IsraelTV-bolaget KAN har nu presenterat nio låtar som allmänheten och en speciell kommitté kan rösta på fram tills den 13:e december för att utse de tre finalbidrag som internvalda Eden Alene ska spela in inför det slutliga valet av Israels bidrag i Eurovision Song Contest 2021.

Israels ESC 2021-låtuttagning i korthet:

Online-omröstning 1: Från att först ha utlovat 16 och sedan 10 låtar så blev det till slut 9 låtar som har chansen att gå vidare i låtuttagningen. Dessa finns på KAN:s hemsida (men verkar ej kunna lyssnas på i Sverige, se alternativa länkar och snabbrepris av låtarna nedan). Tittarna röstar vidare två bidrag och en speciell kommitté väljer ut ett. Omröstningen pågår till den 13:e december.
Online-omröstning 2: I stället för två TV-sända februari-semifinaler, där låtarna skulle framföras av låtskrivarna eller andra artister, och en live-sänd final, där Eden var tänkt att tävla med fyra bidrag, så går man direkt till en andra onlineomröstning där vinnarbidraget av de tre finalbidragen ska röstas fram. Omröstningen pågår mellan den 18:e 19:e och 24:e januari.
Vinnarpresentation: Den 25:e januari sänds showen “Our Song for Eurovision 2021“, där Lucy Ayoub (en av ESC 2019-programledarna) är värd och Eden Alene ska framföra de tre finallåtarna (förinspelade videoklipp) och vinnarbidraget presenteras. Även låtskrivarna till finalbidragen förväntas bli avslöjade vid detta tillfälle.
(Källor: eurovisionworld.com och eurovoix.com)

Uppdaterat 20-12-02: Nu går låtarna att lyssna på även från Sverige. Länkarna är nu uppdaterade och pekar på TV-bolagets officiella hemsida.
Uppdaterat 21-01-03: Sammanställningen nedan har uppdaterats då de tre finallåtarna presenterats.

Ett av de tävlande bidragen (demoversion) i Israels ESC 2021-låtuttagning:

La La Love

Tävlande bidrag i Israels ESC 2021-uttagning:
Final-bidrag (i demoversioner – ej nyinspelade versioner)
La La Love officiell demovideo + låttext
Set Me Free officiell demovideo + låttext
Ue La La officiell demovideo + låttext
Bidrag som ej gick vidare (i demoversioner)
Can’t Stop a Hurricane officiell demovideo + låttext
Rise Up Today officiell demovideo + låttext
Coming Out officiell demovideo + låttext
Flying officiell demovideo + låttext
Shoulders officiell demovideo + låttext
Spilling Magic officiell demovideo + låttext

Schlagerpinglan: Det som länge såg ut att bli en online-omröstning och tre live-shower blir nu endast två online-omröstningar samt en presentationsshow där man inledningsvis inte verkar kunna lyssna på låtarna i Sverige. Utgångsläget hade kunnat vara bättre, om man säger så. 🙂

Själv har jag endast lyssnat som hastigast på låtarna och har ännu inte någon direkt samlad uppfattning om dem men kanske ansåg KAN att det var ett alltför spretigt startfält för att det skulle vara ekonomiskt försvarbart att storsatsa med ett flertal live-shower. Oavsett så hade jag hoppats på i alla fall en avgörande, klassisk final, men nu är det som det är.

Nio bidrag i en onlineomröstning är trots allt bättre än ett internval och jag ser nu fram emot att få lyssna igenom dem i lugn och ro. Jag återkommer vid ett senare tillfälle när jag fått ett första intryck av startfälet. 😀

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021“.

Uppdaterat 2020-12-05: “Edens tävlingsbidrag – en första genomlyssning
Uppdaterat 2020-12-09: “Schlagerpinglans topp-9 (20-12-09)

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 (så här långt endast Albanien och Bulgarien som släppt potentiella ESC 2021-bidrag) så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se