ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Malta
Land: Malta deltagit 29 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: PBS se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1971 Joe Grech kom 18:e av 18 med “Marija L-maltija

Maltas ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: Walk On Water“, Ira Losco (Malta Eurovision
Song Contest 2016
)
12:a i finalen
2015: Warrior“, Amber (Malta Eurovision
Song Contest 2015
)
11:a i semi 2
2014: Coming Home“, Firelight (Malta Eurovision
Song Contest 2014
)
23:a i finalen
2013: Tomorrow“, Gianluca (Malta Eurovision
Song Contest 2013
)
8:a i finalen
2012: This Is The Night“, Kurt Calleja (Malta Eurovision
Song Contest 2012
)
21:a i finalen
2011: One Life“, Glen Vella (Malta Eurosong 2011) 11:a i semi 1
2010: My Dream“, Thea Garrett (The GO Malta
Eurosong 2010
)
12:a semi 1
2009: What If We“, Chiara (GO Malta
EuroSong 2009
)
22:a i finalen
2008: Vodka“, Morena (Malta Song for
Europe 2008
)
14:e semi 2Maltas ESC-2017-bidrag: “Breathlessly”, Claudia Faniello

Lyssna på Maltas Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Breathlessly officiell videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar: text-videolive i Londonlive i Tel-Avivlive i Amsterdam
italiensk version: “Perdersi”
Artist: Claudia Faniello tvm.com.mtfacebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av Songfestival.be (6:08 – 3:e maj)
Intervju av OGAE UK (6:30 – 5:e april)
Intervju av Eurovision Radio International (11:34 – 17:e februari)
Se intervjuer av wiwibloggs och esckaz vid förfesterna i:
London, Tel-Aviv, Amsterdam
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
Profile video” (av Eurovision.tv)

Startnummer: nr 4 i Semifinal 2 (11:e maj)
Låtskrivare: Philip Vella (m), Sean Vella (m), Gerard James Borg (t)
Uttagning: I årets nationella uttagning av ESC-bidrag på Malta hade TV-bolaget PBS slopat både semifinalen och juryn. 16 bidrag tävlade därför i den ensamma final som avgjordes av 100% tittarröster den 18:e februari och där det främst stod mellan Claudia och Janice Mangion. Läs mer om finalen av Malta Eurovision Song Contest 2017 här: “Maltas Eurovision-bidrag 2017

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-05-08): Ej vidare till final (plats 16 av 18) & botten-fyra (plats 39) av de 42


Åsikter och spekulationer om Maltas bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Till final MaltaMaltaMaltaMaltaMalta Betyg: 3+ / 5
Precis som i fallet med San Marino så är det främst sångerskan som gjort att jag jublat över Maltas ESC-val. Ända sedan 2008 har jag väntat på att Claudia skulle få revansch efter att “Caravaggio” ej valts ut till ESC och när det nu (efter ett flertal försök) inträffar så är det klart att det är så många extrakänslor som höjer bidraget i mina ögon/öron.

Förmodligen så hade jag inte ens höjt ögonbrynet om “Breathlessly” framförts av en annan artist, storslagna ballader utan en makalös knorr är ju inte riktigt min grej. Nu är det dock Claudia som sjunger, och jag tycker att hon gör det så starkt och inlevesefullt att t.o.m. jag blir rörd av den. Inte bara en självklar finalist för mig utan även ett bidrag jag hade blivit väldigt besviken om det skulle visa sig missa finalen.

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Om man ska gå efter förra årets resultat, då “Walk On Water” (som jag inte gillade) låg bra till på oddslistorna och slutade på en 12:e-plats i finalen, så borde “Breathlessly” (som jag gillar) som ligger dåligt till på oddslistorna helt enkelt missa finalen. Svårare än så behöver man inte göra det.

Jag hoppas dock att Claudia på något vis ska lyckas höja denna, enligt många, enkla och ospännande ballad till magiska höjder så att den ändå tar sig vidare till final. Helt otänkbart är det trots allt inte då jag inte tror att många skulle beskriva vare sig artist eller låt som direkt dålig, men kanske ointressant och långtråkig… vilket i och för sig är betydligt sämre i en tävling som denna.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Inför ESC 2017: Malta – “Breathlessly” – Claudia Faniello”

 1. Johan

  Du tog nästan orden ur munnen på mig nu när du beskrev bidraget: storslagna ballader utan en makalös knorr tenderar att ganska snabbt falla inom medelmåttans gränser. Tyvärr gör just Malta det i år, och jag tvivlar starkt på att de lyckas ta sig till final. Hon sjunger bra, och melodin i sig är ju trevlig, men det blir så otroligt anonymt. För mig väcker det inga känslor, ingen unik detalj som får mig att vilja lyssna igen, utan den trallar på utan något intresseväckande moment. Tyvärr förmår jag inte ens att lyssna klart på bidraget för det finns inget jag verkligen lyssnar efter när jag hör det, och då blir det kisspaus-stämpel och min uppmärksamhet riktas någon annanstans under de tre minuterna låten pågår.

