Sverige I dag bekräftade SVT:s vd Hanna Stjärne, i samband med att höstens TV-utbud presenterades, att Melodifestivalen 2021 kommer att bli av samt att den kommer att att genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

I och med den rådande coronapandemin, som för tillfället lett till restriktioner där allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 50 deltagar inte tillåts, så är det däremot ovisst hur tävlingen kommer att se ut. T.ex. så kan Sverige-turnén med stor live-publik mycket väl vara hotad.

Melodifestivalsprogramledare
Programledare vid Melodifestivalen 2020 (Foto: Jonas Ekströmer/TT)

Melodifestivalens ledning har sedan i våras jobbat med alternativa planer på hur de ska kunna lösa olika scenarion. Hur dessa planer ser ut är fortfarande hemliga men obekräftade rykten om dess eventuella innehåll kan ni läsa om här.

Mellan den 24:e augusti och 16:e september är antagningen av tävlingsbidrag till Melodifestivalen 2021 öppen, vilket ni kan läsa mer om här.
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Visst är jag lite nyfiken på hur Melodifestivalen 2021 kommer att se ut men i det stora hela så är det egentligen bara detta besked jag väntat på: att tävlingen faktiskt blir av. 😀

Hur omständigheterna ser ut om några månader och hur det påverkar planerna för tävlingen är något vi får återkomma till när det närmar sig. Att det teoretiskt sett skulle kunna bli en fenomenal TV-show för tittarna tvivlar jag inte på (allt som krävs är resurser och någon med fingertoppskänsla som gör de rätta satsningarna).

De som däremot hoppas på en live-upplevelse mitt bland ballongviftande mello-fans ser det kanske lite värre ut för, men än kan mycket hända. Det är som vanligt “planera för det värsta och hoppas på det bästa” som gäller. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Sverige i ESC 2021“.

Relaterad information: Riksfinalisterna av P4 Nästa 2020, där det bl.a. tävlas om en plats i Melodifestivalen 2021, presenteras nu på söndag den 23:e augusti. Läs mer om tävlingen och lyssna på kandidaterna här: “P4 Nästa 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Melodifestivalen 2021 kommer att genomföras!”

  1. Mr A

    https://youtu.be/nUwTnJ8yFXY
    Ny låt Little Big.

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, Tackar. Samma stil men ack så olika de träffar, i alla fall på mig. Intressant video dock. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se