Webbjokerntips – dag 2

2010-10-12 (tisdag)

Schlagerpinglan: Webbjokern (MF 2011) startade, som sagt, i går och nu har jag lyssnat på 130 av de över 200 bidragen och som utlovat så har jag nu uppdaterat min lista över Webbjokern-tips, se nedan.

Schlagerpinglans Webbjokern-favoriter (efter 130 bidrag):
1. (115) “Believe in me“, Maliq (Malick Afocozi, Pop/Solo)
2. (216) “Message“, Anna Bender (Pär Helje, Eurovision pop)
3. (142) “Don’t stop“, Engla (Sargon Jakob, Pop/solo)
4. (199) “Into your eyes“, Kristofer Gulé (Kristofer Gulé, Eurovision pop)
5. (127) “Change of heart“, Nadina (Nadina Forsling, Pop/rock)
6. (247) “Paradise“, Better than ever (Thomas Jönsson, Ballad/rock)
7. (112) “Att vakna vid din sida“, Adam Sandahl Grupp (Adam Sandahl, Pop/grupp)
8. (299) “Varje steg“, OneVoice (Linda Persson, Eurovision pop)
9. (240) “On my own“, Jonas Matsson (Jonas Matsson, Pop/solo)
10. (119) “Billy“, Filip Åhlman (Filip Åhlman, Pop/solo)
11. (162) “Get out“, Fredrik och Magnus (Fredrik Hanefalk, Pop/grupp)
12. (122) “Burn“, Nimmt zwei (Helena Nagel, Rock)

Schlagerpinglan: Nästa måndag slås över hälften av låtarna ut och endast 100 bidrag blir kvar. På SVT:s Webbjokern-sida kan ni se vilka bidrag som för tillfället befinner sig över resp. under utslagningsstrecket. Jag väntar ett tag med att presentera någon lista över de tio främsta, då jag inte tycker att de är i behov av ytterligare PR i nuläget. 😉

Något som däremot är lite skrämmande är att många av mina favoriter, däribland “Believe in me”, är oroväckande nära strecket. Hur kan detta vara möjligt? Nåja, än är det lång tid kvar.

Mer om Webbjokern hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Webbjokerntips – dag 2”

 1. Robert

  Hej!

  Kul att följa det du skriver.
  Vill börja med att skriva att jag inte ska promota eller försöka att sälja in någonting. Jag är gitarrist i Succubus och medkompositör till “Raise your hands”. Vill mer bara förmedla vår tanke om låten och vad konceptet schlager betyder för oss. Att låten har en tanke och följer “reglerna” är medvetet från vår sida men den kommer från hjärtat med, detta är a och o i alla former av musik. Håller med om att det finns låtar som borde ligga närmare toppen men antar att det är bakslaget av “flest kompisar vinner” prylen som det till stor del är i den tävlingen.
  Hur som så tänker vi att en refräng som folk blir glada av och kan sjunga med i är ju fundamentet i schlagermusik och den delen av det arvet vi vill föra vidare. Vår tolkning av låten är åt det rockigare hållet och det faller såklart inte alla i smaken men det är vad som är så kul med musik.

  Nu har jag tjatat helt för länge 😉
  Sverige nr1 i ESC 2011!!!!

 2. Schlagerpinglan

  Robert, Roligt att höra lite om tankarna bakom en låt. Trots att “Raise your hands” inte finns på min ursprungliga topplista, så är den inte långt därifrån. Efter några utgallringar så är ni nog där. 🙂 Som sagt, röstningen är inte helt rättvis men förhoppningsvis får vi fram fem finalister som de flesta kan stå bakom. Lycka till i tävlingen!

 3. Robert

  Tack 🙂

  Ja det som är viktigast är att få fram en låt som kan gå hela vägen!

  Mvh
  Robert

 4. Fröken Nagel

  Vet inte om jag läser i rätt ordning men plats 12 är bättre än 18. Tack

 5. Schlagerpinglan

  @Fröken Nagel: Tyvärr så åkte ni ner lite efter att jag lyssnat på fler låtar. Ni tillhör dock fortfarande toppskiktet, i alla fall enligt mig. 🙂

 6. Andreas

  Hur kommer det sig att du aldrig nämner Musicemia med The Unchosen? Är enligt flera andra bloggare favoriter i tävlingen och har ett riktigt starkt bidrag.

  /Andreas

 7. Schlagerpinglan

  @Andreas: Jag kan inte svara på hur de andra bloggarna gör när de väljer ut de bidrag de bloggar om. Själv har jag valt att belysa de bidrag som jag personligen tycker bäst om (och ibland de som ligger bäst till) och då har “The Unchosen” inte varit riktigt aktuell.

  Rent musikaliskt så har jag inget att klaga på, det är en välskriven låt som uppenbarligen tilltalar väldigt många. Här har den dock inte riktigt klickat ännu men med tiden så gör den kanske det.

 8. Andreas

  Fullt rimlig förklaring 🙂

 9. Andreas

  … roligt att du funnit Musicemia nu!

 10. Schlagerpinglan

  @Andreas, Mmmm… låten är kanske inte min personliga favorit men den är bra och väl värd att nämnas bland de som ska lyftas fram. 😀


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se