ESC 2019 Schlagerpinglan: Trots att det inte är så länge sedan den andra semifinalen avgjordes så har redan startordningen vid finalen av Eurovision Song Contest 2019 fastställts och presenterats av värdlands-TV-bolaget KAN och godkänts av EBU, se nedan.

Förutom startordningen så ser ni här nedan länkar till de 26 finalbidragens semifinals-framträdanden (i fallet med de på förhand finalklara bidragen – de rep-klipp som presenterades vid semifinalerna). Respektive resultat hittar ni här: semifinal 1semifinal 2.

Snabbrepris av finalens tävlingsbidrag i startordning:

RECAP – Grand Final – Running Order – Eurovision 2019” (9:38 – May 16, 2019)

Startordningen Finalen, 18:e maj 2019: (+ länkar till semifinalsframträdanden)
Malta 1. Malta – “Chameleon“, Michela Pace
Albanien 2. Albanien – “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi
Tjeckien 3. Tjeckien – “Friend Of A Friend“, Lake Malawi
Tyskland 4. Tyskland – “Sister“, S!sters
Ryssland 5. Ryssland – “Scream“, Sergey Lazarev
Danmark 6. Danmark – “Love is Forever“, Leonora
San Marino 7. San Marino – “Say Na Na Na“, Serhat
Nordmakedonien 8. Nordmakedonien – “Proud“, Tamara Todevska
Sverige 9. Sverige – “Too Late For Love“, John Lundvik
Slovenien 10. Slovenien – “Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl
Cypern 11. Cypern – “Replay”, Tamta
Nederländerna 12. Nederländerna – “Arcade“, Duncan Laurence
Grekland 13. Grekland – “Better Love”, Katerine Duska
Israel 14. Israel – “Home“, Kobi Marimi
Norge 15. Norge – “Spirit in the Sky“, KEiiNO
Storbritannien 16. Storbritannien – “Bigger Than Us“, Michael Rice
Island 17. Island – “Hatrið mun sigra“, Hatari
Estland 18. Estland – “Storm“, Victor Crone
Vitryssland 19. Vitryssland – “Like It“, ZENA
Azerbajdzjan 20. Azerbajdzjan – “Truth“, Chingiz
Frankrike 21. Frankrike – “Roi“, Bilal Hassani
Italien 22. Italien – “Soldi“, Mahmood
Serbien 23. Serbien – “Kruna“, Nevena Božović
Schweiz 24. Schweiz – “She Got Me“, Luca Hänni
Australien 25. Australien – “Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
Spanien 26. Spanien – “La venda“, Miki
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Alla de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest 2019 (i olika versioner) hittar ni på ESC 2019-samlingssidan som nu uppdaterats med finalens startordning medan resultaten av de inledande showerna finns här: Semifinal 1 och Semifinal 2.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2019: Startordningen i finalen”

 1. Micke

  Har funderat lite över hur de 20 finalbidraget (Big five och Israel ej medräknade) har sett ut live. Min ranking är efter studioversionerna och kan komma att förändras. Vissa bidrag har tappat live och vissa har steppat upp:

  HAR TAPPAT LIVE:
  ————————–

  2. Albanien (9/10)
  3. Nederländerna (8/10)
  8. Norge (8/10)
  9. Malta (7/10) Bra
  11. Danmark (7/10)
  12. San Marino (7/10)
  13. Schweiz (7/10)
  16. Estland (6/10)

  San Marino, Norge och Schweiz är de som främst bör ta tag i det hela inför finalen. När det gäller Albanien är det inte sångerskan som blivit sämre utan att de helt enkelt har gjort om låten – stramat åt och tyvärr försämrat.

  HAR STEPPAT UPP LIVE:
  ———————————-

  5. Australien (8/10)
  7. Ryssland (8/10)
  10. Grekland (7/10)
  14. Makedonien (6/10)
  23. Vitryssland (2/10)

  Australien och Makedonien är de två som mer än andra har fått till det live. Förbättrad ranking på min lista är på G. Australien rankar jag högt överhuvudtaget och nu med än bättre liveframträdande så……. Makedoniens sångerska greppar låten på ett helt annat sätt live än i studio. Sånt som brukar kallas för klass.

 2. JOHANNA

  Jag brukar inte bry mig om startordningen men jag känner lång väg vibbar från 2016 (och delvis 2015) nör juryn saboterade Rysdland (och Italien) till fördel för Australien. Känner lite att det kan bli samma nu. 2016 funkade det inte fullt ut(tack och lov!) så hoppas det misslyckas nu med men känns lite misstänkt (och jag säger INTE det bara för att jag inte gillar Australiens medverkan) De har även dödat Rysslands chanser tror jag (även om de inte var så stora från början) jag hade satt Frankrike på plats 25 om jag gjort den här startordningen, jag hade också öppnat med San Marino för att inviga med fest! Men ha, jag hoppas Nederländerna eller Sverige vinner till slut! Om Australien vinner kommer jag nog inte hänga här på ett tag srn. Jag kommer vara ARG! Ja, nu fick jag skriva av mig lite om mina tankar här.

 3. Adri

  Tror lördagen kan bli spännande! Ingen känns självklar på någon position, mer än att Israel och Tyskland förmodligen blir botten 2 på riktigt.

  Jag hade också öppnat semin med San Marino faktiskt. Och avslutat med Schweiz. Men jaja, jag är inte med i KANs reference group och då blir man inte helt nöjd med startordningen.

  Vanligtvis brukar startordningen också viska nåt om placeringarna (till exempel när Danmark 2017 placerades MITT mellan favoriterna Italien och Portugal – då förstod man direkt att hon förmodligen glidit in med minimal marginal och inte kunde hämta nåt i finalen 🙂 ). Men någon sån utläsning får jag inte till av denna startordning 🙂

 4. Adri

  Öppnat finalen*

 5. Daniel

  Tror Sverige kommer floppa hos tv-tittarna. Sverige har extremt få visningar på Youtube efter semifinalframträdandet. Till och med sämre än San Marino och de hade fler visningar efter att klippet låg uppe 1 dag till och med jämfört med Sverige. 

  En sak som media har missat är att när de säger att folk har tröttnat på Sverige pågrund av dess framgångar i tävlingen så glömmer de bort att Sverige samtidigt får mer uppmärksamhet i utländsk media pågrund av framgångarna så det är både bra och dåligt. Vad påverkar mest tror ni?
  Att folk tröttat på Sverige eller att utländsk media skriver mer om Sverige pågrund av framgångarna och därmed borde det ge fler röster.

 6. Anki Berg

  Jag hoppas på Norge, Danmark, Slovenien(mest för de är så otroligt söta), Estland och förstås Sverige.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se