Estland Förberedelserna inför Eesti Laul 2021, den nationella uttagning som ska välja ut Estlands bidrag i Eurovision Song Contest 2021, pågår för fullt. Fram till den 6:e november tar TV-bolaget ERR emot bidrag till uttagningen dit 2020-vinnaren Uku Suviste fått ett wildcard.

Intervju med Estlands Eesti Laul 2021-värd Tõnis Niinemet (på estländska):

Eesti Laul-värden Tõnis Niinemets har i showen Ringvaade avslöjat fler detaljer kring de tre showerna, vars semifinaler väntas avgöras den 18:e och 20:e februari medan finalen är tänkt att arrangeras den 6:e mars, se nedan:

Eesti Laul 2021 – Mer info:

Eesti Laul 2021 kommer att ledas av Tõnis Niinemets (som ledde Eesti Laul 2020 tillsammans med Karl-Erik Taukar). Vem som blir den andra värden har ännu ej bestämts.
De två semifinalerna kommer att sändas från en TV-studio i ERR:s huvudkontor i Tallinn. (2019 och 2020 sändes de från University of Tartu Sports Hall i Tartu). Semifinalerna kommer inte att ha någon live-publik.
Finalen kommer att sändas från Tallinn men exakt var har ännu ej bestämts. Vanligtvis brukar den hållas i Saku Suurhall, som har en max-kapacitet på 10 500 personer. Om de kommer att tillåta live-publik har ännu ej bestämts. För tillfället har landet en maxgräns på 750 personer för inomhus-evenemang.
Nästan 100 bidrag har så här långt tagits emot av ERR inför Eesti Laul 2021 men de väntar sig få många inskickade i sista minuten. (Deadline är 6:e november, avgiften är €50 för låtar på estländska, €150 för låtar på andra språk. Varje artist, grupp eller låtskrivare kan skicka in upp till fem låtar.)
(Källor: ERR och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Nu är det snart bara en månad kvar tills vi får lyssna på de bidrag som kommer att få tävla i Eesti Laul 2021. 🙂

Efter att deadline passerats den 6:e november så har juryn fram till den 12:e november på sig att presentera de 24 tävlingsbidragen, som sedan spelas upp senast den 5:e december. Peronligen hoppas jag lite extra på att Uku Suviste lyckats få ihop ett bidrag som uppfyller alla kraven och som är starkt nog att ta sig till final. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Estland i ESC 2021“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss den 6:e november vilket är deadline för intresserade att skicka in bidrag till Estlands Eesti Laul 2021. Andra länder som tar emot bidrag till sina ESC-uttagningar/internval hittar ni här: “TV-bolag som tar emot ESC 2021-bidrag

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se