LitauenEfter tre deltävlingar och två semifinaler så har 8 bidrag (av totalt 34 tävlande bidrag) gått vidare till finalen av Pabandom iš naujo! 2022 den 12:e februari där Litauens bidrag i Eurovision Song Contest 2022 kommer att utses.

I finalen, precis som i de inledande deltävlingarna, kommer 50/50 jury- och tittar-röster att bestämma resultatet. Här nedan ser ni de 8 finalbidragen (presenterade i den ordning jag personligen rangordnar bidragen för tillfället):

(Se resultaten: semifinal 1semifinal 2)

Ett av de tävlande bidragen i Pabandom iš naujo! 2022

Sentimentai“, Monika Liu (en av finalisterna)

Schlagerpinglans “Pabandom iš naujo!”-final-topplista (22-02-09):
1. Sentimentai“, Monika Liu (semifinal-1:a)
2. I’ll be There“, Ieva Zasimauskaitė (semifinal-4:a)
3. Into your arms“, Gebrasy (semifinal-3:a)
4. Before You’re 6ft Under“, Augustė Vedrickaitė (semifinal-2:a)
5. Washing Machine“, Queens of roses (semifinal-4:a)
6. How to get my life back“, Justė Kraujelytė (semifinal-1:a)
7. Call Me From the Cold“, Rūta Loop (semifinal-3:a)
8. Not your mother“, Lolita Zero (semifinal-2:a)

Schlagerpinglan: Precis som i fallet med Estlands final så växlar jag i den litauiska finalen mellan två bidrag när det gäller vilket jag egentligen tycker bäst om.

Sentimentai” har varit min stora favorit sedan jag hörde den första gången och jag ser den som den “självklara vinnaren” tack vare sin kombination av intressant artist med utstrålning och låt som talar till mig. Jag kan dock inte bortse från “I’ll be There“, som vuxit till sig rejält den senaste tiden och där Ieva Zasimauskaitė har en otrolig förmåga att leverera sitt bidrag på ett sätt som verkligen berör.

Vi får väl se, det mesta talar ju för att det blir Monika Liu som vinner (i alla fall om man ser till oddsen), men säker kan man aldrig vara. Skrällar inträffar och så länge artisterna kan tänkas förändra sina scenframträdanden inför finalen och tittarna (som man aldrig riktigt vet var man har) har halva makten så kan vad som helst hända. 🙂

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Litauen i ESC 2022“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2022-uttagningarna” för fler potentiella ESC 2022-bidrag att lyssna på.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


35 kommentarer till “Litauen 2022: Lyssna på “Pabandom iš naujo!”-finalbidragen”

 1. Pato

  1. Augustë Vedrickatę,
  Rock country i karaoke baren. Tjejen sjunger ”Dont pretend to be someone you are not” Blev lite motsägelsefullt där… 4/10.
  Röstmässigt skämmer hon inte ut sig…

 2. Pato

  2. Gebrasy,
  Han sätter tonerna när han sjunger. Låten är livlös, händelselös. Inte ens gamla tanter på ett äldreboende kommer gråta av det här. 4/10.

 3. Pato

  3. Ieva Zasimauskaitę,
  Hon tillverkar inte hemsk musik men tyvärr skulle inte hennes grej funka lika bra i år som det gjorde i Lissabon. Om hon får Torino biljetten så måste hon ha med sig mycket tur och timing som hon även hade 2018. Ingen märkvärdig comeback. 5/10.

 4. Pato

  4. Justę Kraujelytę,
  Ja… dessa typiska bullshit låtar som man hittar lite överallt i Europeiska uttagningar. Snygg tjej däremot. 5/10. Biljetten till Turin lär hon bränna upp…

 5. Pato

  5. Lolita Zero,
  Vattenmelon-ninjan är tillbaka! Låten är verkligen inte lika vedervärdig som jag förväntade mig… Jag trodde detta skulle bli en total freakshow. Det är någonslags electro pop med lite indie inslag, mina öron trillar inte av. 5/10.

 6. Pato

  6. Rūta Loop,
  Jag är inte så såld som fansen här. Väldigt spelat och låten är rätt så tom och meningslös egentligen. Hon får komma tillbaka med något bättre. 4/10.

 7. Pato

  7. Monika Liu,
  Låten är den mest spelade i Litauen. Någonslags blandning mellan jazzig fransk pop med efterhängsen rysk elektropop med sovjetisk kulturalism. Hon är en dröm för en producent. Extremt sexig, unik, fyller ut hela scenen på egen hand.

  Om Barbara Pravi nästan vann hela kalaset ifjol så måste det här vara minst topp 10 i finalen i Turin. Det här är grymt. Monika har dessutom alla delar som Barbara saknade, sensualitet, sexighet, tonvis med charm. Exakt de ingredienserna som behövs i en sådan här typ av låt om du vill vara på den högre nivån. Ologiskt på alla sätt om detta inte är vinnaren på lördag. Monika till Turin! 9/10.

