NorgeDen 2:a mars avgjordes finalen av “Melodi Grand Prix 2019“, den nationella uttagning som utsåg Norges bidrag i Eurovision Song Contest 2019. Tio bidrag tävlade och KEiiNO stod som segrare efter att en internationell jury och tittarna röstat i ett flertal omgångar.

Tidigare har gruppen frestat med ett “Making Of Video to Spirit in the Sky“-klipp och idag så släpptes då äntligen den officiella musikvideon till vinnarlåten “Spirit in the Sky“, se nedan.

Den officiella musikvideon till “Spirit in the Sky“:

Lyssna på Norges bidrag till Eurovision Song Contest 2019:
Bidrag / Artist: “Spirit in the Sky”, KEiiNO
Länkar: officiell musikvideoofficiell video: final-framträdandetext-video
Melfest Pre-party-framträdandeakustisk live-version
Låtskrivare: Tom Hugo, Henrik Tala, Fred Buljo, Rüdiger Schramm,
Alexander Olsson, Alexandra Rotan
Se även: Resultatet av “Melodi Grand Prix 2019

Schlagerpinglan: Då de redan presenterat sin “Making of…”-video så var det inga större överraskningar utan videon visade sig vara ungefär som förväntat, vilket i mitt fall ska tolkas som något positivt, även om jag egentligen hade föredragit en video i stil med text-videons naturbilder. Nåja, upprepningar är ju sällan roliga så det blev nog bäst så här. Låten är ju lika bra som tidigare och det är ju trots allt det som är viktigast. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Norge i ESC 2019“ medan länk-samlingen med de övriga utvalda bidragen (i olika versioner) finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Officiell musikvideo till Norges “Spirit in the Sky“ (KEiiNO)”

 1. Micke

  Skaplig video faktiskt även om den manlige sångarens hårstil kanske inte är den bästa 🙂 Seriöst så är detta ett av de bidrag jag oroar mig mest för. Jag gillar verkligen Norges bidrag, tro inget annat ni som läser men vad tusan hände live. Alla tre artisterna tappade live i synnerhet jojksnubben som i mittenpartiet av låten verkligen är den som lyfter bidraget. Dock inte live. Vad hände där egentligen. De andra två hade svaga röster live. Dock ingenting som inte kan ändras på nu i maj månad. Jag har sett större under ske med nervösa artister när de har kunnat koppla bort och bara leverera. Jag hoppas på det för om de får till det är detta lätt ett minst topp 10 för mig. Om inte 10-20 nånting.

 2. Adri

  Jag läste det sjukaste. Folk anklagar denna för plagiat. Och plagiat på vilken låt?

  ”Monsters”. Alltså, Finlands låt i fjol.

  VAR i helskotta är likheterna?

  Anyway. Låten. Det är min bronsplats för tillfället. Men tyvärr säger min magkänsla att det är årets fanwank.och det är en onice känsla.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, ??? Är du säker på att du läste rätt? 🙂 Jag litar ju på vad du skriver men det låter så otroligt då jag inte riktigt gillade “Monsters” men har “Spirit in the Sky” bland mina favoriter. Nåja, ibland räcker det kanske med att de har tre noter i följd som är identiska för att drevet ska starta. 😀

 4. Adri

  Pinglan: I wish. Men t.o.m på låtens egna wikipediasida står följande:

  ”Etter den norske finalen påpekte brukere i sosiale medier at vinnerlåten «Spirit in the Sky» var lik det finske bidraget «Monsters» med Saara Aalto fra Eurovision Song Contest 2018. Flere av de internasjonale juryene i den norske finalen mente det samme og ga låten trekk da de skulle bedømme låtene.[17] VGs musikkanmelder Tor Martin Bøe mente låtene hadde «klare likhetstrekk».”

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Wow… men visst, nästan alla låtar har likheter med varandra om man verkligen försöker hitta dem… och tydligen har vissa det som en sport att hitta dessa likheter. Var och en blir lycklig på sitt sätt antar jag. 😀

 6. Andreas

  Jag är på samma spår som Micke, jag gillar verkligen låten men även jag tror att risken att den skär sig rejält då dom uppträder live och jag tycker att deras bristande sångröster är rätt så tydliga också.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se