Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 15 av de 28 artisterna är Anna Bergendahl som tävlar i den fjärde deltävlingen:

Anna Bergendahl Artist: Anna Bergendahl

Melodifestivals-historik:
Deltagit tre gånger tidigare:
This is my life” (1:a 2010 – 11:a i semi 2 i ESC 2010)
Ashes to ashes” (10:a i finalen 2019)
Kingdom Come” (3:a i finalen 2020)

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “Higher Power
Startnummer: #1 i deltävling 4
(26:e februari i Lidköping Stockholm)
Låtskrivare: Anna Bergendahl, Thomas G:son,
Bobby Ljunggren, Erik Bernholm

SVT:s text om artisten:
Anna Bergendahl är en av Sveriges mest folkkära artister och snart färdig läkare. Nu är hon tillbaka i Melodifestivalen och hoppas att bidraget “Higher Power” kan lämna publiken med en känsla av hopp.

– Det är en låt som har lite mörker i sig, men som ändå kommer med väldigt mycket kraft.

Anna Bergendahl slog igenom redan som 16-åring i Idol och har sedan dess tävlat i Melodifestivalen tre gånger. Senast var 2020 med bidraget “Kingdom Come”, som sålde platina och toppade radiolistan. 2010 vann hon hela Mello med “This Is My Life”.

– När jag fick reda på att jag skulle vara med i Mello igen så var jag nog ganska återhållsam i telefonsamtalet. Men sen när jag hade lagt på så skrek jag.”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Då jag hade Annas BergendahlsAshes to ashes” som en av mina favoriter 2019 och “Kingdom Come” var min personliga favorit 2020 så tycker jag att det är både glädjande och hoppfullt att se att det är samma låtskrivarteam bakom dessa guldklimpar och 2022-bidraget “Higher Power“. Kan det bli en “tredje gången gillt“? Inte mig emot. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Melodifestivalen 2022: Anna Bergendahl”

 1. Adri

  Många andra artister hintar (väldigt vagt, men likväl beskrivning) om låtarna. Anna gör knappt det. Visst, hon berättar lite om moodet men jag vill främst veta hur tempot är. För Anna är ju 1000x gånger bättre i upptempo som 2019/2020 än i midtempo/ballad som 2010.

  Jag hoppas hon fortsätter på det sättet! 🙂

 2. Pato

  Tror inte så mycket på henne… hon ser väldigt liten ut i rutan…

 3. Marcus

  Går det att toppa “Ashes to Ashes” och “Kingdom Come”? Känner att mina förväntningar på Anna Bergendahl är skyhöga efter hennes två senaste deltaganden i Mello.

 4. Ge Mej En Spanjor

  Jag tycker om alla Annas bidrag men ingen är 5+ för mig.Hoppas på en blanding av hennes senaste så den blir riktigt pampig. Däremot Pato vad är det för märkligt resonemang. Vad har det för minsta relevans.

 5. Pato

  @ge mig en spanjor

  Jag tyckte ”Kingdom Come” kändes lite fake…
  Inte dålig men inget märkvärdigt… Men det är en smaksak, absolut.

  Anna Bergendahl, jag har aldrig hört henne ta en ton fel. Men hon är tyvärr inte lika vass i TV rutan som tex Dotter eller The Mamas, det var därför hon inte vann 2020 och även 2019. Det var nog en av anledningarna till hennes flopp i Oslo dessutom.

  Eftersom låtarna i Melodifestivalen generellt sätt inte skiljer sig så mycket så handlar det mycket om vem som har mest scennärvaro.

  Sanna Nielsen var också en sån, hon har inte heller haft de mest intressanta låtarna i mello (2011 tex) men hon har väldigt stark nordisk lyskraft vilket går hem ute i Europa. Mariette har haft kassa låtar tycker jag de två senaste åtminstone men hon har bra scennärvaro som hon kopplar på varje gång hon är med.

  Anna B är bra att vara varm på scenen men i rutan såg hon väldigt liten ut 2020, som att dansarna märktes mer än henne och vissa dansare stod flera meter bakom henne i det numret…

 6. Pato

  Så min poäng är att det har nästan all relevans med tanke på att låtarna i mello är väldigt lika varandra och därför avgörs resultatet väldigt mycket på artisternas energi.

 7. Ge Mej En Spanjor

  Tack för förtydligande. SKriv med lite mer tydlighet så man fattar mer nästa gång. Ha en fin kväll

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se