De tio Webbjokern-finalisterna

2009-11-04 (onsdag)

I dag, onsdagen den 4:e november, klockan 12:00 så nollställs röstningen för Melodifestivalens Webbjoker. Ytterligare fyrtio bidrag har nu åkt ut och endast tio bidrag, se nedan, återstår. Alla börjar nu om på noll röster var.

Ett bidrag kommer att åka ut varje dag klockan 12:00 fram tills dess att tre finalister kvarstår den 11:e november.

Dessa tre finalister kommer att vara med i Gomorron Sverige i SVT1 den 12:e november och i direktsändning se de sista rösterna komma in. Röstningen avslutas klockan 08:00 och vinnaren av Webbjokern får tävla i Melodifestivalen 2010.

För att rösta sms:ar ni låtens tre siffror till 72 470 (kostnad: 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift).
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan rankar de kvarvarande tio Webbjokern-bidragen:
1. (061) Hot For The Night Siberia, Pop/grupp
2. (022) Come And Get Me Now MiSt, Pop/grupp
3. (073) I’ll Make You Want Me Mark, Rock
4. (113) När vi har landat Johan Skoog, Pop/solo
5. (088) Kärleken vänder allt Adam Sandahl Grupp, Schlager
6. (016) Break Free Jessica Friberg, Pop/solo
7. (098) Love for people Ingela Hemming, Rock
8. (062) How Halla Vilhjalmsdottir, Pop/solo
9. (104) My kind of love Genjor McNell, Pop/solo
10. (095) Lite sex och lite spex Alrik Paulsson, Schlager/dansband

Schlagerpinglan: Jaha, då var flesta (enligt mig) bra bidrag ute ur tävlingen och inte många från gårdagens personliga tio-i-topp-lista återstår. Jag skickar ett stort “lycka till” till Siberia och MiSt. Må bästa låt vinna.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “De tio Webbjokern-finalisterna”

 1. rosenblom

  Högt och lågt. Minst sagt. Såna här omröstningar tenderar som sagt att släpa med sig en massa skit.

  Det gläder mig att du haft den goda smaken att slänga träsktrion 95, 98, 104 i botten även om jag inte förstår hur Vilhjalmsdottir fick plats där.

  Även om jag tycker att bidraget från MiSt är direkt dåligt kan jag ändå förstå att det finns folk som tycker att den är bra. Till skillnad från träsktrion.

  16, 61 och 88 försvann när jag bantade min lista från 12 till 7.

  Mina stora lycka till skickar jag till Johan Skoog och Mark.

 2. Andreas

  Vadå Lite sex och lite Spex är väl en solklar etta?
  Fniss

 3. Mia

  Jätteroligt att vara kvar i tävlingen, massa magpirr framöver!
  Vi hoppas på Come And Get Me Now till Melodifestivalen!
  Skickar alla andra bidrag ett lycka till!
  Kram Mia

 4. Kerstin

  Tur att Stay with me åkte ur så slipper man den disskusionen. Jag är föga intresserad av denna webb joker tävling då jag tycker samtliga låtar håller mycket låg kvalite men jag ska ändå ta fram en favorit eftersom en kommer att vara med i melodifestivalen vare sig jag vill eller inte.

 5. Kerstin

  Har nu lyssnat på de tio återstående bidragen och bidrag nr 073 I´ll make you want me är för mig bäst och bidrag nr 095 sämst och alla de andra där emellan.

 6. K A Johansson

  Ajajaj vilken besvikelse!!!!!

  * “I’ll make you want me” håller klass.
  * “Lite sex o lite spex” är så töntig att den blir kul.
  * “Hot for the night” är OK
  Dom andra 7 är i min mening – skit!! Flera av dom populäraste låtarna sjungs direkt dåligt och med erbarmligt engelsk uttal! Jag hoppas för deras egen skull att de slipper vinna – och ställas mot eliten i MF.
  Klasskillnaden är flagrant!

  Det fanns några låtar som hade kunnat stå upp i tävligen men dom är tyvärr borta. Misstänker omfattande kompisröstning!!

  – Jag tror detta var spiken i kistan och resultatet kommer för evigt att ta död på diskussionen om varför det alltid är dom etablerade låtskrivarna som sitter där i Green-room.

 7. Esc-Panelen

  Tycker inte det är några direkt som håller internationell klass. Men hoppas givetvis på Hot For The Night! Den svänger =)

 8. E-K systeryster

  vilken lyka

  come and get me now gick vidare

  Förursättningarna för bidragen har varit tuffa då dom på egen hand har fått bygga upp sina nätverk från grunden tagit kontakt med massmedia och föra sin egen röstningskampanj.
  Vissa har lyckats bättre än andra.
  För att vara oettablerade låt skrivare tycker jag att dom gjort ett fantastiskt jobb och förtjänar alla självklart att vara i topp 10

  själv håller jag med slagerpinglan 022

  lycka till systeryster

 9. Mia

  En stor ros och kram till Schlagerpinglan och hennes blogg!
  Önskar MiSt från Bangkok

