Inför Norges första deltävling

2012-01-21 (lördag)

I kväll avgörs den första av tre deltävlingar i “Melodi Grand Prix 2012“, Norges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest.

Av de åtta tävlande så tar sig tre bidrag vidare till finalen den 11:e februari. Vilka det blir bestäms av jury- och teleröster 50/50.

Startordningen, länkar till de tävlande bidragen och artistpresentationer samt mina egna betyg och omdömen hittar ni här nedan.

Norges ESC-uttagning, Deltävling 1, 21/1 2012:
När? klockan 19:55 CET (resultatet kl. 21:25 CET)
Var? NRK 1 och nrk.no

Startordning “Melodi Grand Prix 2012”, Deltävling 1:
1. “Elevator” – Irresistible feat. Carl Pritt
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Anne Judith Wik, Nermin Harambasic, Ronny Svendsen, Robin Jenssen, Carl Pritt
Schlagerpinglan: Bara för att en låt har ett modernt sound så är det inte någon garanti för att det blir bra. När texten dessutom är ett lapptäcke av gamla välbeprövade textkombinationer så blir slutresultatet mer irriterande än njutbart.

2. “Så vidunderlig” – Kim André Rysstad
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Elin Nygård
Schlagerpinglan: En väldigt norsk och stämningsfull ballad med stor potential. Risken finns att det blir ett sömnpiller men i händerna på en skicklig artist så kan det bli snudd på magiskt. Jag hoppas på en anledning att höja betyget efter deltävlingen.

3. “High on love” – Reidun Sæther
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Thomas G:son, Tommy Berre, Ovi
Schlagerpinglan: Min favorit efter första genomlyssningen har tyvärr visat sig tappa lite i sting efter ett tag. Den är fortfarande en helt godkänd rock/pop-låt men jag kan inte bli av med känslan att här saknas något.

4. “You break it, you own it” – Rudi Myntevik
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Rune Berg, Asbjørn Ribe
Schlagerpinglan: Lite charmig är den allt, denna upp-poppade trubadur-visa. Det är dock inte riktigt min typ av musikstil och därför får den, så här inledningsvis, kanske ett lite orättvist lågt betyg.

5. “With love” – Lisa Stokke
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Lisa Stokke, Johanna Demker, Anita Lixel, Tommy Berre
Schlagerpinglan: “With love”, med sin vackra melodislinga, tillhör veckans toppskikt och bör enkelt kunna ta sig vidare till finalen. Det är dock ingen låt man blir alldeles till sig inför då den är allt annat än nyskapande, men alla behöver ju inte vara det.

6. “Little Bobbi” – United
Betyg: 3/5
Låtskrivare: John Lundvik, Philip Halloun, Thomas Felberg
Schlagerpinglan: Först måste jag påpeka att mixen av österländska toner och rap vanligtvis är ett stort “nej” hos mig. Med det sagt så är det bara att konstatera att en del repetetiva låtar är hemskt hjärntvättande och låter riktigt hyggligt efter några lyssningar. Just denna gnager sig fast på ett ihärdigt sätt och kan gruppen komplettera med ett bra framträdande så kan det faktiskt fungera.

7. “Somewhere beautiful” – Nora Foss Al-Jabri
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Christian Ingebrigtsen, Eivind Rølles
Schlagerpinglan: Tycker man om Disney-ballader så kommer man förmodligen att smälta av denna vackra, gripande ballad. Personligen klarar jag av ganska höga doser men när stråkarna och den dramatiska trumvirveln kommer in så balanserar den på gränsen till att bli för mycket.

8. “Don’t touch the flame” – The Carburetors
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Stian Krogh, Christopher Lindahl, Per Gunnar Lund-Vang
Schlagerpinglan: Naturligtvis ska det finnas ett rockband i en fullvärdig ESC-uttagning och så även här. Bidraget låter som sådana bidrag bruka låta, varken bättre eller sämre. Personligen så föredrar jag dock lite mer Wig Wam och lite mindre standardmall.

Schlagerpinglan: Med tanke på förra årets lite ljumma samling av MGP-bidrag så var detta första urval inte dumt alls. Om något av dem har vad som krävs för att ta Baku med storm återstår väl att se men en underhållande första deltävling finns här ju material för.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se