ESC2018 RTP, Portugals TV-bolag som även organiserar Eurovision Song Contest 2018, har meddelat att semifinaldragningen och Host City Insignia Ceremony (då Lissabon officiellt övertar värdskapet) kommer att äga rum måndagen den 29:e januari i Lissabon.

42 länder kommer att delta i ESC 2018, varav 6 stycken är direktkvalificerade till finalen, d.v.s. värdlandet Portugal och Big Five-länderna Spanien, Storbritannien, Italien, Frankrike och Tyskland. 36 länder kommer därmed att tävla i semifinalerna (den 8:e och 10:e maj) om 20 finalplatserfinalen (den 12:e maj) har plats för totalt 26 länder.
(Källor: esctoday.com och esctoday.com)

Uppdaterat 2017-11-17: “43 länder deltar i Eurovision Song Contest 2018


42 länder deltar i ESC 2018” (RTP – 2:30 – Nov 7, 2017)

Schlagerpinglan: En sammanställning över de olika ländernas ESC 2018-planer samt lite info om en del av de länder som inte deltar hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Eurovision 2018: Semifinaldragning den 29:e januari”

 1. Micke

  Kanske inte rätt plats men ändå. Fick just reda på en grej om Storbritannien i ESC 2018. Många jublar säkert men det gör DEFINITIVT INTE jag. Britterna kastar tydligen in Mans Zelmerlöw som den som ska leda brittiska motsvarigheten till Melodifestivalen.

  Varför tycker jag det är ett så stort minus då? Tycker jag så illa om Måns? Tycker inte illa om honom på något vis. Det har inte ett smack med det att göra. Däremot visar det med eftertryck än en gång med vilken klackspark britterna tar sig om hela ESC-paketet. De skiter rent ut sagt i det.

  Blir uppriktigt ledsen varje år jag ser hur oviktig hela tävlingen är för britterna och hur lite ansträngning de lägger på detta. År ut och år in hoppas jag att detta ledande land när det gäller musik ska börja visa vad de verkligen går för. Att inte de 100 bästa artisterna ställer upp kan jag förstå med tanke på Storbritanniens historia av ointresse för tävlingen men när det på 2000-talet snarare blivit de 300 bästa då vill jag bara att de ska hoppa av. Älskar Storbritannien och deras musik och vill inte följa detta löje de ställer till med i esc

  Hade intalat mig att jag skiter helt i dem 2018 men jag är tydligen inte stark nog för detta utan blir än en gång så jädra besviken när det nu visar sig samma historia igen. Inget ont om dig Måns men att du blir “big boy” där visar bara på en sak: Att de även 2018 prioriterar ESC väldigt, väldigt lågt tyvärr

 2. Adri

  Måns Zelmerlöw’s deltagande i brittiska finalen är ju högst begränsat. Han ska ju bara programleda, och VARA MED och välja ut bland de inskickade vilka som ska till finalen.

  Vad jag förstått ska han inte ha någon egentlig makt väl i finalen 🙂 Och inte delta på något sätt.

  Jag tycker det är en ganska naturlig väg att gå för både Måns och BBC. Måns är en riktig begåvning, och han har ju lämnat Sverige och bor i Storbritannien 🙂 På så sätt hade jag nästan reagerat mer om han ledde finalen här i Sverige.

  Aja. Jag tror på Storbritannien. 2017 visade de ju att de KAN leverera och imponera om de vill! 🙂 Tittarna var inte riktigt med på det, men det blev i alla fall bästa placeringen sen 2011 (och borde vart ytterligare några steg uppåt!)

  Annars så är väl Storbrittanien ett ganska tråkigt land i tävlingen. De bryr sig inte tillräckligt, och därför imponerar de inte och då bryr de sig bara ännu mindre. Osv. Det är en ond cirkel på så sätt!

