Israel Inför Eurovision Song Contest 2021 har TV-bolaget KAN beslutat sig för att internvälja sin 2020-representant Eden Alene medan Israels tävlingsbidrag väljs ut genom två online-omröstningar.

Den inledande omröstningen, där nio bidrag i demoversioner tävlar och tittarna väljer ut två låtar och en kommitté en låt, avslutades den 13:e december och nu ser det ut som att de tre finallåtarna kommer att presenteras den 3:e januari.

Om den efterföljande omröstningen kommer att pågå mellan den 18:e och 24:e januari (som det inledningsvis var sagt) eller om den startar redan den 3:e januari (som eurovoix hävdar) återstår att se.

Klart är att vinnarlåten presenteras i showen “Our Song for Eurovision 2021” den 25:e januari. (Källa: escxtra.com)

Ett av de tävlande bidragen (demoversion) i Israels ESC 2021-låtuttagning:

Set Me Free” (lyssna på samtliga nio 2021-låtar här)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på demoversionerna sedan de släpptes den 2:a december så hoppas jag att “Ue La La“, “Set Me Free“, “Spilling Magic” och “La La Love” finns med bland de tre utvalda låtarna, se min topp-nio-lista för hela rangordningen.

I nuläget ser det däremot ut som att “Shoulders” är förhandsfavoriten, i alla fall om man ska gå efter wiwibloggs.com. Egentligen var det meningen att låtskrivarna skulle vara hemliga fram tills efter att vinnarbidraget röstats fram men enligt samma källa så lär det vara Nettas bror Zohar Barzilai och Adi Rotem (Choke) som skrivit låten medan Maayan Bukris (bakgrundssångerska för både Kobi Marimi 2019 och Netta 2018) sjunger på demon.

Frågan som uppkommer är därför om det finns fler kända namn bland upphovsmännen eller demo-sångarna i startfältet eller om det (på pappret) endast fanns en självklar vinnare redan från början? Lite roligt vore det ju om det visar sig att t.ex. Eden själv stod bakom något av bidragen. Tids nog vet vi svaren. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna” för fler länders pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se