sverige Schlagerpinglan: Efter fyra deltävlingar av Melodifestivalen 2015 har vi 8 bidrag som kommer att duellera i Andra Chansen i Helsingborg den 7:e mars i hopp om att få en av de 4 finalplatser som står på spel. Vilka bidrag och dueller det rör sig om ser ni här nedan:

Melodifestivalen 2015 – Startordningen, Andra chansen, Helsingborg 7:e mars:
Duell 1:
1. “Bring Out the Fire Andreas Weise (låttext)
2. “Forever Starts Today Linus Svenning (låttext)
Duell 2:
3. “Guld och gröna skogar Hasse Andersson (låttext)
4. “I See You Kristin Amparo (låttext)
Duell 3:
5. “Hello Hi Dolly Style (låttext)
6. “Make Me (La La La) Dinah Nah (låttext)
Duell 4:
7. “Det rår vi inte för Behrang Miri feat. Victor Crone (låttext)
8. “Groupie Samir & Viktor (låttext)

Schlagerpinglan: Personligen så hoppas jag att de fyra sista finalisterna blir Linus Svenning, Hasse Andersson, Dinah Nah och Samir & Viktor men i ärlighetens namn så blir jag inte speciellt upprörd om resultatet blir det totalt omvända. De bidrag som jag har störst förhoppningar på är redan klara för final. 😀

Trots att det är att gå händelserna i förväg så kan vi ta en snabb liten titt på de åtta bidrag som är klara för finalen av Melodifestivalen 2015, se länkar nedan. En sammanfattning av alla deltävlingsresultaten på en sida (samt länkar till alla de 28 bidragen som tävlade i Melodifestivalen 2015) hittar ni här.

Melodifestivalen 2015 – Finalen, Stockholm, 14:e mars:
♥ “Sting Eric Saade (låttext)
♥ “Can’t Hurt Me Now Jessica Andersson (låttext)
♥ “Möt mig i Gamla stan Magnus Carlsson (låttext)
♥ “Don’t Stop Believing Mariette (låttext)
♥ “Jag är fri (Manne Liem Frije) Jon Henrik Fjällgren (låttext)
♥ “Don’t Stop Isa (låttext)
♥ “Building It Up JTR (låttext)
♥ “Heroes Måns Zelmerlöw (låttext)
♥ (Andra Chansen-bidrag)
♥ (Andra Chansen-bidrag)
♥ (Andra Chansen-bidrag)
♥ (Andra Chansen-bidrag)

Deltävlingsresultat Melodifestivalen 2015:
deltävling 1deltävling 2deltävling 3deltävling 4

Schlagerpinglan: Som jag nämnt innan så hoppas jag i nuläget på att Jon Henrik Fjällgren vinner finalen, att jag har Mariette som reserv men inte skulle ha något emot att se varken Måns Zelmerlöw eller Magnus Carlsson som vinnare heller. När jag tänker efter så har även Eric Saade och Isa hyfsade låtar, så det finns gott om bra alternativ, vilket bådar gott inför finalens underhållningsvärde om inget annat. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Vilka bidrag tävlar i Andra Chansen 2015?”

 1. Adri

  Mitt drömresultat för Andra Chansen:

  Duell 1: VINNARE: Linus Svenning. (Andreas Weises låt är helt enkelt inget jag blir exalterad över)

  Duell 2: VINNARE: Kristin Amparo (Kristin är min tvåa över årets låtar, Hasse sist av alla så här blir jag uppriktigt förbannad om Hasse vinner faktiskt.)

  Duell 3: VINNARE: Dinah Nah (HEJA DINAH! Här är jag tyvärr inte lika hoppfull. Känner mig 80% säker på att Dolly Style kommer knipa finalplatsen, men enligt mig vore det helt, helt fel)

  Duell 4: VINNARE: Samir & Viktor (Denna duellen känns nästan avgjord redan. Känner mig rätt säker på att Samir & Viktor vinner, men i Melodifestivalen kan allt hända, men det vore ju en rejäl skräll om Behrang vinner)

  Det var vad jag hoppas på. Vad tror jag då?

  Duell 1: VINNARE: Linus Svenning (absolut den mest svårbedömda duellen tycker jag)

  Duell 2: VINNARE: Kristin Amparo (de svenska röstarna verkar vara emot mig så det skulle inte förvåna mig värst om Hasse tar finalplatsen från henne, men jag hoppas att de röstar på den bästa sångerskan i Sverige vidare och vågar tro på det.

  Duell 3: VINNARE: Dolly Style (de har nog en rejäl fanclub och barn är väldigt aktiva röstare)

  Duell 4: VINNARE: Samir & Viktor (de har nog också en väldigt röstningsbenägen fanclub kan jag tro + en medryckande låt.

 2. Sixten

  Andra chansen är i år fullständigt ointressant. Det finns inte en enda bra låt. Så gäller även i finalen. Jag tycker att nivån de senaste två åren är lite sjunkbomb och med det faller intresset hos folket. Det ska bli spännande när man räknar antalet tittare. Jag gissar på ytterligare stora tapp.

  Christer Björkman har gjort sitt nu. Ta in någon ny kraft med nya idéer. Det behöver inte ändras så värst mycket men låturvalet känns väldigt magert och stereotypt. Visst ska det vara tradition och igenkänningsfaktor men när det år efter år blir same same så…. Och jag hör ändå till skaran som normalt brukar försvara mellon, men det blir allt svårare.

