ESC2017 Schlagerpinglan: Än så länge har endast 5 artist- och bidragskombinationer samt 10 artister presenterats av de 43 tävlande länderna i Eurovision Song Contest 2017. Inte ens semifinalsdragningen är genomförd, sker kl. 11:00 i dag. En perfekt tidpunkt för en första titt på oddsen. 🙂

Här nedan ser ni länderna (med länkar till de avslöjade bidragen och artisterna) presenterade i enlighet med de aktuella oddsen på oddschecker.com vad gäller deras chans att vinna Eurovision Song Contest 2017.

De länder som har störst chans att vinna ESC 2017: enligt odds 2017-01-31
Grekland 1. Grekland – Demy (internval)
Ryssland 2. Ryssland
Australien 3. Australien
Irland 4. Irland – Brendan Murray (internval)
Storbritannien 5. Storbritannien – “Never Give Up On You”, Lucie Jones
(Eurovision: You Decide)
Sverige 6. Sverige
Ukraina 7. Ukraina
Polen 8. Polen
Nederländerna 9. Nederländerna – O’G3NE (internval)
Italien 10. Italien
Danmark 11. Danmark
Estland 12. Estland
Norge 13. Norge
Rumänien 14. Rumänien
Montenegro 15. Montenegro – “Space”, Slavko Kalezić (internval)
Frankrike 16. Frankrike
Armenien 17. Armenien – Artsvik (Depi Evratesil)
Azerbajdzjan 18. Azerbajdzjan – Diana Hajiyeva (Dihaj) (internval)
Bulgarien 19. Bulgarien
Finland 20. Finland – “Blackbird”, Norma John (UMK 2017)
Tyskland 21. Tyskland
Belgien 22. Belgien – Ellie Delvaux (Blanche) (internval)
Cypern 23. Cypern – Hovig (internval)
Litauen 24. Litauen
Malta 25. Malta
Serbien 26. Serbien
Ungern 27. Ungern
Slovenien 28. Slovenien
Vitryssland 29. Vitryssland – “Historyja majho zyccia”, Navi Band
(nationell uttagning)
Island 30. Island
Lettland 31. Lettland
Spanien 32. Spanien
Tjeckien 33. Tjeckien
Israel 34. Israel
Portugal 35. Portugal
Schweiz 36. Schweiz
Georgien 37. Georgien – “Keep the Faith!“, Tako Gachechiladze
(Nationell uttagning)
Makedonien 38. Makedonien – Jana Burčeska (internval)
Kroatien 39. Kroatien
Österrike 40. Österrike – Nathan Trent (internval)
San Marino 41. San Marino
Moldavien 42. Moldavien
Albanien 43. Albanien – “Botë“, Linda Halimi
(Festivali i Këngës 55)
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Anledningen till att jag tar en titt på oddslistan redan nu är inte något desperat försök att räkna ut vem som vinner i Kiev. Nej, denna sammanställning är endast gjord för att stilla min egen (och kanske andras) nyfikenhet över hur de redan nu presenterade valen har tagits emot av oddsmakarna.

Vissa val verkar inte ha imponerat nämnvärt medan andra val har desto större förväntningar på sig. Sedan så har vi ju en del länder, som t.ex. Ryssland, Australien, Sverige och Ukraina, som bara genom att meddela att de är med i tävlingen förväntas presentera något konkurrenskraftigt. Hur det går lär tiden utvisa. 🙂

Med tanke på att Dimitris Kontopoulos och Fokas Evangelinos står bakom Greklands bidrag så har jag all förståelse för att förväntingarna är skyhöga på Demys bidrag. Det jag däremot ställer mig mer frågande till är hur Irland och Storbritannien hamnat så högt upp och varför Georgien fått en sådan blygsam placering. Det ska bli intressant att se deras (och de andra ländernas) resa på oddslistan framöver. 🙂

För information om hur långt länderna kommit i sina ESC-2017-förberedelser, klicka på ländernas flaggor ovan, eller se sammanställningen av deras ESC-2017-planer här: Eurovision Song Contest 2017.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Oddsen för att vinna Eurovision Song Contest 2017”

 1. Johanna

  ja jag personligen tror ju att Storbritannien kommer komma betydligt bättre till än Georgien ocg Albanien (för att nämna några vars artsiter är klara) Har goda förhoppningar om att Irland komme rmed något bra i år också…..Men man vet ju aldrig innan låtarna presenteras, så är det ju.

 2. Adri

  Att ta oddsen på allvar såhär tidigt verkar lite meningslöst. Vad baseras det på egentligen? Framför allt Polen, Bulgarien, Ryssland, Frankrike m.fl där man inte fått veta någonting (andra har ju klara artister eller åtminstone kandidaterna presenterade).

  Jag väntar med att lägga någon vikt på oddsen förrän alla 43 låtar är presenterade 🙂 men kul att det hittills går bra för Sverige!

  Även om jag gillar Georgien så har jag förståelse för att det inte är allas “kopp te”, men hur Albanien är 43a förstår jag inte. Och jag är nästintill 100% säker på att deras slutplacering inte kommer vara 43a 🙂 jag tror på låten och framför allt Lindita! 😀

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, som sagt, detta är inget försök att leta efter något slutresultat utan det är endast en titt på vad oddssättarna har för förväntningar på bidragen. Jag är dock överraskad att de tror så mycket på Polen, Frankrike och Bulgarien då de visserligen gjorde en bra tävling 2016 men de har knappast en lika bra resultat-historia som Ryssland. Hur som helst, det ska bli intressant att se hur det utvecklar sig. 🙂

 4. Johanna

  Ni som gillar Albanien så mycket. Jag är genuit intresserad av vad det är ni hör och ser som jag missar. jag tycker nämligen den är sämst hittills och förväntar mig att den kommer bli ännu sämre efter den engelska översättningen och jag har svårt att se den ta sig ur en semifinal. Men det känns som att jag missar något?

