ESC2020 Schlagerpinglan: I går sändes den femte delen av “De Eurovisa“, det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-program, som leds av Eva Frantz och Johan Lindroos.

Serien består av sex program (se schema och gästlista) som går att se via Yle Fem, YLE TV2, TV Finland och yle.fi. I det femte avsnittet behandlas 7 bidrag som var tänkta att tävla i Eurovision Song Contest 2020 och panelen kompletterades av skådespelaren och artisten Mia Hafrén.

Spoilervarning: Förutom länkar till de första avsnitten hittar ni även del 5:s resultattavla med panelens (och mina egna) poäng här nedan. Mycket nöje! 😀

Titta på “De Eurovisa 2020” här:
De Eurovisa – Avsnitt 1 (38 min – areena.yle.fi) (se även schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 2 (38 min – areena.yle.fi) (se även schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 3 (38 min – areena.yle.fi) (se även schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 4 (38 min – areena.yle.fi) (se även schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 5 (38 min – areena.yle.fi) (se nedan)

Gäst i del 5 av De Eurovisa 2020
De Eurovisa - del 5
Mia Hafrén (Bild: Barbro Ahlstedt – lånad från svenska.yle.fi)

Resultatet av “De Eurovisa 2020 – Del 5”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Johan Lindroos Eva
Frantz
Mia
Hafrén
Summa Schlager-pinglan
Finland Finland – “Looking Back“,
Aksel
9 p. 9 p. 9 p. 27 p. 8 p.
Armenien Armenien – “Chains On You“,
Athena Manoukian
7 p. 4 p. 8 p. 19 p. 6 p.
Georgien Georgien – “Take Me As I Am“,
Tornike Kipiani
3 p. 4 p. 4 p. 11 p. 2 p.
Schweiz Schweiz – “Répondez-moi“,
Gjon’s Tears
7 p. 6 p. 8 p. 21 p. 5 p.
Portugal Portugal – “Medo de Sentir“,
Elisa
1 p. 1 p. 2 p. 4 p. 4 p.
Albanien Albanien – “Fall From The Sky“,
Arilena Ara
9 p. 4 p. 9 p. 22 p. 4 p.
Lettland Lettland – “Still Breathing“,
Samanta Tīna
3 p. 2 p. 6 p. 11 p. 7 p.

Schlagerpinglan: Så roligt att äntligen hitta fler som uppskattar det finska bidraget, även om de kaske inte heller är helt opartiska, och delar mina delade åsikter vad gäller det georgiska bidraget. Sedan så fanns det ju naturligtvis delar där jag inte alls höll med panelen… men det är ju sådant som gör det extra intressant. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2020): Del 5”

 1. Micke

  Detta måste vara det lägsta De Eurovisa någonsin gjort. Tre bra bidrag varav två av dem Georgien och Portugal får sämst betyg. Verkar som att inte bara ESC gjort ett break nu utan även omdömet hos de röstande i De Eurovisa 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… jag tycker nog att de motiverade Georgiens låga betyg ganska bra. Inget fel på vare sig melodi eller sångare (snarare tvärtom) men texten är för mig (och tydligen även för en del andra) ett stort no-no som gör att den inte går att lyssna på utan att det känns “fel”. Roligt dock hur olika man kan kan uppleva ett bidrag. 🙂

 3. Adri

  Ja. Georgiens text är nog årets sämsta. Jag har svårt för gnäll. 🙂

 4. Micke

  Pinglan min vän jag ska snart vara snäll mot dig då tidernas sämsta schlagertext kommer upp 🙂 Vet att du gillar låten och jag har gnällt på den förut så jag lovar du slipper höra mer om det 🙂

  Får bara lite hakan i golvet här när du gillar den låten och samtidigt säger om Georgiens bidrag: “Ett stort no-no som gör att den inte går att lyssna på utan att det känns” fel””

  Retas lite med dig Pinglan. Som jag sagt tidigare så skiter jag fullständigt i texter när det gäller ESC till skillnad från min musik irl. Så länge det är text sas 🙂

 5. Adri

  Är dock med Micke om att de var för hårda mot Portugal. Den är så fin! 🙂

  Och Finland var ju sämst i denna hög. Så jag tar inte deras poäng seriöst ändå! 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kräver inte några litterära storverk, tvärtom kan la-la-la-texter tilltala mig om det väcker de rätta känslorna, men när texten gör att jag märker hur jag börjar argumentera emot den som sjunger så är det inget bra tecken. 😀 Ser fram emot vad det nu än är för text du menar. (Om det är Rysslands bidrag du menar så har jag redan presenterat det bidraget.) 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se