RysslandTV-bolaget Channel One Russia har, genom ESC-delegationschefen Yuri Aksyuta, bekräftat att de kommer att välja ut Rysslands artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2017 internt samt att detta val kommer att göras inom 1½-2 veckor.

Anledningen till att de går ut och betonar att de ännu inte gjort något val är de allt ihärdigare uppgifterna om att de redan bestämt sig för att skicka Aleksander Panayotov till Kiev. Tids nog vet vi om ryktena eller dementin har högst sanningshalt.
(Källor: eurovoix.com och oikotimes.com)


Aleksandr Panayotov (“Непобедимый” – Сочи – Роза Хутор 2017)

Schlagerpinglan: Jag vet att jag tidigare uppgivit att jag inte hade något önskemål inför Rysslands eventuella internval men det stämmer inte längre. Numera har jag en hel handfull med alternativ och överst på listan finns Vladislav Kurasov. Inte för att jag tror att ett ryskt bidrag har någon ärlig chans i ett ESC år 2017 i Ukraina, men då det slår två flugor i en smäll (viktig erfarenhet för honom och en mer intressant show för publiken) så håller jag likväl tummarna. 🙂


Vladislav Kurasov (“Алматы түні”, The Voice of Kazakhstan)

Visserligen så tävlar Kurasov redan i Vitrysslands nationella ESC-2017-uttagning med “Follow the Play“, men den finalen avgörs den 20:e januari vilket gör att han är “fri” inom två veckor (förutsatt att han inte vinner). 😉

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se