Inför Eurovision 2018: Vecka 5

2018-01-29 (måndag)

Veckoschema – Eurovision Song Contest 2018 – v. 5

Måndag – 29:e januari
ESC2018 ESC 2018: – Semifinalsdragning kl. 13:00 CET via youtube.com
Mer info här
Uppdaterat: Sverige tävlar i den andra halvan av den andra semifinalen
Tjeckien Tjeckien: “Eurovision Song CZ”Resultatavslöjande
(förmodligen i nyhetsprogrammet Události på ČT1 – start kl. 19:00 CET)
Mer info här
Spanien Spanien: “Operación Triunfo 2017”Final kl. 22:35 CET via rtve.es
Mer info här
Tisdag – 30:e januari
ESC2018 ESC 2018: – Tredje omgången biljetter släpps kl. 11:00 CET via blueticket.pt
Mer info här
Lördag – 3:e februari
Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2018”Deltävling 1
kl. 20:00 CET via svt.se
Mer info här
Litauen Litauen: “Eurovizija 2018”Heat 4
kl. 20:00 CET via lrt.lt
Mer info här
Lettland Lettland: “Supernova 2018”Semifinal 1
kl. 20:25 CET via supernova.lsm.lv
Mer info här
Ungern Ungern: “A Dal 2018”Heat 3
kl. 20:30 CET via mediaklikk.hu
Mer info här
Malta Malta: “Malta Eurovision Song Contest 2018”Final
kl. 21:00 CET tvm.com.mt
Mer info här
Armenien Armenien: “Depi Evratesil 2018” – Deltävling 1
3:e februari var ett preliminärt startdatum
ser ej ut att bli något då semifinalerna inleds den 19:e
Söndag – 4:e februari
Schweiz Schweiz: “ESC 2018 – Entscheidungsshow”Final
kl. 20:00 CET via SRF 2
Mer info här
Rumänien Rumänien: “Selecţia Naţională 2018”Semifinal 3
kl. 20:00 CET via youtube.com
Mer info här

Uppdaterat: Armenien hade den 3:e februari som preliminär start för sin “Depi Evratesil”, men enligt det bekräftade schemat så kommer inga av semifinalerna att äga rum då.

Schlagerpinglan: Denna vecka lär vi få reda på vilka bidrag Tjeckien, Spanien, Malta och Schweiz skickar till ESC 2018, uttagningarna i Litauen, Ungern och Rumänien fortsätter medan uttagningarna i Sverige, Lettland och Armenien inleds. Dessutom så får vi lite bonusar i form av att fler ESC 2018-biljetter släpps och semifinalsdragningen ska äga rum. Det finns m.a.o. hur mycket som helst att se fram emot. 😀

För mer information om ländernas respektive uttagningar, klicka på ländernas flaggor ovan. Resten av ländernas 2018-planer samt länkar till deras samlings-sidor (och redan utvalda ESC 2018-bidrag) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


34 kommentarer till “Inför Eurovision 2018: Vecka 5”

 1. Adrian

  Jag måste väl faktiskt be Spanien om ursäkt. Jag lyssnade tidigare i veckan på låtarna och klagade på hur platta de var. Men nu är hela, färdiga studioversionerna ute och visst tusan har det arbetats med låtarna 🙂 De kommer troligtvis sist på min lista ändå HITTILLS men då snarare på grund av starkt motstånd och inte meh bidrag.

  Topp 9 – Spanien:

  1. Tu cancion
  2. Que nos sigan las luces
  3. Al cantar

  Det är de tre helt och hållet bra låtarna 🙂 Vinner de är jag ändå nöjd!

  4. Lejos de tu piel
  5. Camina

  Helt ok låtar de där två.

  Men nu blev det väl ett litet hopp till låtar som är ganska mediokra.

