer påtagligt än buande. Jag tror faktiskt, helt genuint – jag säger alltså inte detta för att gå emot dig, att ett helt tyst mottagande skulle riskera att bli ett långt värre trauma för henne.

    2. Risken finns kanske att du kommer tappa det fullständigt på mig nu. Jag hoppas inte det, cause I like you 🙂 Men jag följer uppenbarligen en annan livsfilosofi än vad du gör. Du tjötar en hel del om respekt this och respekt that. Jag har blivit otroligt mycket mer bråkig och besvärlig de senaste… tre åren kanske. En del av det kommer säkert från att jag har varit och ÄR deprimerad, säkert. Men en annan del kommer också från att jag – efter långt övervägande med mig själv faktiskt – insett att man behöver inte respektera allt och alla i tid och otid.

    Jag gör verkligen inte det längre. Däremot måste man acceptera att folk som tycker si eller så finns och man kan inte förändra det (dock så gör man det för sin egna skull, inte den andra). Men jag är förbi att respektera människor som har objektivt fel om saker men står för det, som inte respekterar demokratiska rättigheter, som talar ner utsatta grupper osv osv. Listan kan (tyvärr) göras lång.

    Vill dock bara påpeka att jag respekterar alla stammisar här 🙂 Det gör jag genuint, och jag hoppas det märks. Det är ju ett himla gött gäng 🙂 (däremot kanske du kommer ihåg en riktig bråkstake här från typ 2021/2022 som först och främst inte hade några problem med rena lögner, och som kunde skriva helt twisted saker om kvinnor. Tänker naturligtvis inte skriva ut namnet, men den personen känner jag – helt ärligt nu – inte speciellt mycket respekt för.)

    Jag säger inte att du ska ändra dig 🙂 Men jag säger att det finns ett värde i att inte respektera allting. För vissa saker är skadligare på ett samhälleligt plan. Det finns folk som gormar om att “man måste kunna vara vänner även om man inte är överens”.

    Och jag håller med om det, när det gäller typ saker som film/musik/böcker… men inte om liksom demokrati och mänskliga rättigheter och folks lika värde 🙂 Vad präktig jag låter, usch.

    3. Jag såg att du också skrev om lättkränkthet och dyl, under ett annat inlägg. Där kan jag iaf glädja dig med att det blir bättre 🙂 Övertygad. 2010-talet präglades av en lättkränkthet. Min bild av 2020-talet är att folk är klara med det. Jag var själv mer på de lättkränktas sida under 2010-talet, medan jag nu inte orkar mer 🙂 Senaste exemplet är väl att SVT och den underbara komikern/författaren/journalisten Elaf Ali som börjat bråka med Ukrainas ambassadör i Sverige över ett skämt hon drog. Jag tyckte skämtet var otroligt tråkigt, men det finns INGENTING jag brinner mer för än att varken SVT eller Elaf ska be om ursäkt 🙂 Går någon av dem ut och ber om ursäkt blir jag himla besviken 🙂

    4. Som sagt har jag inte bestämt mig för hur jag gör med Israel, men jag vill ändå säga att om jag kommer placera dem i framtida listor, eller skriva under presentationsinlägg… då kommer jag utgå från låt – och bara låt.

    Frågan är mer om jag överhuvudtaget kommer göra det eller inte. Lutar åt alternativ 2, men den som lever får se.

    ———————————————-

    Jag skriver för långt. Jag måste verkligen avgå.

  28. HW

    @Adri Det är roligt att jag kan vara överens med dig och o-överens (är det ett ord? Troligen inte) med Micke också, och inte bara tvärtom 🙂 Irland har tagit Kroatiens plats i min topp-4, jäklar vad den är stämningsfull, udda och faktiskt bra musikaliskt.

    Sen tycker jag inte alls du borde avgå, för du skriver en massa intressant i ditt långa inlägg 😉 Jag vill kommentera det här med lättkränktheten. Jag reagerade också på reaktionerna kring skämtet mer än själva skämtet, för skämtet där programmet dras är ju ett program som just går ut på att skämta om olika etniciteter; svennar, iranier, somalier, et cetera. Jag köper inte att just ukrainare (eller palestinier, eller israeler, eller kurder, eller vilka som helst) ska vara en grupp som är skyddad och man absolut inte får skämta om. Frågan “får man skämta om allt?” är ju otroligt trött och uttjatad, men jag vågar ändå svara ja på den frågan (sen behöver publiken inte alls tycka allt är kul, men folk ska kunna dra de skämten ändå). Det finns ingen rättighet att inte bli kränkt, och det tycker jag verkligen inte ska finnas heller.

