I går avgjordes den första semifinalen av Albaniens uttagning till Eurovision Song Contest 2012, “Festivali i Këngës“. 14 låtar tävlade och en jury avgjorde vilka tio (inte åtta som det först uppgavs) som tog sig vidare till finalen den 29:e december, se resultatet och länkar till (en del av) bidragen nedan.

10 av finalisterna i Albaniens Festivali i Këngës:
Gerta Mahmutaj – “Pyete zemrën
Bashkim Alibali – “Këngën time merr vehtë
Endri dhe Stefi Prifti – “Iluzion”
Samanta Karavello – “Zgjomë një tjetër ëndërr
Rudina Delia – “Më kërko”
Rona Nishliu – “Suus
Altin Goci – “Kthehem prap”
Elton Deda – “Kristal
Hersi Matmuja – “Aty ku më le
Marjeta Billo -”Vlen sa një jetë”

Utslagna bidrag:
Entela Zhula – “Ndjehem Bosh”
Claudio La Regina – “Kur të pasha”
Orinda Huta – “Dorëzohem”
Evans Rama – “Ti nuk mundesh”
(Källor: escdaily.com och oikotimes.com)

Schlagerpinglan: Denna första semifinal kan jag inte gärna säga gick i min personliga smak. Visst fanns det vissa låtar som gnistrade till en del, som “Pyete zemrën“, men i det stora hela så gick de flesta in i varandra alldeles för mycket. Månhända har man blivit lite bortskämd av Melodifestivalens lite mer varierande upplägg. Något slutligt omdöme väntar jag dock med tills vi sett och hört alla finalisterna.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se