  6. Lo malo
  7. Magia
  8. El remedio
  9. Arde

 2. Adri

  Och oavsett vilken vinnare det blir så är det ju LJUSÅR bättre än ”Do it for your lover” förra året. Den vill jag tyvärr inte uppleva igen. Den var på min delade sistaplats i fjol och det verkar ju som ett Europa faktiskt höll med mig.

  (Så, nu fick jag rätt på mitt namn. Jag vet inte varför mitt hela namn varit automatiskt ifyllt när jag skrivit från mobilen.)

 3. Micke

  Ok! Trodde ni var två olika snubbar 🙂 Ja du Adri vi har verkligen var sitt sämsta år när det gäller Spanien. Du har ditt och du vet vilket jag har 🙂

  Det irriterar mig att jag inte lyssnat på Spaniens bidrag än. Det känns för mycket Idol eller Talang över hela grejen än så länge för mig och tro mig. Det är inte positivt. Ska ge det ett nytt försök senare.

  Det är väl Ungern, Lettland och Armenien som gäller för mig i veckan. Ser inget annat av jätteintresse.

 4. Adri

  Jag kommer lägga vikten vid Sverige för det är ju kul att följa sitt eget land. Och sen såklart Malta och Schweiz 🙂

  Jag har svårt att följa andra länders uttagningar när det inte gäller finaler. Jag kollar naturligtvis alltid upp resultaten, men det ska stå mer på spel för att jag ska hitta en livesändning annars 🙂

 5. Adri

  Micke: Jag är med dig att Spaniens uttagning är lite talangjaktig. Jag gillar t.o.m idol halvt (ish… varje år har de med EN person som är långt över de andra… som aldrig vinner dock) men ESC ska väl ändå ha högre standard kan jag tycka. 🙂

  Det som kan glädja dig är att alla låtar är 100% på spanska 🙂 Hittills, om inget unpleasant händer men det tror jag inte 🙂

 6. En polack

  När får man höra lite av låtarna till Mello? Ons/Tor??

 7. Schlagerpinglan

  @En polack, Förra året presenterades 30-sekunders-klipp från artisternas repetitioner samt 1-minuts-klipp av studioversionerna på torsdagarna – jag har inte sett något om att det skulle bli annorlunda i år (men ej heller sett det bekräftats).

 8. Alex

  Äntligen mello veckan!!! Längtar lika mycket varje år.

 9. Alex

  Får känslan att Mariette eller Ingrosso vinner.

 10. Adri

  Alex: Om Mariette är lika fantastisk som hon var förra året, när hon egentligen borde vunnit enl. mig, så har jag inget emot om hon vinner!

  Jag har hört beskrivningen av vad Ingrosso kommer med; “minimalistisk klubblåt med falsettrefräng” och det bådar inte gott för mina öron.

  Oavsett om det blir Mariette, Ingrosso eller någon av de andra 26 (de senaste två omgångarna har ju vinnarna inte direkt varit förhandsfavoriter) återstår att se. Jag väntar tills låtarna avslöjats 🙂 Men kan säga att den jag ser mest fram emot att få höra nu i veckan är Kamferdrops 🙂

 11. Alex

  @adri Håller med dig om Mariette. Gillade inte låten som var två år innan. 2017 älskade jag.

  Du har helt rätt angående förhandsfavoriterna som på senare tid inte vunnit. Men ibland behöver artisten medverka en eller ett par gånger innan det går vägen.

  Sedan tror jag inte heller Mariette skulle medverka om det var en dålig låt eller för den delen väljas ut att delta så tätt inpå varandra .

  Vad tror du?

 12. Adri

  Alex: Nej naturligtvis tycker Mariette att hennes låt är bra! Det tycker väl förmodligen alla 28 som deltar 🙂 Men bara för att Mariette tycker hennes egna låt är grym innebär det inte att jag tycker det. För låtarna som Mariette släppt utanför bubblan är inte så mycket för mig. De är inte alls dåliga, men jag tycker hon hittills framträtt mer under MF 🙂

 13. Alex

  @Adri ok inte lyssnat på henne alls utanför mellon!