 3. Adri

  här märker man skillnaden mellan åsikter. jag tycker att 2014 och 2015 har vart sjukt bra år i Melodifestivalen. 2013 var rätt tråkigt tycker jag. (jag pratar bara om låtkvaliteterna, inte programledarna eller sketcherna 🙂 ).

 4. Johanna

  Förra året var låtarna superbra i mello ju! (programledarna dock sög) I år är kvaliten på låtarna sämre det måste jag säga medans själva programmet för mig är 1000 ggr bättre än förra året:-) I andra chansen bryr jag mig bara om Kristin Amparo (och det kan bli svårt för henne mot Hasse) Och i viss mån Samir och Viktor för lite kul i finalen…

 5. André

  När det gäller låtkvalitén som det kommenterats om tycker jag flera av årets bidrag varit bra. Förra året var lite sämre tycker jag men inte så dåligt som några andra här verkar tycka. Jag förespråkar inte Christer Björkmans avgång, utan honom tror jag inte Mello hade varit så stort som det nu är, vilket vore synd. Det enda jag kritiserar Björkman på är att jag tycker han flera ggr gör ojämna fördelningar utav deltävlingarna för att gynna enskilda artister (senaste exemplet var i lördags där det inte fanns en enda farlig motståndare till Måns) medans den tredje deltävlingen var alldeles för tuff, vilket fick topplåtar som tex Andreas Johnsons låt att ryka…
  Dock så anser jag att Björkman lyckats bredda programmet och gjort tävlingen och produktioner attraktiv vilket han ska ha kredd för!

  När det gäller årets andra chansen kommer jag självklart att titta, men tror inte jag kommer bli alltför glad eller uppgiven utav resultatet för det finns ingen låt jag känner överdrivet starkt för i årets andra chans. De bästa låtarna för mig det här året har antingen åkt ut eller gått till final så 🙂
  Linus Svenning är dock en av de jag gillar på lördag och jag hoppas att han vinner emot Andreas Weise. Tror nog att han har goda chanser att klara sig vidare, särskilt i tanke på att han byggde upp en fanbase förra året och dessutom (enligt mig) har en ännu bättre låt i år. Weise är absolut inte chanslös och jag tror att duellen mellan dessa två kommer vara den mest jämna, så skulle inte bli alltför förvånad om Weise går till final men tror ändå Linus ligger lite bättre till. Jag håller på Linus!
  Den andra duellen är jag säker på att Kristin vinner. Jag var mycket besviken på henne i deltävlingen eftersom jag förväntade mig så mycket mer men tycker ändå hon är bättre än Hasse, vars låt man blir glad av men ser inte den som en finallåt.
  Den tredje duellen är svårast för mig eftersom jag egentligen inte vill ha vidare varken Dolly Style eller Dinah Nah. Ingen av de låtarna är något för mig. Dolly Style är underhållande men musikaliskt är det något som borde åkt ut redan i deltävlingen. Dinah Nah får jag lite ont i huvudet av, låten var alldeles för ettrig för min smak. Så ja, jag vet inte alls vad jag ska säga här men tippar väl Dolly Style då, eftersom de sticker ut och säkert tilltalar barnen.
  Fjärde duellen vill jag verkligen att Behrang Miri och Victor Crone ska vinna då deras låt för mig är ljusår bättre än Samir och Viktors. Hoppas på en skräll, men har dock svårt att se den komma så därmed tror jag Samir och Viktor får sjunga “hallå hallå hallå” och “oj oj oj” även i finalen. Tyvärr. Dock blir det ingen hög placering i finalen, så visst…en glad låt fyller väl också sin funktion.

  Som jag sagt är jag säker på att finalen kommer stå emellan Mariette, Jon Henrik och Måns Zelmerlöw, och oavsett vilken av dessa tre vi skickar kommer jag stötta de till 100%, tycker verkligen om alla tre. Blir spännande att se hur juryn röstar för kan tänka mig att Jon Henrik har en låt som antingen älskas och får höga poäng eller så förstår man inte konceptet alls och det blir inga poäng, så det kan gå lite hur som helst. Tror dock att det första alternativet är mer troligt 😉

 6. Fredrik

  Personligen tycker jag att det nya andra chansen upplägget är rätt orättvist och diktatoriskt. Håller någon med? Var mer rättvist förra året. Här kan Christer Björkman personligen placera ut sin personliga trea mot sin personliga fyra. Här kunde han hypotetiskt placerat Kristin Amparo VS Samir och Viktor om han hatat Amparos låt om de är en trea och en fyra. Det var det enda jag var orolig för men nu hände ju inte det.

  Duell 1. Ingen av dem haha. Kan inte välja för tycker inte någon av låtarna är bra. 12a i finalen.
  Duell 2 Kristin Amparo 100%, men hon måste göra mycket bättre ifrån sig annars blir det Hasse A
  Duell 3 Dinah Nah här är enda alternativet för mig. Min morfar gillade denna så tror den har fans överallt
  Duell 4 Här är det de som kan sjungs VS de som inte kan det. Vill Behrang men krävs ett mirakel för det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se