Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2012 och då är det äntligen Sveriges tur att få vara med och tävla och rösta. Först och främst så ska jag försöka mig på den obligatoriska gissningen. Här nedan ser ni vilka tio länder (i alfabetisk ordning) som jag tror tar sig vidare från semi 2 efter att juryns och tittarnas röster lagts samman:

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från ESC 2012 – Semi 2:
Bosnien och Hercegovina – “Korake ti znam“, Maya Sar
Estland – “Kuula“, Ott Lepland
Kroatien – “Nebo“, Nina Badric
Norge – “Stay“, Tooji
Serbien – “Nije ljubav stvar“, Željko Joksimović
Slovenien – “Verjamem“, Eva Boto
Sverige – “Euphoria“, Loreen
Turkiet – “Love Me Back“, Can Bonomo
Ukraina – “Be my guest“, Gaitana
Vitryssland – “We are the heroes“, Litesound

Schlagerpinglan: Med tanke på att jag själv blev mest imponerad av de bidrag som jag hade lägst förväntningar på i tisdags så känns det lite oroligt inför kvällens resultat och värre blir det ju närmare semifinalen man kommer.

För tillfället så tror jag i alla fall att det är de ovanstående tio länderna som har störst chans att ta sig vidare. Om jag får lov att gardera mig så tror jag att även Makedonien och Portugal har en chans och att det då kanske blir Ukraina och Bosnien som missar finalen i stället. Nåja, vi får se vad som händer. Det kan vara upplagt för en riktig skräll-kväll.

Mina personliga favoriter inför semifinalen (i blandad ordning) är däremot följande:
Sverige (“Euphoria“) Vitryssland (“We are the heroes“) Norge (“Stay“)
Serbien (“Nije ljubav stvar“) Turkiet (“Love Me Back“) Estland (“Kuula“)
Makedonien (“Crno E Belo“) Malta (“This is The Night“) Kroatien (“Nebo“)
Slovenien (“Verjamem“)

Som vanligt så påpekar jag att mina gissningar inte ska tas på för stort allvar utan endast är tänkt som ett roligt tidsfördriv och inte bör användas som grund för några större vadslagningsbeslut. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Dags att gissa semifinal 2 (ESC 2012)”

 1. Nathalie

  Jag gillar Makedonien. Hon har en riktigt bra röst, och jag gillar även låten. Tror nog allt att hon går vidare, eftersom hon är ett riktigt stort namn i ex-jugoslavien, men det är det ju fler som är förstås! Hoppas också på Serbien, Bosnien, Turkiet och självklart Sverige!

 2. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Jag gillar också Makedoniens bidrag och hoppas verkligen att Kaliopi tar sig vidare till final. I en semifinal med många bra låtar så är det dock några som inte kommer med och i det här fallet så tror jag att det blir just Makedonien… men jag har gärna fel. 🙂

 3. Micke

  Sju av tio har vi samma Schlagerpinglan när det gäller vilka vi tror går vidare. Av de är jag bombsäker på final för fem av dem: Serbien, Sverige, Ukraina, Norge och Turkiet. Estland och Slovenien är jag mer osäker på men jag har ett sjätte som jag också är bombsäker på och det är Nederländerna. Har så starka vibbar vad det gäller den låten med allt jag sett och hört. Förutom dessa åtta tror jag också på Malta och Bulgarien. Vi får se vem som får in mest men jag hoppas du får mest för du har med fem av de jag gillar medan jag bara tror på fyra av de jag gillar.

  De tio jag då vill ha vidare är i bokstavsordning: Bosnien, Kroatien, Makedonien, Nederländerna, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Sverige och Vitryssland

 4. Erik

  I semi 2 tror jag på:

  Sverige
  Serbien
  Turkiet
  Estland
  Ukraina
  Bosnien
  Norge
  Slovenien
  Kroatien
  Makedonien

  Vi har rätt lika resultat, skillnaden är att jag tror på Ukraina och Bosnien.. Sjävklara finalister ikväll är Sverige, Serbien, Slovenien, Estland och Norge.. Av de jag valt känner jag mig osäkrast på Bosnien och Makedonien, kan nästan lika gärna bli Vitryssland, Malta eller möjligtvis Portugal.

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag placerar Danmark och Nederländerna i samma kategori, d.v.s. bidrag som många verka tycka om men som jag själv inte får grepp om. Med tanke på att Danmark tog sig vidare så är det kanske inte så långsökt att tro att även Nederländerna gör det. Jag tror dock att de fortsätter sin långa svit av missade finaler men blir mindre överraskad nu om de trots allt går vidare. 🙂

  @Erik, Jag hoppas att din känsla att det “kan nästan lika gärna bli Vitryssland” slår in, då det är en av mina största favoriter i kväll. 😀

 6. Micke

  Schlagerpinglan vet du jag har sällan haft så stark magkänsla för något som detta med Nederländerna. I min mage finns inte ens tanken att den skulle missa final. Inte baserat på att jag skulle tycka att den är enormt bra utan mer på allt man hör och ser. Kan inte se den missa final. Men samtidigt vad tusan vet min mage 🙂 Ska man följa min magkänsla så blir inte du glad för då missar Vitryssland finalen. Sorry!

  Vad det gäller Danmark har jag också legat så där mitt emellan men jag tyckte den växte väldigt i finalen till skillnad mot många andra som gick motsatta vägen.

  Nu tänkte jag kolla på på slovenerna rep och se om de kastat av sig turbanerna så man kan hoppas på den låten.