  Om Måns kan vara en ingrediens som ger lite framgång tror jag det kan få igång landet och leda in dem på en ”good path”. 🙂 Man har ju sett det mönstret i Italien och Frankrike. Bra placeringar leder till högre intresse. And so on. 🙂

  Heja Storbritannien! 🙂

  Att stora namn undviker tävlingen bryr jag mig inte om 🙂 Alla talanger är inte så stora de förtjänar att vara! 🙂 och alla välkända, stora namn är inte så grymma som de själva tror (Exempel: Bonnie Tyler 2013… sen dess kan jag knappt njuta av hennes gamla låtar eftersom hon uppenbarligen inte kan leverera)

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag läste också det (håller på att sammanställa ett inlägg) men jag kan ju säga att jag drog helt andra slutsatser. 🙂

 4. Micke

  Pinglan och Adri, Jag förstår att ni drar andra slutsatser och jag respekterar det. Alla kan inte tycka lika. Det handlar ju mycket om hur vi ser på Storbritannien som musiknation. För mig är de och Irland helt outstanding i världen i “den verkliga musiken.” Jämför jag alla dessa upp till 50 länder när det gäller musik utanför ESC och innanför blir det helt annat. Ser man det på det sättet är det ganska uppenbart det jag säger.

  Men åter igen jag är inte ens ute efter att ni ska tycka likadant som jag. Det vill jag inte ens för ni ska tycka så som ni själva tycker. Inte svårare än så 🙂

  Jag är helt övertygad om att ni vet hur jag tänker när jag säger att jag vill att Storbritannien och Irland ska hoppa esc. Jag vill helt enkelt ha länder som engagerar sig i ESC. Att man är världens två bästa musikländer innebär inte att de ska ha fördelar mot andra.

  Adri min vän. När det kommer stora namn till ESC från Storbritannien typ Bonnie Tyler innebär det att deras storhetstid redan är över. Så var det t.o.m 1997 då ett av de bästa band och bästa låtar någonsin tävlat i esc. De vann helt rättvist men den låten skulle inte platsa topp 15 från det bandet för mig

 5. Micke

  Men åter igen missförstå inte. Jag gratulerar Måns till jobbet och gläds med honom. Det är bara det att det är ytterligare ett sätt att se hur lite landet bryr sig om ESC. Det är bara det jag pratar om mina vänner. Ingenting annat 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan förstå att Måns inte riktigt passar in i en bild där man hoppas att landet (om inte hitta tillbaka till sina rötter så i alla fall) söka efter s.k. “riktig” musik (d.v.s. sådan som spelas resten av året och inte är specialdesignat för ESC). Men det ena behöver inte utesluta det andra, bara för att man ramar in allt med en modern ESC-känsla så betyder det inte att bidragen måste låta på ett visst sätt. Med lite tur så har de tänkt ett varv extra och gjort sitt bästa för att locka dit riktigt spännande artister. Man kan ju alltid hoppas. 🙂

 7. Adri

  Micke: Lustigt ändå att det inte bara är så att vi tolkar olika. Vi tolkar det faktiskt rakt motsatt mot varandra! 🙂

  Jag tror BBC skaffar in Måns för att få igång intresset och höja hypen kring programmet! Inte för att sänka programmet ytterligare!

  Måns är ju ändå ”någon”. Även utanför ESC. Han har haft uppemot 3-4 låtar på brittiska topplistorna de senaste åren!

  Så jag tror detta är en början av att BBC försöker höja ESC! 🙂

 8. Adri

  Jag rättar min senaste kommentar där… han (Måns) har faktiskt ”bara” haft två låtar på brittiska topplistan!

  Fortfarande två mer än mig dock… så jag vidhåller ändå att Måns är ganska creddig även utanför ESC och kan ge ESC en push uppåt 🙂

 9. Micke

  Adri, säger inte emot att Måns är någon. Men vet du nu pratar vi om Storbritannien, världshärskarna när det gäller musik. Hur många hundratals Måns har de inte där. Om de är ute efter det ni två hävdar, som jag hoppas på men inte tror på, att de vill höja intresset. Tro mig då hade de inte behövt leta upp någon Måns i Sverige eller i något annat land

 10. Adri

  Men Måns bor ju i Storbritannien nu, är förlovad med en brittisk skådespelerska eller konstnär eller båda delar och arbetar där borta! Det är därför jag inte reagerar! 🙂 Hade de köpt in honom från Sverige hade jag reagerat lite mer åt ditt håll, men ”lightare” 🙂

  Aja, jag är i alla fall ÖVERTYGAD om att det är så BBC resonerat. Sen om det ger framgång eller inte, det får tiden utvisa 🙂

  Jag tycker i alla fall inte man ska ge upp innan det ens börjat på riktigt 🙂 Detta är ju bara en liten detalj! 🙂

 11. Micke

  Ingenting är omöjligt Adri, det omöjliga tar bara längre tid. Det är mottot man ska leva efter men när det gäller Storbritannien och ESC börjar det dra ut på tiden lite väl mycket.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se