Mer om Eirodziesma 2012

2011-09-02 (fredag)

Lettlands TV-bolag LTV avslöjade för en tid sedan en hel del om landets uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012, “Eirodziesma“, se här. Nu har ytterligare uppgifter avslöjats:

 • Eirodziesma” är i år öppen för alla oavsett nationalitet.
 • Låtarna kan vara på vilket språk som helst men lettiska texter måste ha engelska och franska översättningar och andra språk måste komma med en lettisk översättning. Dessutom kan LTV begära att språket ändras.
 • Juryn som har sista ordet i vilka tjugo som får vara med i de två semifinalerna har även rätt att bjuda in upp till fem lettiska låtskrivare för att komplettera startfältet.
 • Finalen, som består av tio bidrag, kommer att avgöras i en superfinal där tre artister slutligen gör upp om vinsten.
 • (Källa: esctoday.com)

  Schlagerpinglan: I årets ESC representerades Lettland av Musiqq och det slutade med en 17:e-plats i semi 2 för “Angel in disguise“. Låten i sig var svängig men texten var lite väl för simpel för min smak. Kanske hade det fungerat bättre om de sjungit på lettiska, som de gör i sin nya låt “Miljonārs“? Kanske inte.

  Vad gäller beslutet att tillåta utländska låtskrivare/artister så är det bara att beklaga. ESC är i mina ögon/öron en landskamp och om alla tävlar för alla så blir det ju inte riktigt rätt. Nåja, det är lika för alla och den slutliga NF-vinnaren kommer kanske från Lettland. Vi får väl hoppas på det.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se