  Betyg: 4/10.

  Maltas bästa bidrag: Det får nog bli “Angel” med Chiara från 2005. Där har vi en pompös ballad med det där extra som gör att man kommer ihåg den och vill höra den igen.

  Maltas sämsta bidrag: “On again, off again” är riktigt obehaglig enligt mig. Så i överkant sockersöt kan jag inte klara av utan att hamna i något slags cringe-läge. Att den kvalificerade till finalplatsen är ett av bevisen för hur svagt startfältet var 2004.

  Maltas glädjepiller: För många länder blir det svårt att hitta glädjepiller, men här hade Malta ändå en tendens att leverera just glädjepiller till tävlingen. Ofta höll bidragen ingen vidare kvalitet, men man blev åtminstone inte arg eller upprörd av dem. Snarare ESC-glädje, vilket inte är fy skam ändå! Min nominering går till “Tomorrow” från 2013, som jag först ratade totalt men som föll på plats när den väl framfördes live. Då stämde det, trots stundtals falsksång. Glädjen kanaliserades nog ut i deras lyckade åttonde-placering i slutändan.

 2. Johanna

  Jag som är svag för bra röster och bra ballader älskar ju naturligtvis detta. Inte för att det är just Claudia utan snarare för att det enligt mig är en riktigt bra låt men hon sjunger den med sådan enorm känsla. Jag tror inte den går till final men den är nog inte heller helt chanslös. Personligen rankar jag den här som nr 14 men hade det varit typ förra året som var svagare enligt mig hade den varit i topp 10 lätt…

 3. Kerstin

  En ballad som inte berör mig överhuvudtaget. En dussin låt som passerar helt obemärkt. Det finns bra ballader med i tävlingen men Maltas är inte en av dom. Betyg 2/5.

 4. Hanna

  Malta och San Marino har två av årets sämsta låtar, usla och gammalmodiga snarkpiller.

 5. Adri

  Avskyr denna hemska låt…

  Låten är inte bra på något plan, Claudia sjunger inte tillräckligt bra, Claudia är trovärdig som artist heller. Allt är bara så irriterande i detta hemska bidrag.

  Betyg: 0/5

  Ska inte till final, men jag kan tro att den mycket väl tar sig dit. Helt oförtjänt.

  Bästa maltetiska: “7th Wonder” 2002 är utan tvekan det maltetiska bidrag som för mig drar det längsta strået. Borde vunnit det året!

  Sämsta maltetiska: “One life” 2011 eller “Coming home” 2014 (mest pga att jag AVSKYR mannens röst. Annan sångare kanske hade räddat den)

  Glädjepiller: “On again… off again” från 2004. Den är så innocent på något sätt.

 6. Adri

  “INTE* trovärdig som artist heller” ska det ju naturligtvis stå.

 7. Micke

  Oj vad jag har kämpat med det här bidraget. Om det är modernt eller gammalmodigt struntar jag fullständigt i. Det enda viktiga för mig är om det är bra eller ej. Så är det bra då? Som sagt jag har kämpat. Ena stunden tycker jag jättemycket om och befinner mig i det ställe där Johanna tycks befinna sig när hon lyssnar på det. Andra stunder när jag lyssnar känner jag att det helt enkelt inte räcker till. Det är aldrig i närheten där Adri befinner sig. Oh no! Det är helt enkelt ett bra bidrag utan DET som kunde ha blivit så mycket bättre om de bara fått knorr på det. Det är en bra artist med en stark röst. Synd bara att bidraget inte till hundra matchar. Men missförstå inte. Det är ett bra bidrag varken sämre eller bättre. En klar sjua.

  Tidernas bästa Maltesiska:
  Hade lite problem att placera detta bidraget eftersom det är både Maltas bästa och Få på gott humör bidrag. Bäst måste väl ändå vara viktigast så därför placeras den här.
  https://www.youtube.com/watch?v=Qxi5C-lGX2Y

  Tidernas sämsta Maltesiska:
  Ursäkta jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om det här. Har svårt att analysera det för mina skrattmuskler klarar inte ens att titta på det här. ESC när det är som sämst utan att ändå krönas med en nolla.
  https://www.youtube.com/watch?v=8IphpO_T1LQ

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Bli på gott humör bidraget är redan upptaget under “Bästa Maltesiska” så jag får ta ett annat. Finns inget i närheten men visst lite glad blev man ju ändå av det här :-).
  https://www.youtube.com/watch?v=8WmJXIR9xtw

  Borde ni ha skickat i år:
  Fel val som jag ser det även om det var mitt andraval som vann. Hade hellre sett att detta lilla harmlösa nonsensbidrag fått representera Malta. Lätt att bli lite på gott humör av det här 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=AuExqM4-q-k

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se