Moldaviens nya 2012-planer

2012-01-20 (fredag)

TV-bolaget i Moldavien, TRM, har beslutat sig för att göra några förändringar inför sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012, både vad gäller datum och antalet tävlande bidrag. Detta är vad som gäller:

Den 21:a januari kommer en jury att lyssna på de 85 bidragen och låta 60 av dem gå vidare till auditionerna den 29:e januari. Därifrån går 20 artister vidare till finalen den 10:e mars.

Mellan den 1:a och 12:e februari kommer en onlineomröstning att äga rum där allmänheten får välja ut ytterligare en finalist, inte tre som det först sades. De 21 finalisterna kommer att avslöjas den 13:e februari.

Den slutliga vinnaren av Moldaviens ESC-uttagning kommer att väljas ut genom jury- och teleröster 50/50.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det blev till slut 85 bidrag som skickades in till Moldaviens ESC-uttagning och alla finns upplagda på trm.md. Själv väntar jag med att dyka in i Moldaviens uttagning tills de 21 finalisterna presenterats.

Lite smålyssnande här och där har det ju trots allt blivit då jag läste på esctoday.com att det fanns en del kända namn i listan:

Några kända namn bland de inskickade låtarna:

 • Geta Burlacu (“A Century Of Love” 2008) ställer upp med “The colors of my heart“, “Trust me (like you)” och “Never ever stop“.
 • Nelly Ciobanu (“Hora Din Moldova” 2009) tävlar med “Turn on the light
 • Sunstroke Project & Olia Tira with Epic Sax Guy (“Run Away” 2010) gör ett nytt försök, nu med låten “Superman“.
 • En annan gammal räv i sammanhanget, Ralph Siegel, har fått med sin låt “Save a little sunshine” som framförs av Irina Tarasiuc & MC Gootsa.
 • Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se