ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Frankrike
Land: Frankrike deltagit 59 gånger – vunnit 5 gånger:
1958, 1960, 1962, 1969 och 1977
TV-bolag: France 2 se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1956 Mathé Altéry kom delad 2:a av 14 med “Le Temps Perdu

Frankrikes ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2016: J’ai Cherché“, Amir (Internval) 6:a i finalen
2015: N’oubliez Pas“, Lisa Angell (Internval) 25:a i finalen
2014: Moustache“, TWIN TWIN (Nationell final) 26:a i finalen
2013: L’enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois (Internval) 23:a i finalen
2012: Echo (You And I)“, Anggun (Internval) 22:a i finalen
2011: Sognu“, Amaury Vassili (Internval) 15:e i finalen
2010: Allez Olla Olé“, Jessy Matador (Internval) 12:a i finalen
2009: Et S’il Fallait Le Faire“, Patricia Kaas (Internval) 8:a i finalen
2008: Divine“, Sébastien Tellier (Internval) 19:e i finalen


Frankrikes ESC-2017-bidrag: “Requiem”, Alma (live i Kiev)

Lyssna på Frankrikes Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Requiem officiell video: Eurovision-versiontext / engelsk text
Fler tolkningar: officiell video: original-versionlive-framträdande: original-versionlive i Londonlive i Tel-Avivlive i Amsterdamlive i Madridlive vid Ukrainas ESC-uttagning
Artist: Alma (Alexandra Maquet)
warnermusic.frtwitteryoutubeinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: “60 Seconds with Alma” av eurovision.tv (1:06 – 13:e maj)
Intervju av wiwiblogg (9:34 – 5:e maj)
Intervju av Eurovision Radio International (7:28 – 13:e april)
Se intervjuer av wiwibloggs och esckaz vid förfesterna i:
London, Tel-Aviv, Amsterdam och Madrid
Snabb-presentation: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
“Backstage in Kiev” (av eurovision.tv)

Startnummer: nr 26 i Finalen (13:e maj)
Låtskrivare: Nazim Khaled (t&m), Alexandra Maquet (t)
Uttagning: TV-bolaget France 2 avslöjade den 9:e februari att de internt utsett sångerskan Alma att få representera Frankrike i ESC 2017 med tävlingsbidraget “Requiem”, delvis skrivet av samma man som låg bakom förra årets succélåt “J’ai cherché”. När 2017-bidraget presenterades så var det helt på franska men vid lanseringen av den officiella videon månaden därpå så var en del av texten på engelska. Läs mer om internvalet här: “Frankrikes Eurovision-bidrag 2017

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-05-09): topp-14 (plats 14) av de 42
Odds (2017-05-13): topp-9 (plats 9) av de 26


Åsikter och spekulationer om Frankrikes bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Topp-10 FrankrikeFrankrikeFrankrikeFrankrikeFrankrike Betyg: 4 / 5
Om de bara låtit Alma tävla med den helfranska versionen av “Requiem” så hade den varit uppe bland mina absoluta favoriter, för den var näst intill perfekt. Underbara melodislingor, charmig fransk atmosfär och en genomglad och charmig sångerska. Kanske hade jag inte märkt det om jag inte hört den franska versionen först, men som det är nu så tycker jag att det haltar lite när de byter språk och magin bryts en aning. Likväl, en klar plats på min topp-tio-lista.
Schlagerpinglan tror: Topp-15
Efter fyra år i rad utanför topp-20 i finalen så tog Frankrike ny sats inför ESC 2016, skickade Amir och “J’ai Cherché” (av låtskrivaren Nazim Khaled) och fick en välförtjänt 6:e-plats. Även i år spås landet stora framgångar då de fortsätter på samma spår (fast utan att det känns som en upprepning) med samma låtskrivare och en medryckande låt till största del på franska och med en charmig artist.

Jag tycker att det borde kunna bli en plats bland de tio främsta för Alma, men jag tror likväl att det slutar strax under. När det gäller de absolut högsta poängen så är det många länder som konkurrerar om dem och då kan “Requiem” mycket väl hamna lite på efterkälken. Men, men… med ett bländande live-framträdande så är ingenting omöjligt.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Inför ESC 2017: Frankrike – “Requiem” – Alma”

 1. Adri

  Jag har visserligen en flickvän, men måste ändå säga att man blir ju lite kär i Alma. Man kan ju inte tycka illa om henne eller det hon gör! Så mycket känslor där!