 7. Micke

  Det mesta var tack och lo förbättrat hos slovenerna. Inga turbaner och snygga klänningar nu istället. Tyvärr stön/punkt sjunger körtjejerna fortfarande i slutet då Eva Boto borde få fullt utrymme. Tråkigt.

  Men i stort ett klart lyft i rätt riktning.

  My oh my! Hittade en annan låt med Kroatiens Nina. Sicken röst damen har. Hoppas verkligen hon inte brömsas ikväll så som på videon.

 8. Rickard

  semifinal 2 finalister:

  Serbien¨
  Slovenien
  Bosnien
  Turkiet
  Ukraina
  Sverige
  Norge
  Kroatien
  Nederländerna
  Makedonien

  Vilken kvalité! En helt annan tävling än i tisdags! 🙂

 9. Nathalie

  Vad jag tror:

  Semi 2 Finalister:

  Serbien
  Turkiet
  Bosnien & Herzegovina
  Sverige
  Norge
  Ukraina
  Kroatien
  Estland
  Vitryssland
  Georgien

  Vad jag hoppas:

  Sverige
  Serbien
  Bosnien & Herzegovina
  Makedonien
  Slovenien
  Norge
  Turkiet
  Estland
  Ukraina
  Kroatien- Bra röst, men usel låt!

  Tror personligen att Slovenien får det svårast att kvala in av alla ex-jugoslaviska låtar, bara en gissning!

 10. Nathalie

  Glöm inte bort att oavsett hur låten låter från Georgien är de alltid med i finalen. Jag hoppas naturligtvis att det inte blir så, men jag känner på mig att gaphalsen kommer vara i final. Suck!

 11. Schlagerpinglan

  @Rickard, Mmm.. det fanns en del bra låtar i första semifinalen men de flesta av mina favoriter finns bland kvällens bidrag och The Big Five.

  @Nathalie, Någon form av skräll kommer nog att inträffa i kväll och det är väl inte helt otänkbart att Georgien kan stå bakom den. Både deras Eurovision-historia och sångarens självsäkerhet talar för det. Jag hoppas dock på motsatsen.

 12. Micke

  Jag tycker mest det är synd han i Georgien har fått en så usel låt för rösten är det banne mig inget fel på. Faktiskt en av årets bästa röster men till ingen nytta. Georgien och Litauen är de enda länderna som jag ser som helst chanslösa på final och de plus Norge är de enda jag personligen absolut inte vill ha i final. Tyvärr får jag inte som jag vill när det gäller Norge men två av tre är ju inte illa ändå 🙂

 13. Kerstin

  Äntligen dags för Svreige och Loreen att inta scenen i Baku. Här kommer de tio jag tror tar sig vidare till finalen på lördag.

  Sverige
  Kroatien
  Malta
  Slovenien
  Serbien
  Vitryssland
  Nederländerna
  Ukraina
  Norge
  Estland

  Mina två reserver blir Portugal och Bulgarien.

 14. Micke

  Jaså nu dyker Kerstin upp igen! Finland hade behövt dig i tisdags 🙂

  Tittar på din lista över vilka du tror går vidare och ser att vi har åtta samma. Inte illa om det slår in vill säga 🙂 Det som skiljer är att du har Kroatien och Vitryssland medan jag tror mer på Turkiet och Bulgarien. Turkiet känner jag mig bombsäker på att den går vidare medan jag börjat vackla lite i min tro på Bulgarien och funderar på Makedonien.

  Lättare att säga vilka i tisdags. Då fanns det massa som jag absolut inte ville skulle gå vidare idag finns det bara tre: Georgien, Litauen och Norge.

  De tio i bokstavsordning jag VILL ska gå vidare: Bosnien, Kroatien, Makedonien, Nederländerna, Portugal, Serbien, Slovakien, Slovenien, Sverige och Vitryssland

 15. Daniela

  Här är min tio-i-topp-lista inför kvällen:

  1. Sverige
  2. Serbien
  3. Nederländerna
  4. Norge
  5. Slovenien
  6. Estland
  7. Vitryssland
  8. Malta
  9. Ukraina
  10. Slovakien

  Jag vill poängtera att denna lista är en blandning av önskan & tro. Utgår jag enbart ifrån vad jag tror har även Makedonien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina samt Turkiet potential att kvala in bland finalisterna.

  Mina tummar håller jag extra hårt för Nederländerna, Norge och framför allt Loreen. Hoppas så på att hennes framträdande ska kunna leva upp till alla höga förväntningar och ge samma starka vinnnarvibbar som Rysslands bidrag gjorde i tisdags. Allra helst ser jag förstås att Loreen kommer att ha ännu mer vinnarutstrålning än de ryska gummorna! 🙂 Ha nu en riktigt trevlig ESC-kväll allihopa och var hur den än slutar stolta över ert svenska bidrag! 😀

 16. davve

  Finns åtminstone inte en chans att sverige och loreen missar finalen.. alla andra i semi 2 är statister….

 17. Micke

  Schlagervänner i mina ögon har vi fått vara med om något historiskt i ESC. Aldrig någonsin har så många bra röster framträtt under samma kväll. ESC är ju inte direkt känt för bra röster om man säger så. Jättekul

 18. Patrik

  Ett jättestort grattis till Loreen som lekande lätt tog sig vidare till den stora Eurovisionschlagerfinalen
  i Baku i Azerbadjan på lördag.Jag tippar på att Loreen kommer att vara i toppen på prispallen

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se