Schlagerpinglan: I dag, fredagen den 20:e januari, kommer både Georgien och Vitryssland att utse sina bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom finalerna av sina respektiva nationella uttagningar. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Fredagen den 20:e januari

Georgien Georgien, Nationell uttagning – Final
Tid: kl. 17:00 CET (20:00 lokal tid) – Plats: GPB 1, 1tv.ge och youtube
Förutsättningar: Mix av juryröster och tittarröster utser vinnaren av 25 bidrag
Lyssna på bidragen / Mer info: Georgien 2017: Allt inför den nationella finalen

Vitryssland Vitryssland, Nationell uttagning – Final
Tid: kl. 20:00 CET (22:00 lokal tid) – Plats: Belarus 1, Belarus 24 och tvr.by
Förutsättningar: 50/50 jury- och tittarröster utser vinnaren av 13 bidrag
Lyssna på bidragen / Mer info: Vitryssland 2017: Allt inför den nationella finalen

Uppdaterat:
I Georgien vann Tako Gachechiladze med “Keep the Faith!
I Vitryssland vann NaviBand med “Historyja majho zyccia

Schlagerpinglan: Eftersom Vitrysslands final har högsta prioritet för mig i kväll så är jag tacksam över att Georgien påbörjar sin final tre timmar innan festligheterna inleds i Minsk.

På så sätt så hinner jag kanske se de flesta av de tävlande bidragen i Georgien och förhoppningsvis hitta det där speciella bidraget som jag hoppas lite extra på. Kanske blir det något av de fyra jag givit högst betyg till (“We Live Once“, “We Are Eternity“, “Me da Shen” eller “Fly“), kanske blir det något helt annat. 🙂

I Vitryssland håller jag som sagt främst tummarna för Navi Band eller NUTEKI… om nu inte Vlad Kurasov lyckas extremt väl med sin känslofyllda “Follow the Play“. 😉

Vilka finaler ni än väljer att följa och vilka favoriter ni än har så önskar jag er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll! På återseende. 🙂

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Georgien i ESC 2017“.
Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Inför kvällens nationella Eurovision-finaler”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett Georgiens 25 finalbidrag så lutar jag åt att ha “Me da Shen” som en svag personlig favorit men det fanns en handfull andra som jag också ser som helt OK val. Kortfattat: vilket bidrag som helst – bara inte “Keep the Faith“.

 2. Schlagerpinglan

  Naturligtvis var det “Keep the Faith“ som vann…. men mer om det imorgon, nu är det dags för den vitryska finalen. 🙂

 3. Johanna

  HUR kunde de välja den låten i Georgien. Efter att ha skickat riktigt intressanta bidrag tre år i rad går de alltså och väljer det tråkigaste bidraget i startfältet?

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Har man bara “rätt” budskap så får man automatiskt en mängd extraröster, oavsett låt och artist. (Med det inte sagt att det inte finns de som gillar artisten och bidraget, det var en förhandsfavorit, men budskapet hjälper onekligen till.)

 5. Adri

  Hahah ja… jag får väl säga att jag faktiskt är supernöjd.

  Det var inte min absoluta absoluta favorit, MEN… den sista minuten. Så himla kraftfull och underbar!

  Önskar dem lycka till! 😀

 6. Johanna

  @Schlagerpinglan Suckar….fredslåtar provocerar mig åh det grövsta med få undantag…

 7. Adri

  Sen är jag faktiskt inte helt övertygad om att budskapet hjälper om jag ska vara ärlig!

  Fredslåtar verkar snarare förbanna många mer än imponera!

  Jag har oftast svårt för fredslåtar, men i mina ögon är “Keep the faith” en bra låt i sig själv!

  Israel 2009 och Ryssland 2014-2014 är väl de enda andra bra fredslåtarna jag kan komma på 🙂

  Sen kommer denna inte ha någon chans att bli min slutgiltliga topp 5, kanske inte ens topp 10… men i deras svaga final så var denna extremt värdig vinnare! 🙂

 8. Adri

  Ryssland 2014-2015 menar jag självklart! 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag är inte säker på att detta var en helt traditionell fredslåt utan snarare ytterligare ett försök att linda in lite Rysslands-kritik utan att EBU ska kunna bevisa att det är det som är huvudbudskapet. Hur som helst, roligt att se att någon läsare här blev relativt nöjd i alla fall, alla kan ju inte bli det. 😀

 10. Adri

  Ah jag tycker hon ska tona ner ryss-kritiken lite. Det stod “Russia invades Georgia” i bakgrunden under låten vilket jag egentligen bara anser är onödigt.

