sverige Schlagerpinglan: Ja, då var alla de efterlängtade 30-sekunders-klippen från torsdagens repetitioner i Malmö inför den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2015 presenterade.

Är ni intresserade av hur det såg ut och hur bidragen lät så hittar ni länkar till de klippen här nedan, presenterade i den ordning jag själv rankar dem efter några genomlyssningar.

Av listan framgår vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt:

Lyssna på 30 sekunder av Melodifestivalen 2015:s andra deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“Möt mig i Gamla stan”, Magnus Carlsson 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Thomas G:son, Lina Eriksson)
“If I Was God For One Day”, Neverstore 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén)
– – –
“Forever Starts Today”, Linus Svenning 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe)
“Don’t Stop Believing”, Mariette 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Miss Li, Sonny Gustafsson)
– – –
“Groupie”, Samir & Viktor 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell)
“Nonetheless”, Marie Bergman & Sanne Salomonsen 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan)
“Där och då med dig”, Emelie Irewald 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Emelie Irewald)

Schlagerpinglan: Efter 30 sekunder kan man kanske inte säga så mycket om låtarna men vissa första intryck ger de ju trots allt. Fortfarande är det Magnus Carlssons låt som jag tror kommer att passa mig bäst men även bidragen från Neverstore, Linus Svenning och Mariette kan nog visa sig bli något för mig.

Å andra sidan så har jag lite svårt att tro att låtarna som Emelie Irewald och Marie Bergman & Sanne Salomonsen tävlar med hamnar på någon av mina framtida MF-listor. Mycket kan dock fortfarande hända. Med tanke på vad några extralyssningar och framför allt ett live-framträdande kan göra för helhetsintrycket så vill jag inte avskriva dem redan nu.

Jag sparade frågetecknen Samir & Viktor till sist för att jag vet fortfarande inte riktigt vad det här är för något. Det verkar ju svängigt och glatt, ganska osäkert och väldigt tvetydigt. Att de går direkt till final är självklart men på min egen rankning för tillfället så når de inte riktigt upp dit. Vi får väl se om de ger mig anledning att ändra åsikt efter lördagens deltävling. 🙂

Om ni är intresserade av att läsa vad journalisterna och andra utvalda tyckte efter deras genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Malmö-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Melodifestivalen 2015: Smyglyssna på andra veckans bidrag”

 1. Adri

  Jag kan inte hålla med om din rankning… överhuvudtaget haha (även om vi dock har samma sistaplats)

  Detta är min rankning, vad jag tycker:
  FINAL:
  Mariette – Don’t Stop Believin’

  FINAL ELLER AC (kunde inte bestämma mig för vem som är tvåa och vem som är trea):
  Linus Svenning – Forever Starts Today

  FINAL ELLER AC:
  Samir & Viktor – Gruopie

  AC:
  Neverstore

  5: Sanne & Marie
  6: Magnus Carlsson
  7: Emelie Irewald

  Här är då vad jag tror:

  1. Linus Svenning
  2. Magnus Carlsson

  3. Mariette
  4. Neverstore

  5. Samir & Viktor
  6. Sanne & Marie
  7. Emelie Irewald

 2. Adri

  Jag är inte heller lika övertygad som du verkar vara på att Samir & Viktor kvalificerar sig till final (även om jag skulle bli glad om det hände 😀 )

 3. Lukas

  Om jag skulle tippa resultatet…

  Till Final
  1. Samir & Viktor – Groupie
  2. Magnus Carlsson – Möt Mig i Gamla Stan

  Andra chansen
  3. Linus Svenning – Forever Starts Today
  4. Neverstore – If I Was God for One Day

  Utslagna
  5. Mariette – Don’t Stop Believing
  6. Marie Bergman & Sanne Salomonsen – Nonetheless
  7. Emelie Irewald – Där och Då Med Dig

 4. André

  Jag tycker att det är lite sorgligt att det som för mig är veckans absolut sämsta låt verkar vara den självklara finalisten…Adri, du kan vara helt lugn på lördag, “Groupie” kommer gå vidare utan problem, så fort Samir visar sig kommer rösterna hagla in och det där hjärtat i appen kommer slå tredubbla slag…Tyvärr säger jag, för “Groupie” är nog det sämsta jag någonsin hört baserat på de här sekunderna.

  Linus Svenning är jag lite kluven till. Det känns som en helt ok Eurovision-låt med trummorna som ett välkommet inslag men det känns ändå lite märkligt att det är just Linus som gör den här låten, för det känns inte riktigt som hans stil. Men tja, får jag höra låten i sin helhet så kanske den tar sig! Hoppas det!

  Magnus Carlsson gör precis den form av schlager han ska göra, så där finns inget att anmärka på. Ska bli intressant att se hur det går för honom.

  Marie Bergman och Sanne Salomonsen verkar ha en ganska mogen country-ballad som verkar lovande, kan säkert göra sig bra även i tv! Höjer ett varningens finger för den!

  Min favorit utefter klippen är Mariette som verkar ha en mystisk, mörk och stark låt med häftigt framträdande. Fick lite Loreen-vibbar av klippet, så hoppas att det går ut genom rutan 🙂

  Även Neverstore verkar bra, lite Green Day influenser vilket går hem hos rockälskaren inom mig. Tror dock det blir svårt att gå vidare i den här konkurrensen. Men verkar iaf vara en bra låt, som jag nog lär lyssna på även efter tävlingen!

  Mycket svårtippat startfält. Samir är lika självklar i final som Saade var förra veckan. Sen kan det gå lite hur som helst. Tror Magnus kan vinna en hel del röster av de sanna schlagerfantasterna vilket kanske kan ta honom till Andra chansen. Marie och Sanne går nog även de till andra chansen. Hoppas Mariette går till final, men är ändå tveksam…sen kan man inte räkna ut Linus heller. Ja, ni hör, jag kan verkligen inte tippa något vettigt resultat. 😛 får se vad som händer på lördag helt enkelt och vem som gör Samir sällskap i finalen

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Oj, där kan man tala om olika åsikter/smaker. Inte konstigt att resultaten “aldrig” blir som man vill. 🙂 Jag hoppas i alla fall att du får rätt om Magnus Carlsson.

  Vad gäller Samirs låt så tror jag faktiskt att den hade gått vidare även om de inte haft några massröster i ryggen. Den verkar vara så pass lättsmält och lättrallad att den borde gå hem i stugorna, så länge de inte gör några större tabbar i framträdandet.

  @Lukas, Eftersom jag inte tror att det går att komma ifrån att Samir och Viktor tar sig till final så kan jag känna mig nöjd med resultatet om det blir så som du tippat. Ser helt OK ut. 🙂

  @André, Ja, hur det slutar på lördag känns ganska öppet (förutom den ena final-platsen då, förstås). Jag har visserligen svårt att se hur Emelie ska gå vidare men annars så kan det nog bli ganska jämt, under förutsättning att alla får sina bidrag att fungera på scen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se