    Jag hoppas att du har rätt om att lättkränktheten är på väg ut, men jag tycker utvecklingen de senaste åren gått mot ett kulturkrig där ena sidan är kränkta över den andra sidans kränkthet. Det låter absurt, men samhället är ganska jäkla absurt ibland 😉

    Vad gäller Israel har jag sagt allt jag vill säga i min och Mickes diskussion från igår. Betyg och ranking kan jag sätta på deras bidrag, men kommer inte komma med några vidare kommentarer. Jag tror det blir bäst så 🙂

  29. Micke

    Tar ett exempel från eget liv. Jag har en granne som har lätt för att bli ovän med folk på grund av en övertygelse han har. För mig en galen övertygelse.

    En gång träffades vi o bestämde oss för att hålla käft. Vad menar jag med det? Vi höll på att bli galna på varandra av tjatet emellan oss. Då sa vi till varandra att vi kan inte ha det så här. Antingen slutar vi att diskutera detta eller så säger vi bye Bye.

    Både han o jag trivdes i övrigt med varandra. Om vi tycker om att prata med varandra om precis allt förutom en grej. Varför då lägga tid på den.

    Detta var fyra år sen o vi har aldrig sagt en ord om den där skiten igen. Det går att vara vänner Adri om man inte lägger fokus på fel skit.

    Sen rättar jag mig om de 100% jag sa. Du har rätt. Jag tog i för mycket. Sorry

  30. HW

    Jag tycker också det går att vara vänner och tycka olika om… absolut inte allt, men mycket. Men jag kan instämma med Adri i att respekt är något man måste förtjäna, istället för att det är något man måste ge alla.

    Vad gäller personen 2022 som Adri nämner så har han faktiskt dykt upp i mina tankar några gånger. Vem var han egentligen? Hur gick hans tankeprocess ens till? Vad gör han idag? Lite fascinerande, ärligt talat 🙂 Blir också lite nyfiken då jag vet att ingen av oss fick läsa det värsta av skriverierna, utan de var det Pinglan som fick stoppa (jag tvivlar inte på att det var helt rimligt gjort att stoppa dessa). Det är märkligt med Internet, och då har jag ändå i princip växt upp med det 🙂

  31. Micke

    HW, det knäppa var att personen ni pratar om samtidigt kunde vara jädrigt kul o trevlig att prata med här på bloggen. Men efter det han sa till Pinglan försvann allt det där för mig.

    Hur som helst respekt är A och O i livet för mig. Det är det primära i mitt liv. Ni får tycka vad ni vill mina vänner men så är det helt enkelt. Alla förtjänar inte respekt men kräver man respekt då ska man banne mig visa det tillbaka.

  32. Adri

    HW: Ja alltså jag och mina kompisar är inte överens om allt 🙂 Verkligen inte. Bara nu senast vi hängde i fredags började vi prata om huruvida monarki är nåt att ha eller nåt som hör till det förflutna, och alla fick säga sitt. Sen spelade vi tv-spel långt in på småtimmarna.

    Jag vill bara inte att en bild av mig som överdrivet konfrontativ ska målas upp nu (även om jag kanske ansvarar för det eventuella image-byggandet själv) 🙂 Jag är rätt easy going överlag, men jag tycker det finns något halvt självutplånande över det här med att allt ska respekteras hela tiden. Jag är mer för att protestera mot dumheter.

    Sen tycker jag att respekt ab-so-lut ska vara grundinställningen. Det är det hos mig, och de flesta i vårt samhälle. Det är jag övertygad om. Grunden är att respektera folk, men det gäller bara tills hen ger mig skäl att inte göra det längre 🙂 Det är som tillit. Vi litar väldigt mycket på människor. Många av samhällets grundpelare är byggd på tillit till människor som inte “förtjänat” det egentligen. Lite samma sak känner jag med respekt. It’s there until it’s not 🙂

    Sen gällande den användaren… jag vet inte var han är. Vill inte veta heller. Mycket märklig varelse. Allt jag ber om är bara att denna lilla kommentar inte ses som en anropan.

