Sverige Thorsten Flinck, som var tänkt att delta i den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2020, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2020, kommer inte start.

Efter att SVT fått reda på att artisten står åtalad för olaga hot och skadegörelse så meddelade de på söndagen att de inte kan tillåta honom att delta. De beklagar beslutet djupt men anser inte att de kan låta honom medverka under en pågående rättsprocess. Nu inleds i stället arbetet med att leta efter en ersättare som ska framföra det aktuella bidraget, ”Miraklernas tid” av Thomas G:son, nu på lördag den 8:e februari.
(Källa: SVT:s Expertbloggen)

Uppdaterat 2020-02-03: “Jan Johansen ersätter Thorsten Flinck

Melodifestivalen 2020 – Deltävling 2-deltagare som byts ut:
Thorsten Flinck
Thorsten Flinck (Foto: Janne Danielsson, SVT)

Schlagerpinglan: Hmm… detta var ju väldigt olyckligt på så många olika sätt. Nu hoppas jag bara att allt ordnar upp sig för samtliga inblandade samt att det finns tid nog för den nya artisten att sätta sin egen prägel på låten. Jag återkommer i frågan när SVT meddelat sitt beslut.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Melodifestivalen 2020: Thorsten Flinck diskas och ersätts”

 1. Adri

  Personligen är jag inte berörd av detta alls 🙂 Det är inte en mänsklig rättighet att stå på Melodifestivalens scener och det är relativt känt ändå att Thorsten Flinck har en del… questionable… saker på ”sitt CV”.

  Därför ser jag väl att detta snarare är helt i sin ordning 🙂

  Tråkigt för låtskrivarna dock. Men önskar dem, och den nya artisten, lycka till! 🙂 På papperet känns inte detta som en låt för mig dock – men jag är öppen för överraskningar 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag själv såg fram emot att få se Thorsten Flinck göra comeback på MF-scenen och är därför väldigt besviken… men det är ju en rejält oviktig sak i sammanhanget. Som sagt, hoppas allt ordnar sig för alla inblandade.

 3. Marcus

  Good riddance. Att han ens fick lov att delta efter vad som hände 2012 är för mig obegripligt.

  Men det ska bli spännande att se vem dom ersätter honom med. Han är rätt unik i sitt uttryck på scen, så det blir nog inte helt enkelt att hitta en ersättare.

 4. Mats Wältare

  Jag visste att detta skulle hända för att han sa ju han kommer vara med i Mello innan Svt skulle avslöja vilka artister är med så jag inte förvånad eller besviken men varför diskades han nu av Svt när han skulle blivit diskad tidigare istället?

 5. Adri

  Pinglan: Självklart tråkigt för dig och de med dig, som sett fram emot honom 🙂 Det ser jag också! Förhoppningsvis kan den nya artisten imponera på er ändå! 🙂

  Men Flinck himself… han får noll sympati av mig.

  Men ja, nu släpper jag detta tråkiga 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Mats Wältare, Vissa regler kan man bryta utan att man blir diskad och tydligen gick det bra att avslöja att man är med i MF i förväg utan straff. Vad som däremot inte tillåts är om man är mitt i en pågående rättsprocess, i alla fall i detta fallet.

 7. JOHANNA

  Faaaaast detta har ju varit känt i flera månader. Behövde de verkligen vänta tills mindre än en vecka innan programnet? Och snubben i OVÖ som är dömd för narkotikabrott fick vara med.

  Jag förstår grejen men det kunde skötts bättre och gällt alla!

 8. Adri

  Johanna: Jag vet inte hur SVT tänker. Det vet nog väldigt få. Förmodligen lyssnar de väldigt mycket på ”allmänheten” och agerar därefter.

  Men jag tror snubben i OVÖ redan var dömd och alltså fått sina konsekvenser, medan Thorsten Flincks ärende är pågående. Kan det vara det? I don’t know.

  Ja det var svårt att hålla mig borta. Men jag försöker hitta nåt rim i SVTs ageranden. :/

 9. Oskar

  Från svt:s sida
  Enligt åtalet ska artisten ha hotat en annan bilist med ”stryk” samt gjort sig skyldig till ringa skadegörelse i samband att han slog sin hand i motorhuven på den andra bilistens bil, vilket resulterade i en buckla.

 10. JOHANNA

  @adri kilken i OVÖ har foryfarande skyddstillsyn men deras argument var exakt det du skrev. Sedan kan jag tycka att msn är oskyldig tilks motsatsen bevisats (sedan har ju Flinck en historia med hetsigt humör och annat så är säkert skyldig)

 11. Mats Wältare

  Pinglan jag vet att det är olagligt med det Thorsten gjorde för tydligen fick Svt reda med hans rättprocess nyligen eller nåt (kommer inte ihåg)

 12. Schlagerpinglan

  @Mats Wältare, Än så länge är han bara åtalad, inte dömd och bör ha samma rätt som alla andra att ses som oskyldig tills något annat bevisats.

  (Förtydligande: Jag är inte insatt i frågan och kommenterar inte detta specifika fall utan menar rent generellt att man anses vara oskyldig tills man döms, oavsett vad som hänt.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se