Schlagerpinglan: Här nedan följer mina tankar om de bidrag som ska tävla i den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2009, den som sänds från Skellefteå nu på lördag den 14:e februari klockan 20:00 i SVT 1.

Eftersom jag endast hört ca 60 sekunder från vart och ett av dem så är det mycket möjligt att mina åsikter ändras redan i morgon.

Vill ni själva lyssna på de små ljudklippen så kan ni gå in på svt:s hemsida. Smakproven ligger kvar där tills i morgon, lördag, klockan 20:30.

1. Lili & Susie – ”Show Me Heaven”
Låter som väntat, vilket är väldigt positivt. Refrängen sätter sig direkt. Inget jag kanske vill skicka till Moskva men väl till Globen.

2. Lasse Lindh och Bandet – ”Jag ska slåss i dina kvarter”
Jag tyckte om Lasse Lindhs förra försök men detta var lite väl mycket banka-banka för att det ska vara skoj.

3. Jennifer Brown – ”Never Been Here Before”
Inte min musikstil men visst är refrängslingan klistrigt behaglig. Kan bli farlig.

4. H.E.A.T – ”1000 Miles”
Tamt, anonymt och ointressant.

5. Markoolio – ”Kärlekssång från mig”
Ska man använda samma måttstock när man bedömer denna och de andra låtarna? Nej, så taskig är jag inte utan jag avstår hellre. Hur ska detta gå?

6. Amy Diamond – ”It’s My Life”
Lovande men lite platt. Låten hade kanske blivit lite mer spännande och levande om den haft en annan sångerska. Inget ont om Amy, hon är en mycket duktig artist, men ändå…

7. Cookies’n Beans – ”What If”
Bra refräng för att vara country. Inget som jag personligen är så förtjust i dock.

8. Måns Zelmerlöw – ”Hope & Glory”
Detta blir nog pampigt och mumsigt på scen men något säger mig att låten hade kunnat avfärdas som en dussinlåt om det inte vore för Måns. Tyvärr.

Schlagerpinglan: Samma förutsättningar denna vecka som förra. Eftersom jag inte sett artisterna framföra hela sina bidrag live så försöker jag mig inte på någon gissning. Med förra veckans resultat i bakhuvudet och “Hope & Glory” ekandes i öronen så tror jag inte ens att Måns Zelmerlöw sitter säkert.

Så här långt så har jag Lili & Susies låt som deltävlings-favorit. Hur det ser ut efter sändningen återstår att se. Jag hoppas i alla fall på massor av positiva överraskningar.

Andra bloggar om: Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Deltävling 2 – första lyssningen”

 1. Lillissy

  Jag tycker iaf att melodifestivalen ska läggas ner!!!! Jag menar förra veckan vilken flopp ha,ha!!!! Inge bra framträdanden det söööög!!!!!

 2. Alexander

  Har också Lili & Susie som favoriter! Tätt bakom kommer Måns och Markoolio. Sedan är det H.E.A.T och fröken Diamond som ligger bäst till hos mig 🙂

 3. DavidG

  Lillissy ändå tar du dej tid att komma hit o kolla in en schlagersida.. lugna ner dig o ta det för va det är.. förra veckan hade melodifestivalen tittar rekord och röstningsrekord.. så dåligt va det nog inte lilla du:)

 4. DavidG

  Efter en genomlyssning så känns Lili&susie som givna finalister… sen måste jag “chocka” lite å säga att måns låt är en dussin pop.. tror tyvärr för alla måns fans att måns har blivit lite väl boostad av aftonbladet expressen etc etc.. tror inte att måns är riktigt så poppis som tidningarna fösöker göra honom.. kan dock bli en finalplats iallafall who knows..

  men jag tror i dagsläget att jag säger lili&susie och amy diamond till final.. (amy pågrund av det antagligen väldigt proffsiga framförandet och äkta stor popularitet). antagligen markoolio och måns till andra chansen.. men jennifer brown kan chocka o slå ut någon av de fyra givna låtarna…

  men tror att det står emellan lili&susie,måns,amy och markoolio… vilka som får finalplatserna får vi se…

  men skulle tycka det va rkul med några oväntade utröstningar osv..så man vet aldrig..kanske cookiesn beans går till final:)

 5. DavidG

  lite kul med lili&susies ABBA flört:)..gimmie gimmie

 6. Schlagerpinglan

  DavidG,
  Ja, det kan helt klart bli några skrällar. Både Cookies’n Beans och Jennifer Brown kan mycket väl hamna högt upp. Som sagt så tror inte heller jag på Måns låt, i nuläget. Ska inte säga för mycket nu innan jag sett uppträdandet, men det känns verkligen inte rätt.

 7. Evas musikblogg » Inför deltävling 2

  […] Andra som lyssnat på enminutssnuttarna: Jerry | Pierre | Cornelia | Schlagerpinglan […]

 8. Cornelia Eriksson

  Tycker att vi tycker ruskit lika om kvällen i de flesta fall, det skall bli spännande.
  Cornelia

 9. Schlagerpinglan » Blog Archive » Deltävling 3 - första lyssningen

  […] Liksom förra veckan och veckan dessförinnan så avstår jag att gissa vem som tar sig vidare. Markus Larsson […]

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se