Inför Eurovision 2016: Vecka 5

2016-02-01 (måndag)

Veckoschema 5 – Eurovision Song Contest 2016

Måndag – 1:e februari
Spanien Spanien: Objetivo EurovisiónFinal
(allt inför finalen, inkl. länkar & betyg, finns här)
Tisdag – 2:a februari
Norge Norge: Melodi Grand Prix 2016 – Fullversionerna av bidragen släpps
(lyssna på smakprov av bidragen här)
Onsdag – 3:e februari
Georgien Georgien: Låtval till Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
De fem finalbidragen presenteras
Lördag – 6:e februari
Ukraina Ukraina: Nationell uttagning – Semifinal 1
(se startfältet här)
Finland Finland: UMK 2016 – Semifinal 1
(lyssna på semifinalbidragen här)
Island Island: Söngvakeppnin 2016 – Semifinal 1
(lyssna på semifinalbidragen här)
Sverige Sverige: Melodifestivalen 2016 – Deltävling 1
(se startfältet här)
Litauen Litauen: Eurovizijos 2016 – Show 5
(se resultaten av Show 1, Show 2, Show 3, Show 4)
Ungern Ungern: A Dal 2016 – Kvartsfinal 3
(lyssna på bidragen här)
Söndag – 7:e februari
Lettland Lettland: Supernova 2016 – Deltävling 1
(lyssna på bidragen här)

Schlagerpinglan: Veckan vi har framför oss känns lite omvänd då den enda finalen avgörs redan på måndagen, men det ser jag enbart som en fördel då man kan ge den hela sin uppmärksamhet. 😀

På tisdag-onsdag får vi (förhoppningsvis) 15 nya fullversioner att lyssna på då både Norge och Georgien beslutat sig för att stilla vår nyfikenhet lite.

Till helgen så fortsätter Ungern och Litauen sina uttagningar men de får stor konkurrens om uppmärksamheten då Sverige, Ukraina, Finland och Island alla påbörjar sina uttagningar samma kväll. Lettlands LTV är i alla fall klok nog att lägga sina shower på söndagarna. 😀

För mer information om ländernas respektive uttagningar, klicka på ländernas flaggor ovan. Resten av ländernas 2016-planer samt länkar till deras samlings-sidor hittar ni här.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför Eurovision 2016: Vecka 5”

 1. Adri

  Nu hoppas jag att någon av Maria Isabel eller Barei vinner i Spanien ikväll, båda dem två är fullpoängare. Vinner någon annan av dem blir jag genuint bitter och besviken haha. (Har en känsla att eländet “Victorious” kan vinna och en sådan generisk låt orkar jag bara inte med. Vi har redan Irland ju. )

  Sen har jag angående Norge höga förhoppningar. Man kanske inte ska läsa in för mycket på 15sekunder men baserat på de smakproven som släppts så finns det enligt mig 6 st bra låtar, 1 ok och 3 st mindre bra låtar så får se om den rankingen håller i sig efter att fullversionerna släpps.

  Ser också fram emot att få höra Georgiens låtar då jag tycker att gruppen låter väldigt spännande.

  Men mest ser jag såklart framemot Melodifestivalens första deltävling. Tycker för övrigt att det verkar som att den första deltävlingen är den starkaste (baserat på artisterna såklart, endast Anna Book som jag är tveksam till men det återstår att se vad jag kommer tycka)

  Med andra ord, endast en låt till årets Eurovision avgörs denna vecka men det är ändå en händelserik vecka i “Eurovision-landet”.

 2. Micke

  Adri: För ett tag sedan sa du att vi två ofta har väldigt olika smak. Vadå? Tro mig jag tycker Victorius är minst lika usel som du tycker att den är 🙂 Nej nu får det vara nog. I Belgien fanns det ett bidrag som jag tyckte och tycker är hemskt. Överlägset sämst av alla deras bidrag men lik förbannat vann den.

  Jag vill inte se samma utveckling i Spanien och Tro mig jag tycker Victorius lirar i en annan division än övriga när det gäller att vara hemsk. Vinner sedan Reni Tolvai i Ungern då kan det inte bli värre. Jo det kan det om det enda dåliga bidraget Ella Endlich i Tysklands i övrigt fantastiska tävling vinner. Men nån måtta får det väl ändå vara 🙂

  Nej jag håller på Maverick ikväll men är helt klar över att den är chaslös så då lägger jag över allt istället på Maria Isabel Men så länge det inte blir “Victorious“, Xuso Jones så ska jag inte klaga

 3. Adri

  Haha jodå ibland är vi överens, där ser man 🙂

  Dock kan jag då påpeka att “What’s the pressure?” var en av mina två vinnarkandidater i Belgien, den andra var dock ännu bättre (Everybody aches, som sen kom sist… det var ju deprimerande).

  I Ungern finns bara en låt som har en chans på ett betyg som är högre än 3/5 hos mig och det är “Who we are”. Alla andra i Ungern (inklusive Fire) är bara meh eller dåliga.

  Sen tycker jag mig komma ihåg att du har skrivit några positiva rader om “Sunlight” från Irland som jag ABSOLUT inte tycker är dålig. Jag står ut med “Sunlight” men den är rätt generisk och absolut sämre än Irlands representanter 2015 och 2014 tycker jag (men å andra sidan var “Playing with numbers” en av mina favoriter i fjol), vilket är lite tråkigt för det kommer säkert gå bättre för Nicky Byrne.

  Så jag står nog fast vid att vi oftast tycker olika när det kommer till musik, men det är väl å andra sidan tur att inte alla tycker likadant? 🙂 det vore ju riktigt tråkigt om alla hade samma åsikter vad gäller musik. 🙂

 4. Schlagerpinglan

  Jag får väl flika in i “Victorious“-debatten att jag egentligen håller med både Adri och Micke om att “Victorious“ är det minst fantasifulla alternativet och absolut inget som jag tycker är en bra representant för spansk musik i ESC.

  Jag hoppas i stället på Maverick som slutsegrare… men skulle han inte vinna så blir jag inte helt förkrossad om “Victorious” gör det då hjärnan visserligen säger att det är en relativt tråkig copy-cat-låt men hjärtat gillar den ändå. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se