SanMarinoSom det tidigare meddelats så kommer upp till tre av de tio deltagarna i San Marinos nationella uttagning att utses genom wildcards. Nu har det avslöjats att det första kommer att vara ett s.k. fanklubb-wildcard som utses genom en omröstning bland anmälda fanklubbar.

Så här utses “Fanklubb-wildcard:et” i San Marinos nationella ESC 2018-uttagning:

1in360 har bjudit in alla OGAE-klubbarna att få delta i uttagningen men även andra fanklubbar, t.ex. hängivna ESC-grupperFacebook och/eller Twitter, är välkomna att delta.
Intresserade fanklubbar kan anmäla sig fram till den 23:e november genom att skicka ett e-mail till contact@1in360.com tillsammans med en lista på upp till 10 kandidater som de vill rösta på.
Den 24:e november avslöjas vilka fanklubbar som får vara med och rösta. De har sedan fram till den 1:a december på sig att rösta på deltagarna i traditionell Eurovision-stil, d.v.s 1-8, 10 och 12 poäng till sina tio favoriter.
Den 3:e december avslöjas resultatet av omröstningen.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: SMRTV:s samarbetspartner 1 in 360 har i nuläget, som sagt, fått in över 250 bidrag från 60 länder och fler lär det bli innan deadline passeras den 30:e november. Redan nu kan man titta på en del av dem på 1in360.com och youtube, men då man inte kan vara helt säker på att det verkligen är artisterna i fråga som skickat in videorna så försöker jag att inte bli alltför engagerad tills de fått tid att korrigera eventuella felaktigheter.

Min förhoppning är att det ska dyka upp något intressant namn från San Marino, men så här långt så verkar den lilla mikrostaten bli tvungen att förlita sig på utländska förmågor. Detta ser jag dock som ett mindre problem och tycker i stället att det är roligt att någon tagit över och arrangerar en allmän uttagning efter att Schweiz så tragiskt “tappade bollen” för några år sedan. 🙂

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “San Marino i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “San Marino 2018: ESC-fanklubbar utser ett wildcard”

  1. Michael Persson

    eh, lilla ön? San Marino är en enklav… tack annars för en bra sida!

  2. Schlagerpinglan

    @Michael Persson, Oops, det blev nog en miss i tankegångarna där. Tack för påpekandet, har ändrat det nu, man vill ju att allt på sidan ska vara rätt. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se