Göteborg – första lyssningen

2010-02-19 (fredag)

Schlagerpinglan: Då har jag lyssnat på ca en minut vardera av de bidrag som ska tävla i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2010, den som sänds från Göteborg nu på lördag den 20:e februari klockan 20:00 i SVT 1. Här nedan ser ni mina första tankar om bidragen.

Vill ni själva lyssna på dem så kan ni gå in på svt:s hemsida. Smakproven ligger kvar där tills i morgon, lördag, klockan 20:00.

1. Alcazar – “Headlines”
Detta var väldigt, väldigt anonymt. Ett grymt bra framträdande kan kanske lyfta låten men den lär knappast komma upp i någon “Stay the night”-klass.

2. Johannes Bah Kuhnke – “Tonight”
Detta utvalda parti var fruktansvärt enformigt men det fastnar och låter inte helt fel. Frågan är om låten växer i den fulla versionen eller om man helt enkelt tröttnar?

3. Elin Lanto – “Doctor Doctor”
Låtens tema känns lite uttjatat och själva låten hackar lite väl mycket för min smak i denna version. Med tillhörande Elin Lanto-show så borde den dock höjas en hel del.

4. Erik Linder – “Hur kan jag tro på kärlek”
En behaglig visa som ska bli väldigt intressant att se vad Erik Linder kan göra med. Detta kan bli väldigt bra men det kan lika gärna bli ett sömnpiller. Allt hänger på Erik.

5. Getty Domein – “Yeba”
Här är veckans bidrag som breddar och förnyar Melodifestivalen. Uppoppade afrikanska tongångar, någon? Själv står jag gärna över.

6. Timoteij – “Kom”
En blandning av Drömhus och folkmusik som är medryckande och svängig. Med ett livfullt framträdande så skulle den kanske t.o.m. kunna skrälla sig vidare.

7. Darin – “You’re Out Of My Life” (Joker)
Själva låten är väl inte så speciell egentligen men jag tycker om kompet. Som en liten låt som mixats om i lite för stora kläder, eller något. Borde gå enkelt till final, om inget annat för att det är just Darin som framför den.

8. Crucified Barbara – “Heaven Or Hell”
Tjej-rockband är inte riktigt min grej men den är väl helt OK för sin genre.

Schlagerpinglan: Visor, rock, pop, afrikanskt, svängigt, slött, stjärnor och debutanter. Den tredje deltävlingen imponerar kanske inte vad gäller låtkvalité men den har verkligen bredd både vad gäller låtar och artister. De som jag tror har störst chans att falla mig personligen i smaken i morgon är Alcazar, Darin, Elin Lanto och Timoteij.

(Måste tillägga att det var trevligt att Markus Larsson gjorde en pudel efter att han dödat partystämningen med sin depp-krönika. 🙂 )

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Göteborg – första lyssningen”

 1. Kerstin

  Gillar Timoteij, låten får mig att längta till sommaren och ligga i min hängmatta och bara njuta fast den har så klart andra kvalitér men jag kan verkligen inte låta bli att gilla den, hoppas den är lika bra live. Vad ska jag då säga om Darin som jag väntat och väntat på ända sedan jag fick veta han skulle vara med och efter Markus Larssons negativa ord om låten så vart jag orolig men jag älskar låten den berör mig och det beror mycket på Darin och hans förmåga att med sin röst fånga och beröra mig just när han sjunger de lugnare låtarna. Jag gillar låten och killen är en artist av världsklass detta borde gå enkelt vidare. Erik Linder är också helt ok. Alcazar kommer göra ett bra framträdande men låten är inte i samma klass som förra året och det kan bli andra chansen för Alcazar igen. Men imorgon håller jag tummarna för Darin.

 2. David G

  tror de är just de fyra som du rknade upp nyss som kommer kämpa om finalplatserna och andra chansen. tror dock att alcazar och darint rots allt får finalplatserna och timoteij och elin lanto tar adnra chansen biljetterna. men timoteij känns närmast att kunna utmana alcazar om en finalplats. för darin är given.. tror tillochmed vi kommer höra hur vinnarlåten låter live imorgon när darin börjar sjunga.

  darin till oslo

 3. David G

  I övrigt hoppas jag att Claudia faniello vinner maltas fnal imorgon. och jessy matador ska representera frankrike.. intressant

 4. Inför Melodifestivalen 2010 | Deltävling 3 - Evas musikblogg

  […] som lyssnat på enminutssnuttarna: Schlagerpinglan  |  Jerry  |  Pierre  |  […]

 5. Rickard

  Timoteij påminner om Sarek! Jag tror denna final är vigd för Darin!
  Sedan lär Lanto eller Alcazar göra upp om andraplatsen! Bakom dessa tre är det stenhårt med möjligtvis Erik Linder som floppen! Känn så 90-tal!

 6. Jan-Åke

  Känner mig riktigt glad över att min favoritlåt ikväll med Timoteij gick direkt till final.
  Jag hade gärna velat ha Alcazar direkt till final också.
  Till andra chansen hade jag velat ha Erik Linder och Elin Lanto.

  Timoteijs låt är en melodi som man kommer ihåg och jag hoppas det ska gå bra i finalen också.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se