  Jag tror att låten är bra. Placeringen att hon är sist ut säger en del. Samt att hon ”får” medverka för tredje gången på 4 år. Spännande som fan.

  Sant, alla tycker nog om sina låtar. Dock tror jag inte att alla tror att deras låt är en vinnarlåt. Vissa är där för hajpen som finns kring mellon. Ska bli väldigt spännande!!!

  PS. Hej pinglan!

 14. Micke

  Bra att du fått någon annan att tjata med Adri då jag snart drar 🙂 Jag är inte heller så benhård på semifinaler och så. Men just nu föredrar jag semi i Ungern, Lettland och Armenien då där finns det bidrag som intresserar mig. Det gör det tyvärr inte i Malta, Spanien och Schweiz. Visserligen har jag hittat lite mer nu i Schweiz så det finns åtminstone halvintresse.

  Vet du Adri. Personligen skiter jag i MF men jag hoppas för din skull att Mariette dyker upp med ett bra bidrag för jag vet din förtrollning av henne och hennes bidrag 2017. Vem vet kanske hon tar det hela vägen 2018

 15. Adri

  Micke: Ska du dra till Österrike? Eller lämnar du för att MF kommer in i bilden? För om jag känner Pinglan rätt så betyder det inte att alla andra länder får kliva åt sidan! 🙂

  Ah, för min del är det låtarna som tävlar och inte artisterna 🙂 Jag hejar inte på Mariette än faktiskt. Men 2015 och 2017 var hon min favorit, och denna gång har hon ju en låt av Jörgen freakin’ Elofsson som skrivit stora hits åt Britney Spears, Kelly Clarkson, Westlife (som jag personligen inte är ett fan av dock), Celine Dion och Robyn. Det du säger om att ESC inte är för låtskrivare som utanför bubblan är vidare attraktiva på marknaden stämmer säkert 🙂 Men Elofsson är väl ändå en låtskrivare som inte kan komma under den rubriken 🙂

  Så jag säger såhär: jag hejar inte på Mariette än för jag vet helt enkelt inte om hon förtjänar det 🙂 Men visst har jag en lite högre förhoppning på henne än säg… Edvard Blom. (Som jag visserligen gillar, men inte vill ha nära musik).

 16. Micke

  Ok vid 19.00 avgörs det då. Tror jag sällan varit med om en låt som så fullkomligt delat åsikterna mellan lyssnarna. Det verkar knappt finnas något mellanläge när det gäller “Lie to Me”. Antingen älskar man den eller så hatar man den. Tror de flesta här vet vilken kategori jag ingår i :-). Var man än läser eller lyssnar så är det likadant. Även här på bloggen där det vad jag vet är nio personer som uttalat sig om den. Fyra tycks älska den: Adam, Adri, En Polack och Pinglan. Fem tycks tvärtom hata den: Anton, Fredrik, Johanna, Lukas och Undertecknad. Så frågan är då vilken av grupperna som får skåla i Champagne ikväll 🙂 Tyvärr är min magkänsla dålig men mycket kan svänga snabbt. Se bara hur det var i den franska röstningen. Jag sätter mitt hopp den tjeckiska befolkningens goda smak. Om de nu har nån sån 🙂

  Allt ljus och förhoppningar på Eva Burešová. Go for it girl 🙂

 17. Micke

  Nej jag lämnar inte Adri. Det var en knäpp MF-känsla som kom över mig 2016 när jag sa hej till er alla. Det händer inte igen. Jag trivs bra här och tjata med er här och få en fantastisk info av vår grymma värdinna. Jag och min grupp har ett gäng spelningar framöver. Fler i Österrike än i Sverige. Där är vi “halvkändisar” det är vi inte här 🙂 Men det är jädrigt kul att spela. Nu är vi inte världens bästa grupp och även om vi hade varit det hade vi inte blivit superkända. Man blir inte det när man spelar så blandad musik som vi då behöver man gå in för en grej och det vill inte vi. Vi vill ha kul och att de som ser och hör oss har kul med blandad kompott 🙂