  Vad gäller resten så har jag redan skrivit allt jag känner om denna låt under ett annat inlägg så jag copy-pastar bara:

  “MIN VINNARE! Både före och efter remaken. Alma är artisten med stort A i år. Hon visar sådan sprudlande glädje för det hon gör, har oerhört mycket utstrålning. Låten är riktigt snyggt producerad fransk pop.

  Framträdandet är riktigt assnyggt också och även om ngn här på bloggen blev lite “dissatisfied” med det så tror jag faktiskt Frankrike höjde sina chanser där 🙂 Hade jag varit koreograf/scenograf/”vad det nu än heter” så finns det bara en förändring jag skulle gjort och det är att ta med de två dansarna från musikvideon 🙂

  Eftersom jag älskar bidraget vågar jag dock inte hoppas på allt för mycket, men vänstra sidan av resultattabellen i alla fall (och då är jag snål… det är rejält underskattat).

 2. Kerstin

  Jag tycker den blev bättre faktiskt efter att dom ändrade den. En bra låt med en duktig artist men inte alls så bra som förra årets bidrag från Frankrike. Jag tror att det blir en plats runt mitten i år. Betyg 3+/5.

 3. Micke

  Eftersom Adri älskar detta bidraget och dessutom tycks vara lite nyförälskad så tänker jag respektera det och inte klaga för mycket. Tror ni alla här vet att jag tyckte så mycket bättre om bidraget innan de förde in engelska och överhuvudtaget förändrade bidraget. Det räcker så. Håller tummarna för att du ska få glädjas över en bra placering ikväll Adri.

  Tidernas bästa Franska:
  Balladernas mästare inom ESC. Självklart är det också en ballad som har fällt mig till marken mer än någon annan. Året då Frankrike gjorde bort sig mer än något annat. Ett grymt bra bidrag hade de framfört av en grym sångerska med förföriska blå ögon. Vad gör de? De slänger in engelska i slutet av bidraget just när hon ska klämma i som mest. Den fantastiska rösten försvinner ut i dimman av engelska som den stackaren knappt ens kan uttala. Synd.
  https://www.youtube.com/watch?v=cIkkPgsp39o

  Tidernas sämsta Franska:
  Jag har satt fem nollpoängare genom ESC-historien men jag kan lugnt säga att det var nära att bli sex. Det här är så nära uselt man kan komma utan att nollas. Tänk att det är Frankrike som gjort detta. Undrar hur de tänkte
  https://www.youtube.com/watch?v=hWJFfnHNOWI

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Egentligen vill jag kalla detta på myshumör istället för på gott humör. Sicken sångerska, sicken scennärvaro vida överlägset det mesta vi sett inom ESC. Hon sopar golvet med de flesta. Varje gång jag hör den här börjar jag leta efter min dama för att ge henne världens största kram för att hon valt mig bland alla män och står ut med både mina fördelar och brister. Det är bara ett sånt bidrag helt enkelt. Visst är det härligt med kvinnor Adri 🙂 🙂 Ännu ett grymt bidrag från 2009.
  https://www.youtube.com/watch?v=6gee9Qh6iVg

  Borde ni ha skickat i år:
  Internval så något val fanns inte.

 4. Johanna

  Även om den första versionen var bättre är denna fortfarande tillräckligt bra för att rankas i topp 5 för mig. Närmare bestämt som nr 4. Hoppas att det går riktigt bra och att de nästa år skickar något helt på franska:-)

 5. Adri

  Just det, glömde bort de bästa, sämsta och gladaste från Frankrike 🙂

  Bästa franska: Årets “Requiem” är ABSOLUT en kandidat. Men jag stryker den för det blir roligare om man kan påminna om något äldre som kanske glömts bort!

  Så om jag tar bort “Requiem” så kommer det bästa franska bidraget från 40 år sedan, 1977. Detta var ett bra tag innan lilla jag fanns. För de flesta är detta nog bara “en i mängden”-vinnare men jag har växt upp med denna låten runt mig. Mina päron blev tillsammans 1977 och på grund av det har mamma och pappa sagt att denna låten betyder en del för dem. Inte nog med det, utan låten är riktigt bra. Man berörs av texten och sångerskan! 1977: “L’oiseau et l’enfant” 🙂

  Sämsta franska: 2008, “Divine”. Ugh… vet inte om detta ska tas seriöst eller om det är ett skämtbidrag. Men en sak är säker: jag kan varken ta låten seriöst eller tycker den är rolig. Så den misslyckades oavsett mål.

  Franska glädjepillret: Även här kan “Requiem” vara med. Men än en gång så plockar jag något från historien. Ganska modern historia för den delen dock. 2005, “Chacun pense a soi”. Otroligt härlig! 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se