Greklands Eurovision-bidrag 2020

2020-03-01 (söndag)

GreklandDen 3:e februari avslöjade TV-bolaget ERT att de internvalt sångerskan Stefania att få representera Grekland i Eurovision Song Contest 2020 med tävlingsbidraget “SUPERG!RL”.

I dag, den 1:a mars, var det då äntligen dags för premiärspelningen av bidraget, se den officiella musikvideon (som ni kan läsa mer om på eurovision.tv) här nedan:

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“SUPERG!RL”, Stefania officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: Dimitris Kontopoulos, Arcade, Sharon Vaughn)

Schlagerpinglan: Nu har jag ju aldrig tittat på Junior ESC och har därför ingen aning om vad det är för slags bidrag som tävlar där… men jag föreställer mig att det är något i stil med detta. Missförstå mig inte, JESC-bidrag kan säkert vara lika bra som ESC-bidrag rent melodimässigt… men personligen föredrar jag låtar som talar till mig, och det kan jag inte säga att det jag nyss hörde gjorde.

SUPERG!RL” är för mig en trevlig poplåt med gulligt budskap som absolut inte styrker mig mothårs utan problemet är snarare att den inte intresserar mig alls. I nuläget så är det tyvärr en axelryckning, vilket i denna tävling visat sig vara sämre än ett direkt dåligt bidrag. Nåja, första intrycket är ju inte alltid det som segrar så vi får se var det landar till slut. Oavsett vilket så är jag väldigt nyfiken på hur det kommer att se ut i Rotterdam och skickar därför ett stort lycka till till Stefania och ERT. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Grekland i ESC 2020” medan de övriga utvalda ESC 2020-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.


Presenterade ESC 2020-bidrag så här långt:
Albanien Albanien: Shaj“,
Arilena Ara
Slovenien Slovenien: Voda“,
Ana Soklič
Spanien Spanien: Universo“,
Blas Cantó
Polen Polen: Empires“,
Alicja Szemplińska
Tjeckien Tjeckien: Kemama“,
Benny Cristo
Storbritannien Storbritannien: My Last Breath“,
James Newman
Australien Australien: Don’t Break Me“,
Montaigne
Tyskland Tyskland: Violent Thing“,
Ben Dolic
Lettland Lettland: Still Breathing“,
Samanta Tīna
Vitryssland Vitryssland: Da vidna“,
VAL
Italien Italien: Fai rumore“,
Diodato
Estland Estland: What Love Is“,
Uku Suviste
Armenien Armenien: Chains On You“,
Athena Manoukian
Moldavien Moldavien: Prison”,
Natalia Gordienko
Litauen Litauen: On Fire“,
THE ROOP
Kroatien Kroatien: Divlji Vjetre“,
Damir Kedžo
Norge Norge: Attention“,
Ulrikke Brandstorp
Island Island: Think About Things”,
Daði og Gagnamagnið
Frankrike Frankrike: The Best in Me“,
Tom Leeb
Grekland Grekland: Superg!rl“,
Stefania
Belgien Belgien: Release Me“,
Hooverphonics
Ukraina Ukraina: Solovey“,
Go_A

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Greklands Eurovision-bidrag 2020”

 1. Adri

  Det enda som DIREKT gav mig junior-vibbar är användanet av ! istället för ett i i titeln. Stryk det. Snälla.

  Låten i sig känns lika mycket ”ung vuxen”/”ungdom” som junior. Och hon är ju ändå 16-17 om jag minns rätt.

  Visst, kul med lite etniskt men här var det lite malplacerat. Jag blev typ lite stressad av låten. Det var inte harmoni direkt.

 2. Micke

  Ja vad ska man säga? Ett normalt ESC-år hade jag placerat den här väldigt långt ner. Nu är detta hittills tyvärr inget normalt ESC-år utan på grund av genomgående väldigt låg kvalité hittills så placeras denna tyvärr högt upp

 3. Marcus

  Okej, såhär: jag uppskattar vad de försöker med – pop, uptempo, etniskt osv. Men låten är bara SÅ JÄKLA HEKTISK. Om den hade lugnat ner sig lite och inte stressat så mycket så finns det nog en liten skön poppärla där nånstans i botten.

 4. Mr A

  En av de bästa hitills.

 5. Schlagerpinglan

  @Mr A, Men betyder det att du gillar den? 🙂

 6. Mr A

  Den var helt ok men kanske lite standard. Lite barnslig röst kanske. Kanske den är mer intressant som instrumental? Typ som filmmusik.

 7. Adri

  Marcus säger vad jag tänker! 🙂 äntligen överens! 🙂

 8. K2

  Nu har jag lyssnat igenom alla som är klara hittills utan att titta på videon. Hur många genomlyssningar måste man göra för att höra någon skillnad? Allt är så kallt och så stereotypt….. med vissa undantag.
  Var finns spelglädjen och de äkta etniska. Allt flyter ju bara ihop, går inte ens att rangordna. Nu finns det ju en del kvar att vänta på så man får väl leva på hoppet.

 9. Schlagerpinglan

  @K2, Jag älskar ESC men så här långt så tycker t.o.m. jag att det är lite väl många bidrag som kräver alltför många lyssningar för att det ska bli en tävling som många kan uppskatta.

  Jag kan ju bara tala för mig personligen men som exempel så kan jag ju ta bidragen från t.ex. Italien, Frankrike, Lettland och Tyskland, som alla var mer eller mindre stora besvikelser för mig när jag först hörde dem men som jag numera tycker är allt från “OK” till “svängiga” och “mycket vackra”. Problemet, som jag ser det, är att det har krävts så pass många lyssningar för att komma hit och, ärligt talat, vem lyssnar frivilligt så många gånger på låtar de egentligen inte gillar? Nej, jag hoppas på en rejäl uppryckning, med mängder av mer “direkta” låtar nu när vi närmar oss upploppet. 😀

 10. Johanna

  Detta är en JESC-låt och jag är inte imponerad. NU är det “Stora” ESC och jag undrar lite om Grekland inte fick meddelandet om detta? Går säkert till final men nej. Inte min kopp te. Hade nog uppskattad den runt millennieskiftet dock….när jag var i hennes ålder alltså.

 11. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ja, visst verkar det som att låtskrivarna känt sig manade att skriva något för en yngre publik men på något sätt riktat siktet lite väl lågt? Tanken är väl god, med många bra ingredienser, men resultatet blev inte helt lyckat (i alla fall inte för mig).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se