  Men vet du Adri jag har faktiskt hittat tre bidrag i Schweiz uttagning nu så den har lyft sig över Maltas och Spaniens för mig. Motsatt känsla då om en annan sak. Gjorde ett första försök med Storbritannien och det blev ingen rolig erfarenhet tyvärr. Världens bästa land när det gäller musik och detta är vad de ger oss i ESC. My oh my.

 18. Adri

  Micke: Okej. Kul iaf att veta att du återkommer! 🙂

  Mindre kul att du inte uppskattade Storbritanniens startfält, men får jag fråga vad du tyckte om min favorit ”Legends” där? 🙂 Jag blev oerhört imponerad när jag fick reda på att hon var 16. 16!

  Vad jag förstått när jag pratat med mina kollegor i Storbritannien (för ibland tvingar jag mitt ESC-intresse på andra för att få info) så är Asanda lite halvkänd. Hon är ju ingen Dua Lipa, ens på låååååånga vägar! Dua i ESC hade varit drömmen… men hon har bättre saker för sig. Men Asanda har iaf varit med i deras version av ”Talang” när hon var typ 10, och blev hyllad redan då och tog sig åtminstone till direktsändningarna (hur det sen gick för henne vet jag inte). Nu har hon ju haft sex år på sig att öva upp sina redan befintliga skills 🙂

  Så jag har högt hopp angående ”Legends” 🙂

  Sen tror jag väl inte det är nåt för dig… ens litegrann, men det skulle iaf sticka ut… framför allt om man jämför med hur grått och genomskinligt Storbritannien OFTAST är i tävlingen.

  Heja ”Legends”!

 19. Micke

  @Adri, jaså din favvis. Kan väl säga som så att “Legends” var ett av två bidrag som jag ändå tyckte hade något lite mer än övriga. Först och främst kom nu ihåg att jag bara lyssnat en gång. Problemet med “Legends” var för mig att den saknar helhet. Det kändes som att de gett fyra låtskrivare att skriva ihop något. Sedan tar de bitar från alla fyras skapelser, sammanfogar dem och VIPS där har du “Legends” 🙂 Men som sagt Adri. Bara lyssnat en gång

 20. Adri

  Micke: Trots favoritskapet hos mig så är jag ändå beredd att hålla med om bristen på helhet. Och det beror på breaket. Why liksom?

  Men resten är kanon så den är ändå fullständigt överlägsen för mig 🙂

 21. Jonas

  Tips om man vill se hela veckans schema med alls mello relaterade aktiviteter för veckan är att kolla på värdkommunens hemsida. För denna veckan karlstad.se

 22. Schlagerpinglan

  @Jonas, Tackar för tipset. 😀

 23. Micke

  Efter allt positivt med Albanien och Frankrike är det tyvärr dags att vända sida och “Face the musik” på ett mer negativt sätt. Har hört många som menar på att Malta har det sämsta startfältet hittills i år. Är inte till hundra med på samma båt för trots allt har ju Norge visat sin sida 2018 och så illa ställt är det inte med Malta. Problemet här är istället att variationen är nästan helt frånvarande och man undrar om det är samma person som skrivit alltihop.