 10. Hola

  “My kind of love” är den enda av dom tio bidragen som en chans till skaplig placering i ESC. Givetvis med rätt “sångare” och duktiga dansare. Jag skulle gärna se Rennie Mirro göra koreografin till bidraget.
  Fast vägen till Oslo är väldigt lång och krokig. Varken Alcazar eller BWO har ännu aldrig lyckats “ta sig i mål” i Melodifestivalen.
  Webbjoker tävlingen handlar knappast om att utse en representant till ESC. Skulle tillexempel “Lite Sex o lite spex” sjungas på Svenska eller Engelska?
  Så här långt har webbjokertävlingen varit ganska underhållande och man får ta Melodifestivalen för vad den är, ett underhållningsprogram dessutom Sveriges största!

 11. Kerstin

  Visst det är ett underhållningsprogram men det är även allvar för de som tävlar och de som skriver låtar det är inte bara på skoj detta och det hoppas jag aldrig någonsin att det blir för då skulle kvaliten på samtliga låtar vara den som på låtarna i webbtävlingen och då skulle denna tävling dö ut. Jag tycker inte att melodifestivalen ska fungera som något slags program där man ska plocka ut några halvdana musikanter det finns andra program för sånt. Ingen som vinner webbtävlingen kommer stå som vinnare i Globen och jag tror inte detta återkommer nästa år detta var en flopp.

 12. E-K systeryster

  tur det finns så många vetare i detta ämne!
  alla vet och kan bäst! skriv en egen låt och se hur långt den går!
  vissa kanske ska hålla sig till youtube…
  andra borde ägna sig åt annat än musik kommentarer!
  det här är en chans för landets folk att göra sin röst hörd
  bidragen i tävlingen håller hög kvalité och alla förtjänar en ärlig chans!
  smaken är ju som ******
  tur att vi lever i en demokrati med röst rätt!
  man behöver ju faktiskt inte rösta!
  rätt låt vinner alltid… lycka till alla 10 topp!

  Come and get me now
  systeryster

 13. Kerstin

  Oj oj vad man tar i systeryster tydligen en öm tå. Nej jag kan inte skriva låtar just därför gör jag inte det heller det finns så många som kan det bättre och så borde webbjokrarna också tänkt. Ett tips till dig ta inte detta så personligt smak är smak du behöver inte ta åt dig så mycket. Come and get me now är för mig bara skit tyvärr men det betyder inte att det är en absolut sanning så lugna ner dig lite vet jag.

 14. rosenblom

  Efter att ha tjafsat lite om en värdelös låt verkar jag och Kerstin vara överens om det mesta… 😉

  Så också nu.

  Det här formatet är synnerligen uselt och måste plockas bort. Att alla ska få en chans är såklart positivt. Men så blir det ju inte ändå.

  Systeryster…

  Alla förtjänar en ärlig chans skriver du. Men är det så? Lyssnade du igenom alla hundra bidrag innan du röstade. Eller struntade du i det och röstade på det bidrag i vilket du har personliga intressen.

  Rätt låt vinner inte en sån här tävling. Det är förvisso en viss chans att rätt låt av de tio vinner. Men det är absolut inte de tio bästa låtarna som tar sig dit. Det är de bidrag med flest vänner som har råd att rösta flest gånger. I den här tävlingen är det inte så många röster hittills och på så sätt har det varit teroretiskt möjligt att köpa en plats bland de tio bästa.

  Så, tycker du att alla fått en ärlig chans?

 15. Kerstin

  Rosenblom, kunde inte sagt det bättre själv.

 16. Stefan MiSt

  Hej Schlagerpinglan! Vi följer bloggarna högt och lågt och uppskattar dina uppdateringar och kommentarer! Här har varje insändare ett val att bidra med positiv anda som lyfter eller tvärtom. Och några väljer att lägga mycket tid på det negativa istället för att kanske stänga av datorn och gå på en promenad och få ur sig sina personliga frustrationer på det sättet.

  Finland valde en modell för Webbjoker där man endast tillät 30 bidrag och med stillbild för att låta musiken komma i fokus. SVT satte inget maxantal utan tog emot allt med ganska få restriktioner samt lade över ansvaret på deltagarnas nätverk att marknadsföra sina bidrag då endast en handfull har möjlighet att ladda ner 177 bidrag och göra en kritisk granskning utifrån de kriterier som ska gälla när ett musikbidrag representerar Sverige. Hela konceptet kommer säkerligen utvärderas och förfinas om det blir fortsättning nästa år. Men självklart ser väl de flesta att det är en ekonomisk agenda som också varit en av förutsättningarna för Webbjokern samtidigt som det också är ett nytt grepp att locka fram nya talangfulla låtskrivare som inte annars skulle ha haft en chans via den vanliga juryn där kopplingen till skivbolag och ekonomiska intressen styr ännu hårdare i urvalet av artister och låtskrivare.