 8. Pato

  8. Queens Of Roses,
  Väldigt trevliga damer i en syntig schlager låt som kommer gå hem i Östeuropa men inte en vinnare på lördag. 7/10.

 9. Adri

  Nu blir det riktigt korta kommentarer, sorry ni… två personer, som uppskattar mina uppsatser:

  1. Rūta Loop
  – En av säsongens mest spelade låtar för mig! 🙂 Mörk, mystisk, trevlig.

  2. Monika Liu
  – Gillar refrängen, men nåt stör mig. Tror det är Monika själv. Vill inte se henne när hon framför.

  3. Ieva Zasimauskaite
  – Bra, men nästan för harmlöst.

  De andra är lika menlösa allihopa.

 10. Pato

  Ukraina har årets sämsta uttagning iaf. Helt logiska skäl. Ukrainsk TV skrotade en riktig vinnarkandidat och man har nog som mål att stanna i semin i år. Man vill inte vinna och vara värd nästa år med tanke på läget idag…

 11. Adri

  Pato: Vad går du på? 😉 Av 8 låtar är 3 golden ju i Ukraina 🙂 Tror ytterst få av dem skulle stanna i en semi ens vis ansträngning.

  Själv hejar jag på “Girlzzz” 🙂 Den kan vara en spiritual successor till Maruv 🙂

 12. Pato

  Några polare i Ukraina hörde av sig t mig o sa att snacket är att man satsar fullt ut på att inte vinna i år och åker man ut i semin för första gången gör det ingenting…

  Låtarna ska vara så hemska så folk i Ukraina kommer undvika att kolla på finalen på lördag. Jag håller nog med dom. Roxolana är godkänd, den funkar men resten… det är hemskt, det är tragiskt, det är frukstansvärt.. 🙁

 13. Pato

  Man kommer kanske gå till final men inte ens nära en toppplacering i finalen…

 14. Schlagerpinglan

  @Pato, Inte för att vara sådan men det låter nog mer som en inställning från en specifik kompiskrets, inte inställningen från TV-bolaget. 🙂

 15. Pato

  Men låtarna är ju olyssningsbara nästintill alla… 🙁
  Det är ju inte som att de är ute o cyklar…
  Roksolana ser bra ut och har en bra låt, den kan gå till final o därefter komma i mitten på finalen…

 16. Schlagerpinglan

  @Pato, Du och dina kompisar tycker uppenbarligen det, vilket ni har all rätt att tycka men jag tvivlar på att de som står bakom låtarna håller med. Som vanligt så är det en smaksak. 🙂

 17. Micke

  Tråkigt att vara negativ men varför har man den här tävlingen överhuvudtaget. Känns som att jag plötsligt har transporterats till MF mot min vilja. Det här är undermåligt to say the least.

  Fem av åtta bidrag håller så låg kvalité att jag nästan börjar undra om detta är en tävling i tävlingen. Kanske har de hittat på någon grej där andra yrkesgrupper tävlar i vem som kan skriva musik.

  Det finns alltså tre bidrag som är lyssningsbara tack och lov för hela Litauens trovärdighet.

  1. “I’ll be There“, Ieva Zasimauskaitė (7/10) BRA
  (Faktiskt riktigt vackert bidrag framförd med väldig speciell röst. Men snälla ställ tillbaka pianot till henne. Visst hon fejkar men det känns som hon blir lugnare av det och presterar bättre. Utan pianot blir hon vilsen på scen.

  2. “Sentimentai“, Monika Liu (5/10) Godkänd
  (Hur kan den här ha blivit så hyllad? Helt oharmonisk med en sångerska helt befriad från DET. Trots det ändå ett helt ok bidrag)
  3. “Call Me From the Cold“, Rūta Loop
  (Sitter i tre minuter och väntar och väntar men inget händer. Är det dåligt? Hur ska jag veta det? Är det bra? Hur ska jag veta det?)

  4. “Before You’re 6ft Under“, Augustė Vedrickaitė (3/10) Dålig
  5. “Into your arms“, Gebrasy

  6. “How to get my life back“, Justė Kraujelytė (1/10) Mycket dålig
  7. “Washing Machine“, Queens of roses

  8. “Not your mother“, Lolita Zero (0/10) Över gränsen för det usla
  (Är detta det sämsta som någonsin beskådats i hela ESC-historien? Ja åtminstone så har Österrikes vinnare från 2012 fått kraftig konkurrens)

 18. Adri

  Micke: Jag kan hjälpa dig komma till insikt om Ruta. Svaret är: Ja, det är bra 🙂

 19. Adri

  Micke: Däremot är jag med dig – en bit i alla fall – gällande “Sentimentai”. Jag fattar ingenting. Men grejen är att den vinner garanterat.

