ESC 2017 Schlagerpinglan: I kväll klockan 21:00 startar finalen av Eurovision Song Contest 2017 och några timmar senare så får vi äntligen veta vem som kommer att stå som den slutlige segraren.

Mina tidigare gissningar i år har gått halvbra (9 rätt av 10 vid den första semifinalen och 8 rätt av 10 vid den andra semifinalen) så att jag skulle lyckas få in hela topp-fem är ju knappast troligt. Nåja, så länge jag får rätt på ettan så är jag mer än nöjd. 😉

Efter betydligt mer velande än vad jag trodde att det skulle bli (mest p.g.a. att topp-oddsen svänger fram och tillbaka hela tiden) så ser ni nu här nedan hur jag tror att kvällens topp-fem blir. 😀

Schlagerpinglan tror på följande topp-fem i Eurovision Song Contest 2017:
Italien 1. Italien Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani
Portugal 2. Portugal Amar Pelos Dois“, Salvador Sobral
Bulgarien 3. Bulgarien Beautiful Mess“, Kristian Kostov
Sverige 4. Sverige I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
Armenien 5. Armenien Fly With Me“, Artsvik

Schlagerpinglan: Redan i går presenterade jag mina personliga topp-tio-favoriter så det är ganska uppenbart att jag väljer att tippa med hjärtat. Den där lilla irriterande fågeln som sitter på axeln och kvittrar om att både Portugal och Bulgarien kan vara troliga vinnare och att det även kan dyka upp något oväntat bidrag som kniper vinsten om juryn och tittarna är väldigt oeniga, den lyssnar jag inte alls på. 🙂

Allt sedan Francesco Gabbani vann Campioni-kategrin vid Sanremofestivalen med sin “Occidentali’s Karma” så har den varit min absoluta favorit och fram tills nyligen så toppade den även alla oddslistorna. Enligt min åsikt så har bidraget allt man kan önska sig av en ESC-vinnare i form av bra låt, meningsfullt budskap, charmig artist och uppseendeväckande scenshow. Förhoppningsvis kommer tillräckligt många andra fram till samma sak vid kvällens final. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Eurovision 2017: Dags att gissa vinnaren”

 1. Sucre

  Hade mitt land (Puerto Rico) varit med så hade det blivit en given seger. Vi är världsbäst på musik!

 2. Mikaela

  Jag gissar

  1. Portugal
  2. Bulgarien
  3. Italien
  4. Belgien
  5. Armenien

 3. Daniela

  Några sista ord inför kvällens final:

  Bulgarien eller Portugal, det kommer att bli på håret poänmässigt mellan dem, tror jag!

 4. Finne

  Gissar
  1. Bulgarien
  2. Italien
  3. Portugal
  4. Belgien
  5. Sverige

  Sett till vad som är realistiskt hoppas jag
  1. Portugal
  2. Italien
  3. Bulgarien
  4. Belgien
  5. Ungern

 5. Kerstin

  Jag har hela liten varit bergsäker på att Italien vinner. Men den senaste veckan har jag liksom många andra börjat tvivla en smula. Men detta fenomen att både Portugal och Bulgarien nu också är stora favoriter kan faktiskt sporra alla dom som verkligen vill att Italien ska vinna att faktiskt rösta ännu mer. Det finns många aspekter på det här. Sen är Portugals sångare någon som verkligen folk tagit till sig medan det hos den italienska sångaren finns saker som folk stör sig på. Så har vi då Bulgarien som har en vacker ballad med en kille med bra röst. Men ballader har allmänt svårare att gå hem i stugorna. Det är fruktansvärt svårt det här att tippa vinnaren men jag är rätt säker någon av dessa tre är segraren. Jag kommer lägga min röst på Bulgarien ikväll. Jag hoppas också Robin gör ett närmast perfekt framträdande och jag tror han är den som kommer ligga närmast bakom dessa tre om han inte lyckas slå sig emellan.

 6. Kerstin

  tiden ska det stå inte liten

 7. Mikaela

  Någon efterfrågade pressomröstningen. Enligt Schlagerbloggen:

  1. Italien, 71 p
  2. Portugal, 37 p
  3. Grekland, 11 p

 8. Jenny

  Jag tror:
  1 Portugal
  2 Bulgarien
  3 Rumänien
  4 Italien
  5 Armenien

  Ha en kul kväll!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se