ESC2021 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2021. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Spanien Spanien: Datum, värdar och gästartister presenterade
TV-bolaget TVE har avslöjat namnen på de gäster och värdar som kommer att dyka upp den 20:e februari då låtuttagningsshowen Destino Eurovision ska utse Blas Cantos ESC 2021-bidrag. Showen sänds på TVE med start klockan 22:00 CET och vinnarlåten (av de två finallåtarna) väljs ut med hjälp av 100% tittarröster.

Värdarna blir Tony Aguilar och Julia Varela (spanska Eurovision-kommentatorer) medan gästartisterna uppges vara Pastora Soler (ESC 2012), Vanesa Martín, Edurne (ESC 2015), Nia, Andrés Suárez, Cepeda och Roi. (Källa: esctoday.com)

Nordmakedonien Nordmakedonien: Vasils bidrag har titeln “Here I Stand”
Vasil, artisten som internvalts att få representera Nordmakedonien i Rotterdam 2021, har avslöjat att tävlingsbidraget, som han skrivit själv, har titeln “Here I Stand” och kommer att släppas i första veckan i mars.

Låten kommer delvis att spelas in med en symfoniorkester i landets huvudstad där Borche Kuzamovskia (från rockbandet Nokaut) och Davor Jordanovski (nordmakedonsk musiker) står för arrangemang och produktion. Bakgrundssången kommer däremot att spelas in i USA av tidigare medlemmar av Chicago Children’s Choir (en kör som Vasil var med i som barn).
(Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat:
Here I Stand” presenteras den 11:e mars, lyssna på ett smakprov här.

Tjeckien Tjeckien: ESC 2021-bidraget presenteras den 16:e februari
Benny Cristo, den artist som internvalts att få representera Tjeckien i Rotterdam 2021, kommer att presentera sitt internvalda ESC 2021-bidrag den 16:e februari klockan 19:00 CET. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat: Ni kan lyssna på ett smakprov från låten, som uppges vara till största del på engelska men med en rad på tjeckiska, i ett videoklipp hos Česká televize som visar lite av inspelningen av Bennys musikvideo. (Källa: escxtra.com)

Finland Finland: UMK 2021-startordningen har presenterats
TV-bolaget YLE har presenterat den startordning som kommer att gälla när Finland väljer ut sitt bidrag till Rotterdam 2021 den 20:e februari. Teflon Brothers feat. Pandora inleder medan Ilta avslutar, se hela startordningen här.

Finalen kommer att kommenterasfyra språk online: finska (Mikko Silvennoinen), svenska (Johan Lindroos och Eva Frantz), ryska (Levan Tvaltvadze) och engelska. Nytt för i år är att vinnaren utses av 75% tittarröster och 25% internationella juryröster. (Källa: eurovoix.com)

Portugal Portugal: Semifinalernas startordningar har presenterats
TV-bolaget RTP har presenterat den startordning som kommer att gälla när Portugal inleder sitt sökande efter sitt ESC 2021-bidrag då de båda semifinalerna av Festival da Canção 2021 sänds den 20:e och 27:e februari. Ni kan lyssna på bidragen och se startordningarna här. (Källa: RTP)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se