Inför Norges andra deltävling

2012-01-28 (lördag)

I kväll avgörs den andra av tre deltävlingar i “Melodi Grand Prix 2012“, Norges nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest.

Av de åtta tävlande så tar sig tre bidrag vidare till finalen den 11:e februari. Vilka det blir bestäms av jury- och teleröster 50/50.

Startordningen, länkar till de tävlande bidragen och artistpresentationer samt mina egna betyg och omdömen hittar ni här nedan.

Norges ESC-uttagning, Deltävling 2, 28/1 2012:
När? klockan 19:55 CET (resultatet kl. 21:25 CET)
Var? NRK 1 och nrk.no

Startordning “Melodi Grand Prix 2012”, Deltävling 2:
1. “Keeps on dancing” – Cocktail Slippers
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Cocktail Slippers
Schlagerpinglan: Rockigt, fartfyllt och med en refräng som sätter sig efter ett tag. Tillsätter tjejbandet även en underhållande scenshow så kan det bli ett bidrag värt att röstas på.

2. “I’ve got you” – Isabel Ødegård
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Thomas Helland, Isabel Ødegård
Schlagerpinglan: Popballad som är ganska behaglig men en aning för slätstruken. Ett extra plus för stråkarna och “ABBA-pianot”.

3. “Make it better” – Tommy Fredvang
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Tommy Fredvang, Hanne Sørvaag, Tommy Berre
Schlagerpinglan: Sådana här poplåtar finns det hur många som helst av och alla tjänar ju ett syfte och är trevliga för stunden. För att kunna konkurrera i ESC krävs det dock lite mer personlighet.

4. “Another heartache” – Rikke Lie
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Rikke Lie, Maria Marcus, Niclas Lundin
Schlagerpinglan: Dramatisk popballad som gör sig väldigt bra i många sammanhang men frågan är hur intressant det blir på en Eurovision-scen. Förhoppningsvis väldigt bra men jag tvivlar på det.

5. “Crush” – Malin
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Beyond51 (Marcus Ulstad Nilsen, Andreas Sjo Engen, Kjetil Helgesen)
Schlagerpinglan: Trots att detta egentligen är en relativt lättsmält poplåt, vars lite äldre kusiner jag hade omfamnat utan problem, så kan jag inte skaka av mig känslan att detta är och förblir ett Junior-ESC-bidrag. Något säger mig dock att hon enkelt kommer att gå vidare till final.

6. “Ola Nordmann” – Plumbo
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Lars Erik Blokkhus, Glenn Hauger
Schlagerpinglan: Nymodig, nordisk folkmusik är å ena sidan riktigt svängigt men å andra sidan så låter det mesta likadant och känns en aning uttjatat. Det blir nog humöret för stunden som kommer att avgöra om jag gillar slutresultatet eller ej.

7. “You and I” – Minnie-Oh
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Monica Johansen
Schlagerpinglan: Detta är den låt jag hoppas mest på inför kvällens deltävling. Tyvärr så tog det väldigt många lyssningar innan jag uppskattade denna synth-lekstuga och risken är väl att publiken fortfarande är kvar på ruta ett. Håller tummarna men tror att det görs för gäves.

8. “Shapeshifter” – Rikke Normann
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Silya Nymoen, Rikke Normann
Schlagerpinglan: Schlagerdisco är ju alltid roligt att ha som skvalmusik i bakgrunden men om den ska kunna ta sig vidare i en uttagning så krävs det att den innehåller något utöver det vanliga. Detta tycker jag tyvärr att “Shapeshifter” saknar. Lite väl enformig för min smak.

Schlagerpinglan: Nää… Norge lyckades inte att hålla lika hög kvalité på låtarna i den andra deltävlingen som de gjorde i den första. Nåja, bara “You and I” och “Keeps on dancing” tar sig vidare så är jag trots allt nöjd. Detta lär dock aldrig hända då både “Ola Nordmann” och “Crush” verkar vara självskrivna i finalen. Man ska dock aldrig säga aldrig…. 😀

Se även resultatet från den första deltävlingen av Norsk Melodi Grand Prix 2012 här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se