ESC2015 Schlagerpinglan: I dag, lördagen den 31:a januari, kommer Schweiz att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 medan Litauen och Ungern fortsätter sina nationella uttagningar och Island påbörjar sin genom den första semifinalen av “Söngvakeppnin 2015“.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tider och länkar till webbsändningar. Vill ni veta ytterligare lite mer om uttagningarna eller lyssna på de tävlande bidragen är det bara att, som vanligt, klicka på flaggorna eller använda er av snabblänkarna nedan.

Lördagen den 31:a januari

Litauen Litauen: “Eurovizija 2015″, Show 5:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: LRT Televizija, LRT Lituanica, lrt.lt och lrt.lt
Förutsättningar: Jury- och tittarröster räddar kvar 5 av 7 artister i tävlingen
Mer info: Schemat för Eurovizijos 2015Show 4-resultatLyssna på låtarna

Schweiz Schweiz: “Die Grosse Entscheidungsshow 2015”, Final:
Tid: kl. 20:10 CETPlats: SRF 1, RTS 2, RSI LA 2 och srf.ch
Förutsättningar: 50/50 jury- och tittarröster utser en vinnare av 6 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför finalen den 31:a januari

Ungern Ungern: “A Dal 2015”, Kvartsfinal 2:
Tid: kl. 20:25 CETPlats: M1, Dunaworld och adal2015.hu
Förutsättningar: Juryn och tittarna utser 6 semifinalister av 10 bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför den andra “A Dal”-kvartsfinalen

Island Island: “Söngvakeppnin 2015”, Semifinal 1:
Tid: kl. 20:45 CETPlats: RUV, ruv.is och/eller ruv.is
Förutsättningar: Tittarna utser 3 finalister av 6 bidrag (finns även ett jurywildcard)
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför den första “Söngvakeppnin”-semifinalen

Schlagerpinglan: I kväll är det Schweiz final som har högsta prioritet hos mig men känner jag mig själv rätt så kommer jag även att ha de andra tre uttagningarna i gång i bakgrunden, nyfiken som jag är. 🙂

Det perfekta resultatet, enlig mig, vore om “Singing about love“ eller “Time to shine“ vann i Schweiz, Edgaras Lubys och Vaidas Baumila båda går vidare i Litauen, “Homelights” går vidare i Ungern och “Myrkrið hljótt“ och “Í kvöld” går vidare på Island. (Med stor reservation för att jag kan ändra mig när jag sett live-framträdandena.) Sedan har jag såklart andra små önskemål men slår bara dessa in på kan jag anse mig vara mer än nöjd med kvällen. 🙂

Vilken uttagning ni än väljer att följa så önskar jag er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll och må bästa artister/bidrag vinna/gå vidare. 😀

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Snabbguide till kvällens ESC-händelser”

 1. Micke

  Mickes helgförhoppningar i ESC:

  LITAUEN (Har knappt börjat lyssna)

  SCHWEIZ (VINNARE)

  1. “Time to shine“, Mélanie René

  UNGERN (Till semifinal)

  1. “Lőjetek Fel“, Leander Rising
  2. “Homelight“, New Level Empire
  3. “The night“, Chances

  4. “Fire“, Ív (Éva Katona-Zsombori)
  5. “Kicsi a világ, de nagy világ“, Pankastic!
  6. “Our time“, Saci és Böbe Szécsi

  ISLAND (Till final)

  1. “Myrkrið hljótt“, Erna Hrönn Ólafsdóttir
  2. “Í kvöld“, Elín Sif Halldórsdóttir.
  3. “(Ást eitt) Augnablik“, Stefanía Svavarsdóttir

  CYPERN (VINNARE)

  1. “Without Your Love“, Panagiotis Koufogiannis

 2. Micke

  Äntligen böja det hända något. Först Frankrike och ikväll Mélanie René för Schweiz. Nu blir det mist två kanonlåtar i ESC i maj 🙂

 3. Micke

  Mitt tangentbord hänger inte riktigt ihop längre. Kanske glädjeyra efter Melanies seger 🙂

 4. Lukas

  Vad i helskotta… det går verkligen inte min väg i år. Nu är även Leander Rising utslagna!

