Happy Eurovision 2016!

2016-05-14 (lördag)

ESC 2016 Schlagerpinglan: Snart är det endast en timme kvar innan finalen av Eurovision Song Contest 2016 startar och jag vill ta tillfället i akt att tacka alla er läsare för ert engagemang i denna blogg och önska er en riktigt trevlig Eurovision-kväll. 😀

Precis som inför de båda semifinalerna så inleder SVT Eurovision-kvällen med programmet “Studio Eurovision” som sänds direkt från Globen med start kl. 20:00. Läs mer om programmet här.

Här nedan har jag samlat lite länkar som eventuellt kan vara av intresse inför finalen:

Diverse länkar med ESC-2016-final-anknytning:
♥ “Inför finalen av Eurovision Song Contest 2016
♥ “Det nya röstningssystemet inför ESC 2016
♥ “Röstordningen och röstuppläsarna
♥ “Information om jurygrupperna
♥ “Dags att gissa vinnaren & utse favoriter
♥ “Resultatet av OGAE International ESC Poll 2016
♥ Se resultatet av Eurovision BigPoll 2016 på esctoday.com

Schlagerpinglan: Ja, då återstår det väl bara att önska de alla inblandade lycka till och yttra det klassiska: “må bästa bidrag vinna”. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Happy Eurovision 2016!”

 1. Alex

  Mycket bättre AUSTRALIEN!!!!!!!!

 2. Alex

  Tänk om underbara Australien vinner!!!!!

 3. Alex

  Minns nån frans. tror jag verkligen inte. även om jag önskar att det varit annorlunda. den stod inte ut alls och om den gjorde det så var det verkligen på att det är mellanmjölk i jämförelse med Ryssland, Spanien, Australien. sen kommer malta och den sjukt bra Armenien.

 4. Max

  Australien- WOW!

 5. Alex

  Visst MAX!

 6. Alex

  USCH! FYFAN!

 7. Kerstin

  Jag känner mig så tom just nu. Besviken såklart. Men god natt alla!!

 8. Alex

  minst sagt kerstin, sov gott.

 9. Jan-åke

  Jag tycker fel låt vann!
  Min favoriter var Österrike, Frankrike, Holland, Australien och Polen. Jag tycker Ukrainas bidrag var ett av de sämsta bidragen i tävlingen. Visst förstår jag att sången kan ha stor betydelse för artisten själv, för att hennes släkt drabbades av deportering. Hörde att EBU godkänt texten, men det känns ändå som att en del politik ligger bakom att den gick och vann hela finalen. Jag tycker det fanns många låtar som var betydligt bättre!

 10. Adri

  Jag är lite glad att Ryssland inte vann. Jag hade inget emot låten och jag har absolut inget politiskt bakom det men där fick jag bevisat för mig att min första aning var korrekt.

  När alla (såklart inte alla IRL men väldigt många) skrev att Ryssland skulle vinna så tvekade jag och skrev att det skulle bli en plats 2-5… och jag fick rätt! 😀

  Bara det gör så att jag blir glad, annars hade jag behövt skämmas… 🙂

  Dagens positiva överraskning: Litauen kom topp 10!

  Dagens negativa överraskning: Spanien kom botten 5!

  Dagens “eh… va?”: Polen kom seriöst på tredje plats hos tittarna?? Jag fattar nada.

 11. Micke

  @Kerstin, Alex och inte minst schlagerpinglan jag är ledsen för er skull för jag vet vad ni kände för detta bidrag.

  Tänkte ta några små tankar här. Först och främst en jättehyllning till Sverige som fick till hela showen på ett sätt som vida överglänser vad vi är vana att få oss till livs. Oftast plastiga, ointressanta programledare med enormt dåliga skämt och pausprogram som framkallar narkolepsi. Här kan vi sannerligen inte prata om plastiga, ointressanta programledare. Jisses så bra de var och pausprogrammen framkallade som mest lite gäspningar emellanåt.

  Så vad tycker jag då om resultatet? Det viktigaste för mig var att det bästa bidraget Ungern kom före katastrofbidraget från Spanien så tro mig, jag är nöjd. En femteplats för Frans är också bra men jag lämnar detta med lite bismak ändå angående vårt bidrag. Jag älskade bidraget men har ju aldrig sett det live då jag inte kollar på MF. My oh my killen kunde ju inte sjunga. Riktigt tråkigt men att bli femma är inte dåligt.

  Sedan vänder jag mig till Josef, Marcus m.fl som enträget tjatat om hur mycket de gillat Ukrainas bidrag. Jag har inte fattat hur ni lyssnat egentligen. Finns en del att säga om det. Först och främst går jag ned på knä framför er och erkänner att när det gäller bidraget så hade ni rätt och jag fel. Det är ett mycket vackert och mysigt bidrag. Ber om ursäkt för att jag undrade om det snurrat runt för er och er musiksmak 🙂

  Men först och främst vill jag tacka den kvinna som fick mig att förstå storheten i bidraget. Hennes namn är Maryska och jag har iofs redan tackat hela vid flertalet tillfällen. Kvinnan med guldstrupen som tog bidraget och lade det i sitt hjärta och lät sedan oss få del av detta. Jag hade aldrig förstått detta utan denna kvinna för när det gäller Jamala står min åsikt fast. Fruktansvärt att höra henne bräka i låt efter låt även om hon i just 1944 kamouflerar detta mycket väl. Det är egentligen bara vid “We could build the future…….” som hon spårar ur. Men vet ni vad? Så vackert det är när hon sjunger partierna utan engelska. Där Jamala är din största punkt som sångerska.

  Är jag då glad eller ledsen för Ukrainas seger? Jag vet faktiskt inte. Det som gläder mig och ger hopp om framtiden är att udda bidrag fortfarande kan ta plats, att sång på eget språk fortfarande kan ta plats. Förhoppningsvis blir det en lärdom förframtida låtskrivare och artister till ESC.

  God natt med er alla nu. Hoppas ni haft en trevlig kväll. Min kommer att fortsätta ett tag till men det ska bli intressant att höra era åsikter senare. See ya

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se