  1. “First Time“, Tiziana Calleja (7/10)
  Min absoluta vinnare från Malta i år. Inte så mycket för att den ska vara helt fantastisk utan mest på grund av avsaknad av bra konkurrens. Varje gång jag lyssnar på den här får jag inledningsvis samma känsla om att detta är väl inget egentligen. Men knappt halvvägs in i låten växer den till den grad att jag känner att det här är trots allt ett bra bidrag om än inte superbra

  2. “Song For Dad“, Richard & Joe Micallef (6/10)
  En man som visar sin kärlek till sin far. Så sliskigt. Ja många tycks ju tycka det. Dock inte jag. Dessutom är det här är ett av två bidrag som urskiljer sig från det övriga i Maltas bidrag. En riktigt skaplig låt som har potential att växa ytterligare. Det är det viktigaste. Den här snubben har tidigare deltagit med Maltas bästa bidrag vilket hände 2014. Den här är inte lika bra men helt klart ett av två bra i detta slentrianmässiga startfält. Ska jag a någon som helst intresse för Malta 2018 så måste någon av dessa två vinna.

  3-14 (2/10-3/10)
  Dessa tolv bidrag är för mig det betyg jag ger dem DÅLIGA eller MER ÄN DÅLIGA. Höll på länge i början för att få in någon personlighet i dessa tolv men jag kom inte ens ihåg gång från gång vilka som var vilka. Höll sedan upp tills jag nyligen provade igen men tyvärr med samma resultat. Här finns ingen själ inlagd överhuvudtaget. Mer än så här kan jag tyvärr inte recensera dessa tolv. Hur skulle jag kunna göra det när jag inte ens kan urskilja vilken som är vilken. Bättre tur nästa år Malta.

  15. “Love Renegade“, Lawrence Gray (1/10)
  För er som minns mina hieroglyfer från tidigare är det nog ganska självklart vad som kommer nu 🙂 Ännu en falsettsångare som får mig att krypa ur mitt eget skinn av obehag. Varför utsätter sig män för det här överhuvudtaget? För mig låter det bara rent för jävligt rent ut sagt. Malta tycks i alla fall tycka om det här eftersom han är med år efter år

  16. “Dai Laga“, Aidan (1/10)
  Tänk så mycket sånt här jag sjung som liten pojke. Minns än idag hur jag vrålade ut “Gubben Noak”, “Imse wimse spindel” och liknande. All respekt för er som tycker om det men själv känner jag att det räcker för mig nu. Jag säger inte att det alltid är fel med nonsenstext. Absolut inte men då vill jag i så fall ha en helt annan kärna i grundplåten. En starkare grund att stå på och ta med sig under de tre minuter det pågår.

 24. Micke

  Så då till Schweiz. Ett startfält som vuxit lite faktiskt.

  1. “Secrets and lies“, Chiara Dubey (8/10)
  I särklass i detta startfält men lika chanslös ändå. Fel forum med ESC där det mer krävs ett ögonblicks fascination. Den här tar tid att ta till sig. Mycket vackert bidrag som jag först missade då jag kände mig väldigt besviken över hela startfältet från början. Någon här pratade gott om bidraget (tror det var Johanna) så jag gav det lite extralyssning och plötsligt fastnade den.

  2. “Stones“, Zibbz (7/10)
  Har börjat gilla det här bidraget men samtidigt är inte vibbarna de bästa. Det här är ett sånt bidrag som tyvärr ofta kapsejsar live. Hoppas givetvis att jag är dead wrong. De får mer än gärna bevisa för mig att jag har totalt fel och istället ta ytterligare stora steg framåt för att övertyga mig om att detta i själva verket är ett starkt bidrag. VINNAREN

  3. “A thousand times“, Angie Ott (6/10)
  Egentligen lika bra som min tvåa men det faktum att de letat låtskrivare utanför landet måste givetvis ge minus. Bortsett från det är detta då det andra bidraget som vuxit och visat att det inte bara finns ett bra bidrag i Schweiz i år. Alltid gott med växare. Något säger mig dock att Schweiz kommer att luta åt uptempo i år och därför tror jag inte på den här.