 5. Schlagerpinglan

  Jag är väldigt nöjd så här långt. Rätt låt vann i Schweiz, båda mina favoriter gick vidare i Litauen, New Level Empire lyckades ta sig vidare i sista omröstningen i Ungern och Í kvöld“ gick vidare på Island. Kan bara “Myrkrið hljótt” lyckas få det isländska jurywildcard:et senare så har detta varit en ovanligt lyckad ESC-kväll. 😀

 6. Johanna

  Usch jag är inte nöjd alls. Både Island och Ungern röstar bort alla låtar jag gillar i år och än så länge har inte min favorit vunnit i ett enda land(och mitt hopp för att det ska hända på Cypern imorgon är mycket litet) Den enda riktigt bra låten hittills är ju Frankrikes även om jag tror att Vitryssland och Nederländerna kan växa till sig….och ja, Schweiz skickade en kopia av Maltas låt? Jag hör ingen skillnad alls…

 7. Micke

  Jädra skit! Aldrig får man aa riktigt nöjd. Så nöjd. Så nöjd med Schweiz och så kommer nu Lukas in och säger att Leander Rising ä utslagna. Misstror dig inte ett ögonblick men hoppas det måste vara något fel ändå. Skit

  Har inte lyckats komma in på varken Ungerns eller Islands tävling så jag vet ingenting

 8. Micke

  Johanna ursäkta mig men “Schweiz skickar en kopia av Maltas låt”. Vilket år menar du då? Du kan ju inte mena Time o shine och Warrior

 9. Schlagerpinglan

  Det stämmer tyvärr att Leander Rising – Lőjetek fel röstades ut. De som gick vidare i Ungern var följande:

  Ádám Szabó – Give Me Your Love
  ÍV – Fire
  Gyula Éliás Jr. feat. Fourtissimo – Run To You
  Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ
  Oláh Gergő – A tükör előtt
  New Level Empire – Homelight

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Det verkar faktiskt vara många som tycker att “Time to shine” är likvärdig båda “Warrior”-bidragen från Malta och Georgien och därför inget “bra val”, strategiskt sett. Jag ser dock ingen större likhet då jag gillar Schweiz låt men inte är så förtjust i de övriga.

 11. Micke

  Plagiat förekommer alltid. Ibland hör man det och ibland inte. Man jag kan direkt säga att jag aldrig blivit så överraskad av en plagiatanklagelse som den. Hör inte ens 5 sek plagiat. Kvittar ändå för Melanie skrev sin låt först av dessa tre

 12. Micke

  Tack för informationen om Ungern Schlagerpinglan även om det inte var något kul att höra. Min favvis är borta och ytterligare en av mina tre i den här kvartsfinalen. Den enda av de tre som gick vidare var då New Level Empire – Homelight. Däremot gick fem av de sex låtar jag rankade lägst vidare.

 13. Schlagerpinglan

  Jag tar väl resten av resultaten också:

  På Island var det följande som gick vidare:
  Friðrik Dór – Í síðasta skipti
  Björn & Friends – Piltur og stúlka
  Elín Sif – Í kvöld

  I Litauen röstades Liepa Mondeikaitė och Neringa Šiaudikytė ut.

  Jag skriver lite mer utförligt om de olika uttagningarna i morgon efter att jag smält intrycken lite. 🙂

 14. Micke

  Melanie försökte ju få in sin låt redan förra året men kom in för sent med den. Då måste de två warriortjejerna varit hemma hs Melanie och stulit då -)

  NO way: Hör INGEN SOM HELST LIKHET

 15. Johanna

  Alltså ok: Då är Warrior en kopia av Melanies låt då. Min poäng är att jag inte hör någon skillnad:-) Jag ogillar båda men Melanie är en MYCKET bättre sångerska och det ska belönas!!

