Göteborg – första lyssningen

2008-02-08 (fredag)

Schlagerpinglan: Då har jag äntligen fått höra några sekunder av varje låt och fått en bättre bild av det hela. Vill du själv lyssna på låtarna som ska vara med i den första deltävlingen av Melodifestivalen så går du in på svt:s hemsida.

Igår var jag säker i min ovisshet, men nu när hört lite så är jag däremot lite mer snurrig. Här är i alla fall mina första tankar om varje låt efter hela 60 sekunder:

1. E-Type & the Poodles – “Line of fire”
Jag hade hoppats på att den skulle vara lite “tyngre”, med lite mer karaktär. Den är ganska bra, men skvalar mest på som många andra light-pop/rocklåtar. Tur för låten att den har fått så bra artister.

2. Face-84 – “Alla gamla x”
Sångerskan har en jättegullig röst och låten är verkligen trallig, men en aning tunn. Ser fram emot att få höra hela texten.

3. Velvet – “Deja vû”
Medryckande schlagerdisco! Är inte så förtjust i Velvets gamla låtar, men den här verkligen bra. Kan helt enkelt inte bli utslagen på lördag.

4. Brandur – “Lullaby”
Pampig ballad av en kille med mycket bra röst. Låten kan eventuellt växa och bli väldigt bra, men frågan är hur många som kommer låta den göra det.

5. Michael Michailoff – “That’s love”
Känns mer som Karl Martindal än som Andreas Johnson, som många andra liknar låten vid, vilket inte är något positivt. Inte alls min typ av musik.

6. Amy Diamond – “Thank You”
Versen är en aning bättre än refrängen, men allt som allt är detta en väldigt intressant låt med medryckande takt. Klart bättre än jag förväntat mig. Min favorit i deltävlingen.

7. Suzzie Tapper – “Visst finns mirakel”
Precis som i fallet med hönsnätsburen så ser jag fram emot att få höra hela texten, men jag tror inte att jag kommer att falla för den här låten ändå. Lite för mycket Eva Dahlgren.

8. Christer Sjögren – “I Love Europe”
Detta var ju annorlunda, men svängigt. Bra eller dåligt? Man blir glad av den i alla fall. Detta måste nog upplevas. 🙂

Schlagerpinglans slutsats: Efter att hört små snuttar av låtarna så tror jag fortfarande på samma resultat som igår:

Final: E-Type & the Poodles + Amy Diamond
Andra chansen: Velvet + Christer Sjögren
Åker ur: Michael Michailoff + Brandur

Observera: Finns det någon rättvisa så borde däremot Velvet vara den som går vidare till finalen medan E-Type & the Poodles får nöja sig med Andra Chansen, men detta är Melodifestivalen och då brukar artisten vara viktigare än låten. Tyvärr.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Göteborg – första lyssningen”

 1. David

  Hej schlagerpinglan. ja håller med dig velve toch amy diamond har dom bästa låtarna. men min föraning är att det blir e-type med poodles och crister sjögren till finalen. och intef ör att deras låtar är bäst utan för att dom har emst originella scenshower.

  en originell scenshow uppväger oftast ganska kassa låtar och tyvärr är som sagt melodifestivalen inte enbart en musik tävling utan också en populäritets tävling där en låt från en “känd” artist oftast får oförtjänt mycket röster.

  men jag hoppas på velvet och amy diamond till finalen.

 2. rosenblom

  Va fan… Martindahl är kung! 😉

 3. David

  marthindal är inte änns med.

 4. Schlagerpinglan

  rosenblom/David: Nej, Martindal är inte med. Tack och lov. 😉 Det bara känns som det.

 5. doktorand

  då tycker vi rätt lika! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se