  Jag såg en litauer på ett annat ESC-forum som hade skrivit “Monika Liu will win because she is a very popular singer here. A lot of us think her song is crap”.

  Och det är lite den vibben jag fått. Att Monika är någon i Litauen och vinner därför. För “Sentimentai” som låt är absolut ingen vinnare. Och för mig som inte har en aning om Monika’s tidigare bedrifter framstår hon inte heller som någon speciell. Tvärtom, som jag skrev ovan… låten blir mycket bättre om jag slipper se henne. Jag tror inte den kommer gå så bra, för jag ser flera som mig; som alltså stör sig nåt otroligt på Monika.

  Sen håller jag inte med kommentaren ovan om att låten är “crap”. Men jag fattar inte dess storhet. Jag tyckte först illa om den, sen började jag gilla den typ nu i helgen, och nu är jag helt mitt emellan.

 20. Schlagerpinglan

  @Adri och Micke, Jag ser att ni plockar sönder “Sentimentai” från båda hållen, både vad gäller sångerskan och låten, och jag förstår ingenting, speciellt då ni inte verkar vara ensamma om åsikten.

  Jag har aldrig tidigare hört talas om Monika Liu utan har bara hennes framträdanden i tävlingen att gå efter, och de tillsammans med låten är en “hela-paketet”-upplevelse om något och det är därför jag kan köpa henne som favorit. Att hon bara skulle vara favorit p.g.a. tidigare meriter är därför något jag aldrig skulle komma på tanken att tro utan tycker att hon och låten passar varandra som handen i handsken på ett väldigt intressant sätt. 🙂

  Med det inte sagt att det inte kan vara så, vilket ska bli väldigt intressant att se. Först och främst hur det går i finalen och ev. senare (om hon vinner) hur ESC kan tänkas reagera på bidraget. 🙂

  Jag får väl tillägga att även om “Sentimentai“ är min favorit i Litauen så tillhör den inte mina absoluta ESC 2022-favoriter utan den får nog nöja sig en medelplats på min framtida lista (så ni behöver inte skräda orden för min skull, om ni nu var inne på den tanken). 😀

 21. Pato

  Men Sentimentai är Litauens mest spelade låt idag så hur ska alla i Litauen tycka den är ”Crap”

  Samma sak som att säga att alla i Italien tycker ”Brividi” är crap…

 22. Micke

  @Pato, nej men VÄLDIGT MÅNGA i Sverige tycker att “Brividi” är crap 🙂 Nästan alla jag pratat med säger samma sak.

 23. Adri

  Pato: Det finns garanterat många som gillar ”Sentimentai”. Men det hjälper ju också då om Monika Liu är en någorlunda storhet.

  Sen är inte streams på Spotify ett mått på kvalitet ändå med tanke på att ”Baby Shark” har fler lyssningar än världens bästa låt… ”Killing me softly with his song” (Fugees).

  Jag känner inte människan, men han är från Litauen och han skrev så. På wiwibloggs. It is what it is.

  Pinglan: Det är knepigt för jag försöker lista ut vad som stör mig i en låt som vid första anblick är rätt harmlös.

  1. Det första jag tänker på, och som jag sett många hålla med mig, är Monika som artist. Micke beskrev henne som en ”sångerska helt befriad från DET”, vilket summerar lite vad jag sett här och där.

  Hon sjunger helt ok, och hon har iaf självförtroende. Men trots hennes rätt speciella stil så det verkligen inte ”overflowing” med utstrålning.

  2. Låten. Den har något i refrängerna. Det är refrängerna som bär den. Men i övrigt så är det bara en rätt tråkig låt som inte verkar veta i vilken riktning den ska.

  ———————

  Som sagt, låten är inte usel. Men jag förstår inte storheten. Jag tror inte Europa kommer göra det heller, och framför allt inte om Monika ska hålla på som hon gör.

  Så från att både gillat och ogillat den så befinner jag mig nu istället i landet där den är ”Helt ok… lite störig”.

 24. Adri

  Vinner “Sentimentai” så kommer den placera sig rätt högt upp på min tillfälliga lista dock. Men det handlar mer om dåliga val hos de andra, än att Litauen gjorde ett toppenval. Förhoppningsvis kommer den inte vara när min topp när årets 41 låtar är klara 🙂

  Litauens enda toppenval är ju Ruta.

