ESC 2021Schlagerpinglan: Efter att Ryssland, Österrike, Schweiz, Grekland och Bulgarien avslöjat sina internval till Eurovision Song Contest 2021 så är det ca 30 länder som har presenterat sina bidrag.

Här nedan ser ni min uppdaterade personliga ESC 2021-topplista som jag väljer att utforma som en topp-30-lista. 😀

(Även Vitryssland har presenterat sitt bidrag men då jag gärna vill hålla fokus på musiken, och det verkar vara omöjligt när det gäller just detta bidrag för tillfället, plus att jag har svårt att placera det, så avvaktar jag ett tag.)

Uppdaterat 21-03-11: “Vitrysslands utvalda bidrag godkänns ej

Det senast presenterade ESC 2021-bidraget

Growing Up is Getting Old“, VICTORIA (Bulgariens ESC 2021-bidrag)

Schlagerpinglans nuvarande ESC 2021-topplista, 2021-03-10 (2021-03-08):
Italien 1. (1.) Italien: Zitti e buoni“, Måneskin
Danmark 2. (2.) Danmark: Øve os på hinanden“, Fyr & Flamme
Nederländerna 3. (3.) Nederländerna: Birth Of A New Age“, Jeangu Macrooy
Litauen 4. (4.) Litauen: Discoteque“, The Roop
Finland 5. (5.) Finland: Dark Side“, Blind Channel
Kroatien 6. (6.) Kroatien: Tick-Tock“, Albina
Estland 7. (7.) Estland: The Lucky One“, Uku Suviste
Grekland 8. (ny) Grekland: Last Dance“, Stefania
Moldavien 9. (8.) Moldavien: SUGAR“, Natalia Gordienko
San Marino 10. (9.) San Marino: Adrenalina“, Senhit
Norge 11. (10.) Norge: Fallen Angel“, TIX
Albanien 12. (11.) Albanien: Karma“, Anxhela Peristeri
Irland 13. (12.) Irland: MAPS“, Lesley Roy
Australien 14. (13.) Australien: Technicolour“, Montaigne
Ukraina 15. (23.) Ukraina: Shum“, Go_A
Cypern 16. (14.) Cypern: El Diablo“, Elena Tsagrinou
Österrike 17. (ny) Österrike: Amen“, Vincent Bueno
Israel 18. (17.) Israel: Set Me Free“, Eden Alene
Schweiz 19. (ny) Schweiz: Tout l’Univers“, Gjon’s Tears
Belgien 20. (22.) Belgien: The Wrong Place“, Hooverphonic
Frankrike 21. (18.) Frankrike: Voilà“, Barbara Pravi
Tjeckien 22. (19.) Tjeckien: omaga“, Benny Cristo
Serbien 23. (15.) Serbien: LOCO LOCO“, Hurricane
Tyskland 24. (20.) Tyskland: I Don’t Feel Hate“, Jendrik
Rumänien 25. (16.) Rumänien: Amnesia“, ROXEN
Portugal 26. (21.) Portugal: Love is on My Side“, The Black Mamba
Bulgarien 27. (ny) Bulgarien: Growing Up is Getting Old“, VICTORIA
Ryssland 28. (ny) Ryssland: Russian Woman“, Manizha
Slovenien 29. (24.) Slovenien: Amen“, Ana Soklič
Spanien 30. (25.) Spanien: Voy a quedarme“, Blas Cantó

Schlagerpinglan: Trots att de flesta av de senast utvalda bidragen inte varit helt i min smak så har likväl min samling av riktigt bra ESC 2021-bidrag utökas till hela nio stycken, varav två jag värderar så högt att jag hoppas att någon av dem vinner hela tävlingen. 🙂

Detta betyder att även om det inte skulle dyka upp något speciellt när de sista 9 bidragen presenteras så har jag redan säsongen räddad. Det blir, som sagt, alltid roligare om man har något att heja på. 😀

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Eurovision 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2021: Schlagerpinglans topp-30-lista (21-03-10)”

 1. Adri

  Jag har förlorat många favoriter i nationella finaler. Något som är extra surt just i år när så många väljer bort nationella uttagningar.

  Likväl upptäcker jag att ESC 2021 is looking pretty damn good! 🙂 Vem hade kunnat tro det för två veckor sen? 🙂

 2. Mr A

  Georgien då?

 3. Micke

  Hmm! Fattas två länder va?????

 4. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag tror inte att Georgien släppt mer än ett smakprov av sitt bidrag. I alla fall inte officiellt.

  @Micke, Vitryssland lämnar jag utanför tills vidare (blåser rejält just nu så det borde komma ett officiellt klargörande, antingen att anklagelserna om bidraget är grundlösa eller att bidraget diskas) och vet inte vilket det andra landet skulle vara.