 16. Micke

  Då hör du något helt annat än jag då Johanna men inte vet jag. Kanske bara är jag som är lite knäpp 🙂 Nej nu har Frankrike, Schweiz och delvis Nederländerna bra låtar. Det börjar röra på sig 🙂

 17. Daniel

  Roligt att debatten kring dessa tre låtar kommit igång. Jag tänkte exakt likadant. Georgien, Malta och nu Schweiz är ett sorts svar på vinnaren förra året. En ensam stark artist med starkt budskap. Tyvärr brukar ju inte dessa “plagiat” fungera år två. Även om jag tycker om alla tre låtarna som de är.

 18. Micke

  Ja jag kan glädja er med att ni slipper mig i den här debatten från och med nu. Jag har hållit till på Schlagerpinglans fantastiska blogg i ett antal år nu och jag kan säga utan att blinka att ingenting har chockat mig så mycket under dessa åren som den här liknelsen. Först warriorlåtarna, sen Schweiz och nu vinnarlåten förra året. För mig är det som att jämföra Euphoria med Popular. Det är samma typ av musik men det finns ingen som helst likhet. När det gäller vinnarlåten 2014 så är det ju inte ens samma typ av musik. Nej här slipper ni som sagt mig. Bye bye 🙂

 19. Micke

  Ursäkta för mitt intrång i den här plagiatdebatten en gång till trots att jag sa bye bye från den. Be mig gärna fara till ett varmare ställe om ni vill det är helt ok 🙂

  Jag brukar försöka hålla mig utanför plagiatsnacket av den enkla anledning att det idag finns så mycket musik att det helt enkelt inte går att göra musik som inte påminner om något annat. Men jag blev bara så ställd när den här jämförelsen kom upp att jag lindrigt sagt tappade hakan. Ordet plagiat – definieras som ett verk som utgör litterär, musikalisk eller konstnärlig stöld, eller handlingen att stjäla eller låna från verk och utge det som sitt eget.

  Det var därför jag tappade hakan för att för mig finns inte ens 5% likhet mellan dessa låtar. Plagiat för mig är och förblir Erik Saades låt Popular som har en refräng som Lili och Susie tidigare sjung som Oh mama, ett intro direkt stulet från Boney M låten Rasputin mm mm mm. Jag vet att min moster alltid sa att Norges La de swinge var det största plagiatet. Visst men Popular är ett strå vassare 🙂

  Nu lämnar jag detta och koncentrerar mig på det Schlagerpinglan vill att vi ska koncentrera oss på inne på hennes blogg. Vill bara be Johanna och Daniel om ursäkt först för att jag överreagerade. Blev bara så paff att jag tappade det.

 20. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan såklart inte tala för andra men jag tror inte att det är så många som verkligen tycker att “Warrior”, “Warrior”, “Time to shine” och “Rise like a Phoenix” låter exakt likadant (i alla fall inte om man hört låtarna mer än en gång) utan mer att de är likvärdiga vad gäller ämnet de behandlar. Inte helt oväntat så är det, precis som Daniel är inne på, väntat att de kör på samma linje som det som vann förra året. Jag är bara förvånad över att vi inte sett fler “Conchitor” i uttagningarna än vi gjort.

 21. Micke

  Schlagerpinglan: Nej jag tror inte heller att det är så många som hör likhet mellan dem. Grejen är dock den att jag gick för långt i min chock över att höra att folk märkligt nog hörde likhet. Det måste vara Johannas och Daniels sak att tycka det som de tycker. Vi uppfattar allt olika och nu uppfattar de detta på ett sätt och det ska jag skita i. Det är deras sak. Visst jag sa inga hemska saker till dem men det var för mycket ändå och därför ville jag be dem om ursäkt.

  För att återgå till det verkliga 🙂 Märklig kväll igår. Var så otroligt nöjd med Melanies seger i Schweiz så jag trodde inget kunde dra ned det. Så fel jag hade. Det började med att Leander Rising försvann i Ungern och sen snurrade det bara på i Ungern och Island. New Level Empire – Homelight var det enda jag var nöjd med i Ungern och “Í kvöld“, Elín Sif Halldórsdóttir i Island.

 22. Johanna

  haha Micke!! Peace!!:-) Det har hänt att jag tappat det också:-)

 23. Daniel

  Det är lugnt Micke 🙂

 24. Micke

  Peace Johanna och Daniel 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se