  Vi är idag en av nio medtävlare i Webbjokern och är imponerade över de andra bidragen som alla har sin egen stil och visst en del låtar, trots att de fortfarande är på demostadiet, låter riktigt bra och kommer säkert låta ännu bättre om de får produceras om inför en tävlig. Men få kanske har de ekonomiska möjligheterna som privatperson att satsa alla pengarna först utan garantier för att den kommer med i deltävlingarna.

  Om varje röstare har personliga intressen i låten eller inte är ointressant under denna fas anser jag då det först i deltävlingarna och finalen avgörs vilken låt som bäst representerar Sverige i Eurovision. Under skarpt förhållande får alla 32 bidrag bekänna färg och det är då vi i TV-soffan kan göra en rättvis bedömning av låten oavsett om de som framför bidraget tituleras amatör eller proffs. Först då tävlar alla på lika villkor!

  Vi i MiSt önskar våra medtävlare stort lycka till och tackar Schlagerpinglan för en proffsig blogg samt lämnar in ett önskemål att den hålls i positiv anda och samlas kring det vi gillar allra mest – MUSIKEN!
  Stefan och Mia i Bangkok

 17. Kerstin

  Så man ska bara skriva om det som är positivt men hur ska något kunna bli bättre om man inte diskuterar det som är mindre bra ska man bara sticka huvudet i sanden och hålla med eller vad jag fattar ärligt talat inget av det du skriver. Om du är delaktig i webbtävlingen så är det väl inte så konstigt att du gillar det du är ju för sjutton gubbar inte neutral. Jag älskar musik och all musik som är bra och den gör mig glad och positiv och den musiken som är med i webbtävlingen är tyvärr inte bra men du vill vi som inte tycker som du ska säga att vi älskar det ändå, lägg av! Undra just om Darin skulle ens bry sig att kommentera inlägg som han inte gillar på en blogg, ni som deltar i webbtävlingen ska nog försöka låta bli detta ni förlorar ju bara ännu fler som vill rösta på er det är ju så oproffsigt.

 18. rosenblom

  Om nu någon av upphovsmännen till något av bidragen i webjokertävlingen blir upprörd och börjar gråta för att någon inte gillar deras bidrag och då klagar på negativ anda här ber jag Schlagerpinglan om ursäkt och avslutar genast mitt kommenterande på hennes kommando.

  Stefan i MiSt vill att vi alla samlas kring det vi gillar allra mest. Musiken. Men nu är det ganska uppenbart att webjokern inte handlar om musiken. Utan pengarna. Vad som skulle vara en möjlighet för varje enskild glad amatör har blivit en fråga om hur mycket pengar man kan plöja ner i röst-urnan.

  Nu är det extra tydligt när SVT plötsligt ändrar reglerna och har satt ett maxtak på hur många röster som kan räknas från varje mobilnummer. Det pajasliknande bidraget 104 som från igår kväll klivit från plats 8 till 2 kan tänkas ha fått väldigt mycket röster från en och samma telefon.

  Att taket sätts till 50 röster per dygn talar sitt tydliga språk. Det som jag tidigare kallat för teoretiskt möjligt har i verkligheten hänt. Någon har KÖPT SIN PLATS I FINALEN. Flera av bidragen som nu är kvar hade inte alls varit det om man rättvist bara hade räknat en röst per dygn.

  50 röster per dygn. Är det ens ett tak? Varför ska man få rösta så många gånger?

 19. Schlagerpinglan

  rosenblom, Naturligtvis ska du inte sluta kommentera. Det har över åren funnits en del läsare som varit omotiverat negativa, men dit räknar jag inte dig. Det är skillnad på att klaga p.g.a. en orsak och gnäll bara för att man ska.

  Personligen är jag helt emot denna form av massröstning, men jag klagar inte så mycket över det utan accepterar att svt valt att ha det så här. Jag låter bara bli att rösta. Att några av er läsare väljer att klaga har jag full respekt för, alla reagerar vi olika.

 20. Kerstin

  Jag hade emot detta med webbjoker redan när jag fick veta om denna nyhet och det är inte för att bara vara en surtant och negativ utan för att jag helt enkelt inte kan säga att det är bra när jag inte tycker det. Jag är ganska övertygad om att de som deltar i webbtävlingen är sådana bidrag som inte kommit med den “traditionella” vägen inte alla säkert men många och när jag sedan förstod att man kunde rösta hur många ggr som helst på ett bidrag så försvinner ju all rättvisa också. Detta är bara Björkman och hans gäng som försöker mjölka ännu mer pengar till tävlingen. All respekt till dom som tycker webbtävlingen är bra men samma respekt till oss som inte tycker om just detta moment. Schlagerpinglan har en kanonblogg där jag uppskattar att läsa allas inlägg även de där jag inte håller med eller kanske allra helst dom.

 21. Kerstin

  Vill också säga att man måste klaga om man tycker nåt är dåligt för annars blir det ingen förändring man kan inte bar säga att man accepterar hur det är och ändå inte gilla det och klaga i tysthet då blir det ju ingen ändring då kan inget bli bättre.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se