Inför kvällens final i Spanien

2012-03-03 (lördag)

I kväll kommer Spanien att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 genom showen “Eurovisión“. Efter att internvalda Pastora Soler framfört sina tre låtar så får en tremannajury och tittarna 50/50 utse landets ESC-bidrag. Blir det ett oavgjort resultat så väger tittarnas röster mest.

Spaniens ESC-final, 3:e mars:
När? klockan 22:30 CET
Var? TVE1, TVE Internacional Europa och rtve.es

Final-startfältet:
1. “Tu vida es tu vida” (Your life is your life), Pastora Soler
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Max Miona, Eleonora Giudizi, Juan María Montes
Schlagerpinglan: Här har vi kvällens enda bidrag med lite fart i och det är inte dumt alls. Refrängen har en melodislinga som är både medryckande och behaglig. Fastän det känns som att den saknar det där lilla extra så är det en av mina favoriter.

2. “Quédate conmigo” (Stay with me), Pastora Soler
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Tony Sanchez Ohlsson, Thomas G:son, Erik Bernholm
Schlagerpinglan: En klassisk ballad som börjar lungt och försiktigt och som växer i styrka allteftersom. Efter ett antal lyssningar låter den faktiskt riktigt bra men då den innehåller lite väl många långa toner så faller den mig inte riktigt i smaken.

3. “Ahora o nunca” (Now or never), Pastora Soler
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Jose Abraham
Schlagerpinglan: Då tittarna fick välja ut den sista finallåten så valde de (liksom jag) denna vackra ballad. Om det till slut står mellan de båda lugna låtarna så hoppas jag att de väljer “Ahora o nunca” då den har en lite mer tilltalande refräng än “Quédate conmigo”.

Schlagerpinglan: Visst unnar jag gärna G:son lite fler Eurovision-framgångar men i kväll så kommer jag förmodligen att hålla tummarna för de andra två låtarna. Vilken av dem som fungerar bäst för Pastora live återstår att se.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se