 5. Micke

  Helt på din linje Johanna. Inget speciellt och vi vet ju hur det brukar bli när den är översatt till engelska.

  Nej jag slänger in en ranking av de ungerska bidragen och hoppas att nån av er kan hålla tummarna för åtminstone något av mina bidrag. I Heat två finns mina fyra favvisar

  Det överlägset bästa Heatet av de tre. De fyra första i Heat 3 står i egen klass för mig när det gäller Ungern 2017. Hur tusan kunde de hamna i samma Heat? Tyvärr lär väl alla fyra ryka med tanke på utgången i de andra heaten. Som jag sa tidigare. I Heat 1 hade jag fyra överlägset sämst bidrag. Alla fyra kom bland de fem bästa. EXAKT samma sak upprepades i Heat 3. Skönt då att det i mina ögon bara finns två riktigt dåliga bidrag i Heat 2 🙂 Här är min ranking:

  1. “Vége van“, The Couple (9,5/10) (Så vacker och stämningsfull att det nästan gör ont. Det har funnits bättre låtar i ESC men jag har svårt att komma på några vackrare)
  2. “Father’s eyes“, Pál Benjámin (8,5/10) (Så underbart med äkta musik där man kan vara nästan 100% säker på att man slipper se robotdansare förnedra hela mänskligheten)
  3. “Hosszú idők“, Totova (8/10) (Största anledningen till att jag överhuvudtaget följer ESC, att få höra och bevittna annorlunda musik. Hits och annat kan jag höra vid andra tillfällen)
  4. “Kalandor“, Soulwave (8/10) (Mycket bra bidrag som kunde ha nått än högre höjder om de bara hade tagit ut svängarna i refrängen och inte fastnat i lite entonighet)

  5. “Origo“, Pápai Joci (6,5/10) (Det jag sa om Totovas bidrag gäller även här även om detta sjunker enormt när snubben plötsligt får för sig att rap är något som passar in i bidraget)
  6. “See It Through“, Radics Gigi (6,5/10) (Kunde ha blivit riktigt bra men det är något där som håller tillbaka det. Känns som melodin aldrig riktigt får blomma ut)
  7. “Jericho“, Muri Enikő (5,5/10) (En helt ok låt att lyssna på men som tyvärr är lika snabbt bortglömd efter varje gång)
  8. “Hunyd le a szemed“, Sapszon Orsi (5,5/10) (En helt ok låt att lyssna på men som tyvärr är lika snabbt bortglömd efter varje gång)

  9. “háttérzaj“, Zävodi + Berkes Olivér (3/10) (Ett av bara två bidrag jag tycker är direkt dåligt i detta Heat. Försöker hitta något men det enda jag hittar är irritation och det kan jag vara utan)
  10. “Got to be a day“, Fedor KYRA (2/10) (För mig det överlägset sämsta bidraget i Heat 2. Versen är helt ok men refrängen vet jag inte på vilken återvinningsstation de hittat)

  Ha det gott. See ya

 6. Adri

  Johanna: (och Micke) Får ta och rätta er lite 🙂 Låten kommer inte översättas TILL engelska då låten ursprungligen faktiskt skrevs på engelska 🙂 Versionen vi har hört nu är snarare en albansk översättning på en engelsk låt! Just sayin’ 🙂

  Bara det ger mig lite hopp om den nya versionen. Lindita har också visat gång på gång att hon behärskar det engelska språket, då hon bott i USA sen många år tillbaka och tävlat i American Idol.

  Låten är också redan nu under tidsramen för ett ESC-bidrag så de behöver inte klippa bort några nödvändiga bitar som de annars alltid behöver 🙂

  Den enda lilla oron jag har är snarare att de ska göra en 2014 och 2016 och ta bort alldeles för mycket orkestration. Det är väl det misstaget som kan göras kan jag tycka 🙂

  Men än så länge ligger de helt rätt för mig!

 7. Adri

  Sen vad jag (och andra som gillar det) hör som ni missar kan jag inte svara direkt på!

  Jag hör en extremt kraftfull och dramatsik låt med årets hittills bästa sångröst! 🙂

  (Men om de tar bort lika mycket orkester som de brukar så riskerar kraften och dramat att dö ut lite… De får gärna ta bort lite så försvinner risken att Lindita överröstas men de ska ju verkligen inte ta bort all dramatisk musik)

 8. Johanna

  @Adri. Bra svar! Jag tror dock att det finns stor risk att precis det du är rädd för händer. Och jag kan tycka att rätta många av de albanska bidragen har haft sångerskor/sångare som behärskar engelska. Det är inte ens det viktiga (Ruslana behärskar inte engelska och hon vann hela tävlingen iaf t.ex) Mitt problem är nog snarare att det är exakt samma typ av låt som Albanien skickat de senaste åren (och jag gillade inte de heller) och att jag hade minst 5-6 låtar jag tyckte var bättre i deras uttagning. Om inte den engelska versionen är lika bra som senast jag gillade ett albanskt bidrag(vilket var Kejsi Tola) så tror jag ändå det kan bli svårt (själv är jag fortfarande chockat varje gång någon påminner mig om att Elhaida gick till final med 2015 års tråkigaste låt så inget är iofs omöjligt)

  Jag hoppas iaf att engelska versionen blir riktitg bra för hade varit roligt att kunna ranka Albanien högt (tror dock de måste skicka en annan typ av bidrag för att det ska hända)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se