Webbjoker-final i SVT

2010-09-09 (torsdag)

Fram till den 21:a september kan de som inte haft några utgivna låtar ladda upp sina bidrag till WebbjokernSVT:s hemsida.

Under hösten kommer sedan besökarna att kunna rösta på dessa bidrag och utse fem finalister. De fem bidragen får tävla i en direktsänd final i SVT där tittarna bestämmer vilka två bidrag som får tävla i Melodifestivalen 2011.

Aktuella Webbjoker-datum:
21:a september: Deadline för uppladdning av Webbjokern-bidrag
11:e oktober: Omröstningen startar kl. 12:00 på svt.se
8:e november: Webbjoker-final i SVT24 kl. 20:00-20:45
(Källa: poplight)

Schlagerpinglan: Efter första årets turbulenta Webbjoker-uttagning, med alla sina barnsjukdomar, så ska det bli intressant att se hur det hela utvecklar sig.

Att några låtar t.o.m. får en chans att visa upp sig i sändning innan avgörandet sker är ju positivt. Nu återstår det bara för SVT att redovisa hur de tänker få de bästa låtarna att hamna i topp-fem, så att det inte bara blir de som lyckas bäst med sina PR-kampanjer.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Webbjoker-final i SVT”

 1. Andreas

  Jag är ledsen schlagerpinglan, men dom har gjort ett för dåligt jobb på den fronten.
  Vissa regeländringar har infört så som scriptröstning går inte att göra i år, samt topp5 får uppträda i tvn, men topp5. När varken jag eller Joakim/Sofia kom in i topp20 listan, tror du hade båda “När det var vi” och “Everyword you say” samt “Hot for the night”, i din personliga topp20 lista, men vi var flera tusen röster ifrån att ta oss in på listan, så känns det ju som det kvittar hur bra musik man har. Det är bara pr som gäller, och det är synd. Det måste till en bättre lösning, så dom bästa låtarna blir i topp5 och inte dom som har fixat flest röster, men fortfarande är webbjokern en relativt okänd tävling, och dom som känner till tävlingen är endast dom själva som är med i tävlingen, och då är det som du säger bäst pr-kampanj som vinner, inte bäst musik.
  Vi såg ju tex förra året “sex och lite spex”, greger vad han nu hette, kom väldigt långt med fjantiga låtar.
  Känns tråkigt, men tror den bästa lösningen vore om SVT själva (tyvärr igen) väljer ut 30-50 bidrag av dom som skickats in som dom själva tycker är tillräckligt bra för att delta i melodifestivalen, sen får folket rösta på dom istället.
  För om det blir flera 100 att rösta på som förra året, så kan dom bästa åka ut i ett alldeles för tidigt skede, dvs inte kunna stå i tv och visa upp sig, och då verkligen ha chansen att gå vidare på “bäst musik”.

 2. Schlagerpinglan

  Andreas, Mmm… jag har hoppats in i det längsta att SVT skulle lära sig av sina misstag förra året men det verkar ju inte så. Det verkar i stället som de bara är ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt på “Svenssons” schlagerdrömmar.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se