 5. Micke

  @Pinglan, jag köper rätt av ditt beslut att inte ta in Vitryssland i detta. Du sitter i en speciell situation eftersom det är din blogg. Jag sitter inte i samma sits så jag kan tänka och göra annorlunda. För mig är det viktigaste att man gör som man bör göra i alla situationer med anklagelser. Varje individ kvinna, man, materiella ting eller vad det kan vara behandlar jag som oskyldiga tills motsatsen bevisats. Därför kan jag göra det som är svårare för dig i din situation. Vitryssland är med på min lista

  Märkligt med Georgien???? Jag har hört hela låten. Lämnar den utanför då tills alla har hört den.

  Igår försvann årets överlägset bästa bidrag när Bulgarien valde fel låt. Otroligt då den var trea för mig i hela ESC-historien Har kollat över min ranking och har sänkt betygen på många bidrag. Märker att jag varit för frikostig med poäng.

  TOPP 31

  1. IRLAND – (9/10) MYCKET BRA

  2. UKRAINA – (8/10) MER ÄN BRA
  3. FRANKRIKE – (8/10)
  4. BULGARIEN (8/10)
  (Fullständigt fel val av Bulgarien men ändå bra)

  5. FINLAND – (7/10) BRA
  6. BELGIEN (7/10)
  7. RYSSLAND – (7/10)
  8. ALBANIEN – (7/10)

  9. ÖSTERRIKE – (6/10) MER ÄN GODKÄND
  10. ITALIEN – (6/10)
  11. DANMARK – (6/10)
  12. SLOVENIEN – (6/10)
  13. LITAUEN – (6/10)

  14. GREKLAND – (6/10) GODKÄND
  15. SCHWEIZ – (6/10)
  16. AUSTRALIEN – (6/10)
  17. BELARUS (6/10)

  18. TYSKLAND – (5/10)
  19. ESTLAND – (5/10)
  20. RUMÄNIEN – (5/10)

  21. SPANIEN – (4/10) INTE FULLT GODKÄND
  22. NORGE – (4/10)
  23. NEDERLÄNDERNA – (4/10)

  24. SAN MARINO – (2/10) MER ÄN DÅLIG
  25. ISRAEL – (2/10)
  26. CYPERN – (2/10)
  27. SERBIEN – (2/10)
  28. TJECKIEN – (2/10)
  29. MOLDAVIEN (2/10)

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jepp, jag skulle gärna vilja bortse från allt som inte har med musiken att göra men vet precis vad som händer om jag placerar Vitrysslands bidrag på listan och det är för tillfället inte värt det. Jag har ingen aning om vad Vitrysslands bidrag står för utan litar på EBU att hålla tävlingen opolitisk men även de kan göra fel så jag ger dem lite extra tid att undersöka saken. Ni kan givetvis göra hur ni vill. 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Vad gäller Georgiens bidrag så gjorde jag en snabb liten sökning på officiella sidor och det verkar inte som att någon rapporterat om den. Konstigt… men den dyker kanske upp under dagen.

 8. Micke

  @Pinglan, skojar du? Jag satt ju o lyssnade på den igår… Hmm… är det någon falsk skit jag gått på nu igen eller? Jag sitter precis och skriver ett litet omdöme om den. Kanske bäst att vänta lite då

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Det finns ett officiellt smakprov så det är enkelt kontrollerat 🙂 https://www.schlagerpinglan.se/blog/2021/03/09/eurovision-2021-musikvideo-smakprov-fran-georgien-och-ukraina/

 10. Micke

  @Pinglan, det smakprovet har jag aldrig hört. Inte samma låt som jag fick sänd till mig. Hmmm… jag får sluta lita så förbannat på människor. Tur jag inte slängde in den på din blogg och skrev ett omdöme. Ja det lilla smakprovet där sa ju absolut ingenting. Jag hoppas mycket på Georgien i år.

 11. Micke

  Storbritannien förnekar sig inte. Om det nu är rätt låt jag lyssnat på så följer den landets 2000-tal. En EXTREM BESVIKELSE. Hade inte väntat mig annat egentligen men när nu det andra världsmusiklandet Irland för en gångs skulle bryr sig även i ESC så fick jag upp hoppet även om Storbritannien. Ett hopp som störtdök tyvärr

 12. Micke

  Det finns bara en genre inom musik som jag hatar rätt igenom Pratar om gospel. Finns redan för mycket i årets ESC och inte blir det mindre efter de två låtsläpp som är idag. Börjar nästan planera för ESC 2022 redan nu för detta är inte min grej i år med gospel och dansrobotslåtar som dominerar

 13. Ukrainare

  Schlagerpinglan. Kommer du att göra en topplista för Melodifestivalen 2021? Skulle vara intressant att se vilka av årets bidrag du tycker är bäst 🙂

 14. Schlagerpinglan

  @Ukrainare, Jag håller på med min topp-tio just nu, så ja. 😀 Denna var dock den svåraste lista jag gjort på länge (jag hittar ingen given etta) men jag kommer att lägga ut den senare i kväll, oavsett om jag är nöjd med den eller ej. 😀

 15. Ukrainare

  Schlagerpinglan. Toppen! Tack så mycket 😉

 16. Mr A

  Jaha, var det ett klipp på Georgien bara? Den kändes som 8 timmar lång så trodde det var hela.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se