ESC 2020NPO, AVROTROS och NOS, som tillsammans med EBU kommer att hålla i Eurovision Song Contest 2020, har meddelat att de städer och regioner som är intresserade av att stå värd för tävlingen har fram till den 10:e juli på sig att presentera sina budböcker.

Arrangörerna hoppas kunna presentera sitt val av värdstad för ESC 2019 i augusti. Även andra städer, förutom de nio nedan som officiellt redan ansökt, är välkomna att anmäla sitt intresse före deadline.

Mer om värdstadsvalet hittar ni här: “Vilken stad/region får stå värd för ESC 2020?

ESC 2020
(Grafik: EBU)

De nio städer/regioner som officiellt ansökt om att få bli ESC 2020-värd:

Amsterdam Nederländernas största stad (wikipedia)
Arnhem Huvudstad i provinsen Gelderland (wikipedia)
Breda En stad i provinsen Noord-Brabant (wikipedia)
‘s-Hertogenbosch (Den Bosch) Huvudstad i provinsen Noord-Brabant (wikipedia)
Haag (Den Haag) Administrativa huvudstaden i Nederländerna (wikipedia)
Leeuwarden/Friesland Huvudstad i provinsen Friesland (wikipedia/wikipedia)
Maastricht/Limburg Nederländernas äldsta stad (wikipedia/wikipedia)
Rotterdam Nederländernas näst största stad (wikipedia)
Utrecht Huvudstad i provinsen Utrecht (wikipedia)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Personligen så har jag inga planer på att följa tävlingen på plats och har därför inga direkta önskemål av värdstad för tillfället. Allt är dock möjligt och därför så håller jag trots allt en liten tumme för Amsterdam. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Eurovision 2020: Besked om värdstad väntas i augusti”

 1. Adam

  Hörde för ett tag sen att Amsterdam kanske drar sig ur för att inte vara i vägen för nån annan stad och få det. Och med tanke på att det finns klagomål om att det nästan redan nu är för mycket turister där, samt att EM-fotbollen ska hålla några matcher där nästa år (visserligen i juni, men ändå) så tror jag Rotterdam ligger mycket bra till. Men verkar fruktansvärt lätt att åka mellan städerna, vilket gör att jag tror det kommer bli ett lyft för hela landet oavsett vilken stad som får det.

 2. Schlagerpinglan

  @Adam, Ja, det är ju ett så pass litet land att var än evenemanget hamnar så lär det inte bli några problem att göra en avstickare till Amsterdam, om man nu skulle vilja göra det. 🙂

 3. Adri

  Amsterdam är ju en av mina absoluta favoritstäder. Kan inte besöka det nog!

  Och då brukar jag inte gilla ”mitten-Europa”. Jag har besökt Schweiz, Österrike, Slovenien och yada yada yada. Gäsp säger jag.

  Men Amsterdam är nåt annat! 🙂

  Hoppas ESC besöker Amsterdam så att jag får besöka staden igen under ”ESC-flagg”. Jag besöker visserligen aldrig tävlingen på plats förutom när den besökte mina hoods (Malmö… eller okej jag är lundensare – men same shit different name). Men åker ESC dit får jag en anledning till att resa tillbaka! 🙂

 4. Micke

  @Adri var har du varit I Österrike?

 5. Adri

  Micke: God knows. Detta var 2004, jag var ett barn och det enda jag brydde mig om var yoghurt och den där “Dragostea din tei”-låten. Någonstans i mitten av landet, där allting var gatsten och gammalt (min fördom om Österrike är att hela landet överlag är belagt med gatsten). Så jag vet inte… Graz?

 6. Micke

  @Adri, jag har säkert levt en tiondel av mitt liv i Österrike och jag lovar dig. Allt där är inte gatsten 🙂

 7. Adri

  Micke: Eftersom du har österrikisk ådra känner jag att jag vill poängtera att jag har exakt samma fördom om Slovenien, Slovakien, Tjeckien, Belgien, Polen och mer eller mindre hela mitten-Europa (förutom just Nederländerna).

  Allt jag får upp, fördomsmässigt, i mitt huvud är bara… gammalt. Typ gatsten, gråa byggnader byggda för aslängesen (vilket jag vet inte kan stämma med tanke på tragik i Europa under 1900-talet) och typ… öl. Öl älskar jag dock, men som sagt… jag var ett barn.

  Har dock planer på att återkomma. Min bucket list innebär att besöka alla europeiska länder! För några dagar som sju-/åttaåring tycker jag inte ger en rättvis bedömning! 🙂

  Varsågod för den inblicken i mina tankar allihopa! 🙂

 8. Micke

  @Jisses jag skulle ha printat ned tio år inte en tiondel. Men skit samma 🙂 Nej med en sju-/åttaåring blick ger det självklart inte rätt bild. Österrike är allt annat än grått min vän. Jag har haft mängder med svenska polare som hälsat på när jag bott där och jag har ännu inte hört en enda som inte älskat att vara där 🙂

  Sen för att gå till staden som detta egentligen handlar om så kan jag säga att det definitivt är en av de städer jag är mest arg på mig själv att jag aldrig varit i. Vi hade en spelning därnere 2013 men då blev jag sjuk och sängliggande och kom aldrig iväg. Det har ju inte gjort min ilska över att aldrig varit där mindre direkt.

  Blir det Amsterdam som blir värdstad så vet i tusan om jag inte drar dit då. Möjligen även till Rotterdam men där har jag varit då jag har polare där.

 9. Adri

  Micke: Jag anade det. Du vet, som stammis på denna blogg nu har jag vetskap om hur nära du är med Österrike 🙂 En tiondel lät lite lite där! 🙂

  Men vad du än gör så kan jag rekommendera Amsterdam, så hoppas ESC hamnar där så du får en konkret anledning att åka dit! 🙂 Fantastisk stad!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se