  33. Micke

    @Adri, en fråga….hur kan du tyda in att det är fel att protestera mot dumheter i att visa respekt. Respekt är något helt annat. Vi pratar om helt olika grejer min vän 🙂

    Nej, nu får du och HW fortsätta detta själva. Jag ägnar mig nu istället åt musik i ESC. Åtminstone fram till kvällen 7 maj då Eden Golan går upp på scen. Vad publiken i Malmö då gör avgör resten.

    Är på samma linje som HW. När Pinglan börjar med sina presentationer av bidragen då behandlar jag alla länder lika. I övrigt lägger jag det där bakom mig

  34. Adri

    Micke: Behöver inte sägas mer, jag har sagt mitt. Man behöver inte respektera allt, men acceptera (för sin egna skull).

    Jag och HW kanske fortsätter, kanske inte. Men det var du som inledde denna diskussion, it often is (vilket inte ska ses som kritik, bara ett konstaterande) så utan dig tar den nog slut rätt snart också 🙂

    Och som jag sa är jag på den sidan också, vilket jag skrev ovan. Vet inte om du missade det 🙂

  35. Micke

    @Adri, kanske ska förklara….jag är inte det minsta arg på dig. Inte ens lite småirriterad. Bara så inga missförstånd uppstår. Hade du känt mig irl hade du vetat det. Jag vet knappt ens hur ordet stavas 🙂

    Att jag “började” handlade helt oh hållet om att jag ville veta om det fanns folk på bloggen som klarar att prata om Israels bidrag. Att bedöma den på samma sätt som alla andra länders. Det var ingen som svarade så jag hade egentligen lagt ned tankarna på något om detta men sen blåste det upp på andra vägar 🙂

    Jag tar samma slutord igen. Jag tycker inte att Israel sa vara med. Nu har det beslutats att de ska vara med och då respekterar jag det och behandlar bidraget som alla andra. Ett mycket vackert bidrag by the way 🙂

    Nu ägnar jag de närmaste 45 dagarna till 9 maj till musik på bloggen sen får vi se

  36. Helena

    1. Kroatien
    2. Slovenien
    3. Serbien

    Kroatien är ett riktigt bra bidrag som ligger i min topp 5 just nu. Jag hoppas det går bra och jag har inget emot om Kroatien skulle vinna, det vore bara roligt med ett nytt land.

  37. Denis

    Min åsikt om Israel står kvar, och för den delen om alla länder som är I konflikt med andra.
    Visst dom är med och tävlar men det finns ju inget som säger att man som privatperson måste respektera det eller behandla som andra bidrag. Jag har valet att inte lyssna eller klicka på det bidraget och valet att faktiskt skippa kanal när det framförs. Man behöver inte vara snäll och respektera andra.

    Att det är inte är ett bidrag som andra märks ju också hos SVT. Tre olika demonstrationer för och emot kommer hållas utanför arenan. Det måste SVT förhålla sig till och se till att det håller sig fredligt och inte hamnar i arenan. Så istället för att göra som vanligt måste dom nu jobba extra bara för att hålla på säkerhet

    Låten kan vara världens bästa. Men jag har inte hört den och kommer nog inte göra det heller.

    Angående kränkt, som invandrare är det en känslig fråga. Jag tål rätt mycket men det finns en gräns och ingen har rätt att säga jag ska känna. Blir jag kallad för blatte till exempel beror det på händelse och person. Men vad som helst bör faktiskt inte tålas

  38. Micke

    @Denis, har noll koll på din smak. Hur ser din topp 5 ut?

  39. Denis

    Jag gör inga listor. Har inte lyssnat in mig på låtarna ännu, bara hört dom en gång. Tänkte börja nu under långhelgen
    Men jag gör inte listor allmänt. Har inte tid med det och tycker det är meningslöst.
    Men min favorit är Kroatien. Sämst är nog Island, hur kan man låta så ointressant 2024?
    Men gillade också Italien, Nederländerna, Schweiz, Ukraina, Armenien efter en genomlysning. Men återkommer när jag lyssnat på alla:)
    Sverige hamnar någonstans just nu typ på 8 plats på min lista.

  40. oe

    Gillar tyvärr ingen av dessa speciellt. Men kanske, kanske finns det potential i min nr 1.

    1. Serbien

    2. Slovenien
    3. Kroatien

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se