#EurovisionAgain Schlagerpinglan: Som en förberedelse inför semifinal-specialen av #EurovisionAgain den 19:e december fortsätter jag genomgången av de bidrag som aldrig nådde ESC-finalen.


Estland missade ESC-finalen 9 gånger mellan 2004 – 2019 (16 år):

Här följer en sammanställning av de bidrag som Estland missat finalen med under perioden 2004 – 2019. Klicka på flaggan för att komma till den estländska samlingssidan där ni hittar landets samtliga tävlingsbidrag och resultat.

Schlagerpinglans favorit av de estländska bidrag som missat ESC-finalen:

Verona“, Koit Toome & Laura (14:e i semifinal 2 2017)

Estland Estland – 9 finalmissar på 16 tävlingsår (2004 – 2019):
2004 Tii“, Neiokõsõ 11:a i semifinalen (av 22)
2005 Let’s Get Loud“, Suntribe 20:e i semifinalen (av 25)
2006 Through My Window“, Sandra 18:e i semifinalen (av 24)
2007 Partners In Crime“, Gerli Padar 22:a i semifinalen (av 28)
2008 Leto Svet“, Kreisiraadio 18:e i semifinal 1 (av 19)
2010 Siren“, Malcolm Lincoln 14:e i semifinal 1 (av 17)
2014 Amazing“, Tanja 12:a i semifinal 1 (av 16)
2016 Play“, Jüri Pootsmann 18:e i semifinal 1 (av 18)
2017 Verona“, Koit Toome & Laura 14:e i semifinal 2 (av 18)

Schlagerpinglan: De fem första semifinalsåren så lyckades inte Estland gå vidare till finalen en enda gång, men de gav inte upp utan införde en ny nationell uttagning, Eesti Laul, 2009. Sedan dess har inte bara finalmissarna blivit allt mer sällsynta utan de har även lyckats få fyra topp-tio-placeringar.

Även inför ESC 2021 kommer Eesti Laul att användas för att utse Estlands tävlingsbidrag och bland de tävlande hittar vi Uku Suviste, artisten som vann 2020-upplagan och var klar att representera landet i ESC 2020 innan tävlingen ställdes in. Om han vinner igen återstår att se, samtliga 24 Eesti Laul 2021-bidrag har släppts och går att lyssna på här.

Vad gäller Estlands finalmissar så är de främst “Verona” (en av mina 20 favoriter inför #EurovisionAgain-semifinals-specialen) som jag gillar, även om jag förstår varför den och mina andra två favoriter (“Amazing” från 2014 och “Play” från 2016) inte nådde finalerna. Ibland stämmer det helt enkelt inte.

Se även:
Eurovision-länder som aldrig missat finalen (2004-2019)
1 finalmiss (5 länder), 2 finalmissar (2 länder), 3 finalmissar (5 länder),
4 finalmissar (2 länder), 5 finalmissar (4 länder), 6 finalmissar (3 länder)
7 finalmissar (Albanien, Island, Litauen, Malta, Kroatien)
8 finalmissar (Finland, Irland, Polen, Bulgarien, San Marino)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Estlands nio finalmissar i Eurovision Song Contest”

 1. Adri

  Jag gillar de flesta här faktiskt, även om man kan pinpointa ungefär var det gick snett. (Sen finns det de jag aldrig gillade alls: 2006, 2008 och 2014).

  Däremot förstår jag inte alls varför ”Verona” störtade som den gjorde!

 2. Anton

  Siren är utan tvekan min favorit bland Estlands finalmissar. Älskar den låten! Resten? Gillar både Verona och Play, men blev inte överdrivet besviken när de inte gick till final. Var så glad när Amazing åkte ut, så oerhört tom låt.

 3. Johanna

  Att “Play” inte kom till final och om jag inte minns fel även kom sist i semin är fortfarande helt offattbart för mig. “Verona” gillar jag med men insåg tidigt på säsongen att den nog var en fanfavorit som vanliga tittare troligen inte skulle förstå…”Amazing” är den sämsta låt de någonsin skickat och jag var otroligt skadeglad när den missade finslen. De andra tycker jag inte så mycket alls om.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag älskar studioversionen av “Verona” men när det gäller live-framträdandet så tycker jag inte att låten kom riktigt till sin rätt. Personligen ville jag fortfarande ha den i final men förstår om den rätta wowfaktorn inte fanns där för de som ännu inte var övertygade.

  @Anton, “Siren” har jag aldrig riktigt förstått mig på som låt, tycker den är lite väl osammanhängande, men som framträdande så kan t.o.m. jag uppskatta det. Tävlingen behöver bredd och lite annorlunda inslag.

  @Johanna, Inledningsvis hade jag väldigt svårt att förstå varför så många missade “Amazings” “storhet”… men det var innan jag själv insåg dess likhet med “Euphoria”. Efter det såg jag aldrig på låten på samma sätt igen och tycker själv att den är lite irriterande även om en del av mig fortfarande gillar vad jag hör. 🙂

  Vad gäller “Play” så skiftar jag mellan att älska den och vara totalt uttråkad och har därför inte lika svårt att förstå varför många valde bort det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se