 25. Schlagerpinglan

  @Adri, Tackar för förklaringen, jag tror att jag förstår dig rent teoretiskt men har svårt att se och höra det. 😀

  Som sagt, det blir intressant att se vad som händer. Skulle hon få för sig att experimentera med sitt framträdande på lördag så kanske det slutar med att Litauen skickar Lolita Zero (som också verkar ha en stark röstningsarmé bakom sig) i stället. Än kan allt hända. 😀

 26. Micke

  @Pinglan, du har rätt. Om människan är så galen att hon istället för att leva ifred och harmoni med varandra väljer all den skit vi ser i världen. JA…..då är det i människans galenskap faktiskt möjligt med vansinnet att välja fram Lolita Zero som vinnare. Men isf är det inte bara Litauen som land som är ZERO

 27. Mikaela

  Jag skulle behöva ta semester för att hinna lyssna på alla nationella uttagningars låtar! Men jag gillar Sentimenti, den fastnar och är blandat mysig och sensuell.

  Har även lyssnat på Ruta, och en första lyssning fångade mig inte särskilt. Fick lite Feed you My love-vibbar fast sämre, men det kan vara outfiten + elektroniken som gör det.

 28. Engsla

  Nu är det dags för mig att vara motvallskärring här igen, kul 🙂

  Först så ska jag säga att ingen av låtarna här är bra i mina öron. Det finns korta bitar som funkar, men inte till treminuterslåtar. Inte heller gillar jag så många av framträdandena. Tex ser Ieva väldigt rörd ut, men hon berör inte mig. Rūtas framträdande påminner alltför mycket om de “uppträdanden” jag var med på i roliga timmen på mellanstadiet, med minspel och allt, för att jag ska kunna gilla det här. Monika imponerar inte heller, men hon ser ju glad ut, så det är iaf bra 🙂

  När det gäller ESC så är min devis vanligtvis att gillar jag inte låtarna så går jag efter hur road jag är av det som sker på scen. Och det är här motvallskärringen kommer in: min favorit här är Lolita Zero. Är det jättebra? Nä, men jag gillar ibland sån här synthelektrowhatever, jag blir fascinerad av att titta på spektaklet, och i det här startfältet så är det tillräckligt för att jag ska ranka bidraget främst 🙂

  Och till sist så var inte Brividi någon stor favorit hos mig heller (jag hade ju tyvärr ingen sådan), men inte heller tycker jag att låten är “crap”. Ordinär italiensk falsettpop skulle jag istället säga 🙂

 29. Micke

  @Pinglan, jag erkänner att jag kanske gick för långt när jag sa att hon är helt utan DET. Det största problemet för mig är att det främst är låten som är utan DET. Du ser hela paketet säger du och gör du det så är det ju kanon. Nån paketlösning är dock inte möjlig för mig då det inte finns nån helhet som kan leda fram till detta. Låt säga att världens bästa fotbollsspelare Lionel Messi skulle köpas upp av klubben Eskilsminne IF i Div 2 Västra Götaland. Hur fantastisk och överlägsen han än är som fotbollsspelare på denna planet så skulle han aldrig göra det laget till Svenska mästare i fotboll. Han är en bricka i spelet man han kan aldrig förvandla det simpla till det bästa. Huruvida Monika är en bra artist eller inte ger inte denna låt någon ledtråd till. Jag hör en mycket enkel, oengagerande låt och en artist som inte ger mig något utöver det jag hör

 30. Micke

  @Engsla, då ska jag nog hålla tillbaka vad jag känner lite grann då 🙂

 31. Engsla

  Micke, nej säg nu vad du tycker, annars blir det ju inget kul det här med att vara motvallskärring 😀

 32. Micke

  @Engsla jag pratar om Lolita Zero och allt vad jag tycker om den. Men nu vet ju jag vad du tycker så då ska jag lugna mig 🙂

  Hade dock en fråga som jag slängde ut tidigare till dig. Just nu minns jag inte ens vad det handlade om 🙂 Ska kolla runt Var säkert inget viktigt ändå 🙂

 33. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag förstår nog vad du menade ändå, för även om jag tycker att Monika Liu gör sin låt väldigt bra så är hon kanske inte den första jag tänker på när det gäller sångerskor med “det”. I just “Sentimentai“ så gillar jag dock helheten men vi är uppenbarligen väldigt långt från varandra i den frågan. 😀

 34. Engsla

  Micke, jo jag anade att det var Lolita som du menade. En vattendelare så god som någon får man väl säga. Hen fick också väldigt avmätta applåder efter sitt framträdande, vilket jag tyckte var kul 🙂

  Jag tror du menar att du slängde ut en fråga om Mr Tambourine man tidigare, på Serbiens låtsida, som jag precis svarat på 🙂

 35. Mr A

  @pinglan Här har du mitt stöd iaf. Bästa helhet, “Sentimentai“, Monika Liu. Sen finns det fler låtar jag kan tänka mig men Monika Liu är nog mitt val.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se