  Och hon har ju redan blivit diskvalicerad en gång (2009) av liknande skäl så hon borde ju rimligtvis känna igen reglerna i ESC 🙂

  Men även om jag tycker alla beståndsdelar i ett bidrag spelar roll så är det centrala själva låten i sig och den håller absolut måttet hos mig! 🙁

 11. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett Vitrysslands 13 finalbidrag så vill jag skicka Vladislav Kurasov, NAVIBAND och NUTEKI till Kiev. Vem som än vinner så kommer jag förmodligen att tycka att det är synd att de andra två (eller i värsta fall alla tre) inte vann. Helt annorlunda än efter Georgiens genomgång m.a.o. och förhoppningsvis ger det ett (ur min synvikel) roligare resultat.

 12. Johanna

  Vitryssland dock! Älskar de så himla mycket just nu!

 13. Adri

  Riktigt nöjd här 🙂

  Tre starka låtar valda! Bra början!

  1. Vitryssland
  2. Georgien
  3. Albanien

 14. Schlagerpinglan

  Efter en omtumlande kväll där det, enligt min smak, började med en stor besvikelse och slutade med ett rejält glädjebesked så tror jag att det är bäst att låta resultaten sjunka in. Jag återkommer i morgon med inlägg om de båda finalerna, men stannar kvar i kommentarsfältet ett tag till.

 15. Schlagerpinglan

  @Adri, Även om jag inte är helt nöjd med Georgiens val (lindrigt uttryckt) så ser våra listor exakt likadana ut för tillfället. Undrar hur länge det kan hålla i sig? 🙂

 16. Adri

  Ja för du verkar ju inte “helt ok” med Georgiens och Albaniens val, medan jag ändå tycker alla valen är över medel!

  Dock så kan ju alla tre råka ut för hemska revamps. Framförallt tänker jag på Albanien där. Fast jag har hört att låten skrevs på engelska först och då brukar det ändå vara lindrande och Lindita talar flytande engelska. Så då återstår mest vad de gör med orkestrationen.

 17. Schlagerpinglan

  @Adri, Du har helt rätt, i nuläget vet vi bara vilka tre bidrag som valts ut, hur de slutligen kommer att låta i Kiev är en helt annan fråga. Min förhoppning är att Vitryssland låter sitt bidrag vara som det är medan de andra två gärna kan mixas till lite. 😛

 18. Lukas

  Jag vet att man inte ska ropa hej förrän man är över bäcken, men jag är rätt säker på att Navi inte kommer översätta sin låt. Faktum är att på alla låtar de gjort i sin karriär har de valt att sjunga på vitryska, och sen var det ändå så att det var det enda bidraget i startfältet som inte sjöngs på engelska, så jag både hoppas och tror det blir första gången man hör det språket.

 19. Schlagerpinglan

  @Lukas, Mmm… med tanke på hela känslan runt Navi så verkar det osannolikt att de skulle vilja översätta sitt bidrag till engelska, men nej… man ska inte ropa hej för tidigt. Vi får se vad som händer. 🙂

 20. Micke

  Just vaknat upp och kravlat mig ur sängen här. Borde egentligen ligga kvar då jag var hemma först kvart i fyra i natt men esc-idioten i mig hade ingen ro utan måste upp och ta reda på hur det gick i Georgien och Vitryssland igår 🙂

  Så var det värt att offra sömn för detta då? Ja, vad ska man säga? Undrar väl mest om Georgien ska sälja ut Bond till det vanliga bondteamet eller om de ska försöka sig på en egen variant. Temat är ju redan avklarat efter tävlingen igår så då återstår väl bara att tillsätta rollfigurerna. Låt oss bara hoppas att de hittar mer rätt när det gäller rollbesättningen så att det inte blir lika urvattnat även när det gäller det.

  Nej Georgien det här var verkligen inte mitt val. Faktiskt det jag hoppades minst på. Inte för att det var sämst LÅNGT DÄRIFRÅN utan mer för att det känns som ett så utstuderat “nu kollar vi hur andra låtar blivit populära bidrag”.

  En titt då på Vitrysslands uttagning. Samma besvikelse där? Nej definitivt inte utan vann gjorde tvärtom mitt favvisbidrag. En riktig glädjespridare som man nog borde vara sparsam med lyssnandet till. Något säger mig att låten kan vara lätt att tröttna på och det vill jag inte riskera så nu lägger jag den åt sidan. Jag vill ju inte missa det bidraget sprider när de väl går upp på scen i maj månad. Jag hoppas också verkligen att det jag fick höra igår eftermiddag stämmer angående bidraget. Det att Navis manager hade deklarerat att om de vinner så ska de behålla det egna språket i maj månad. Hoppas, hoppas

  Då var tre länder klara med sina bidrag då. Tre av de länder jag brukar ha minst utbyte av. Likadant i år? Alla länderna hade bra eller skapliga låtar med men allt gick ju inte som jag hoppades. Min ranking av de tre:

  1. Vitryssland (Totalt överlägsen av dessa tre)
  2. Albanien (Ibland gillar jag den, ibland inte. Mycket hänger nog på om de har ryggrad nog att behålla sitt språk i bidraget)
  3. Georgien (Inte dåligt men hur många gånger har vi inte hört det här förut)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se