  4. “Redlights“, Vanessa Iraci (5/10)
  Kan ett bidrag bli mer GODKÄNT och varken mer eller mindre än det? För er som vill diskutera bidragets plus och minus är nog inte jag rätt person att ge sig på. Ser inga som helst plus med det här bidraget lika lite som några som helst minus. Det här är helt enkelt den ultimata råmodellen för hur man skapar ett godkänt bidrag

  5. “Compass“, Alejandro Reyes (3/10)
  Nu blir jag hård och skulle jag ha fel ber jag Alejandro Reyes om ursäkt. Men det här känns som ett bidrag ihopsatt med sångare för att blidka alla småtjejer. Låten är egentligen hyfsad så länge den håller sig ifrån den irriterande refrängen. Men tyvärr den bestående synen jag har framför mig är mobiler och småtjejer i vilt kämpande med sms.

  6. “Kiss me“, Naeman (1/10)
  Jag funderar mest över detta med “Kiss me”. Finns det verkligen någon tjej som vill KISS HIM efter att ha hört det här. Absolut inte sämsta låten hittills i år men frågan är om den inte som sämst minst når pallplats om det gäller det mest irriterande bidraget. Det här kan väl ändå inte ha chans att utmana om seger? För schweizarnas hälsas skull hoppas jag inte det.

 25. Micke

  Mer viktigt för mig än dessa två finaler i veckan är några deltävlingar:

  Ungern Heat 3:

  Här måste tre bidrag gå vidare som jag ser det: “Vigyázó”, Nova Prospect. “Bármerre jársz“, Ham ko Ham
  och “Meggyfa“, Horváth Tamás

  1. “Vigyázó”, Nova Prospect
  2. “Viszlát nyár”, Aws
  3. “Azt mondtad“, Dánielfy Gergely
  4. “Good vibez“, Heincz Gábor ”BIGA”
  5. “Bármerre jársz“, Ham ko Ham
  6. “Meggyfa“, Horváth Tamás

  Lettland semifinal 1:

  Finns ju igen indelning än men dessa tre vill jag i alla fall ha till final:

  1. “Just fine”, Sudden lights
  2. “Esamība”, Madara
  3. “1000 Roses”, Monta

 26. Adri

  Micke: Jag personligen har så himla svårt att se hur man kan tycka att låtarna i Maltas final alla låter likadana. Detta är ingen kritik mot dig, för jag har sett MÅNGA som skrivit samma sak som du ovan, men jag fattar verkligen inte.

  Nu har jag har hört alla låtar vars tre gånger, förutom typ min topp 2-4 som fått fler lyssningar 🙂 och jag vågar nog ändå påstå att jag skulle kunna säga titel och artist även om jag satt med ryggen emot eller hade blindfold på mig. Ja, det är ju bra att veta att man har någon talang iaf… eller nåt. Vissa är framgångsrika cancerforskare, jag är framgångsrik på att urskilja standard poplåtar från varandra. Herregud…

  Här kommer iaf min rankning av Maltas final 🙂

  1. Deborah C – Turn it up
  – Refrängen har kraft, jag gillar ljudet av riktiga instrument. Jag ÄLSKAR t.o.m körens inhopp i verserna. En låt som kritiseras för att låta allt för 2004. Men jag skiter i det. Jag gillar den. Jag gillar 2004 öht. Tiden då jag var ett fint barn med positiv framtidsvision och inga problem i världen. Vad hände sen? Ja, det vill jag inte ens gå in på… men nu är jag gammal iaf och gillar då denna ”flashback-musiken”.

  2. Brooke – Heart of gold
  – Hade Brooke vunnit ifjol med ”Unstoppable” hade hon nog inte deltagit i år. På så sätt är jag glad att hon inte vann då. För detta är 10000x bättre. Simpel poplåt, men jag behöver inte mer för att bli glad. Även denna låt har nåt gammalt och tryggt över sig. Dock är texten fasansfull på vissa ställen. Jag har svårt för låtar med budskapet ”du är vackrare än vad du inser”.

  3. Christabelle – Taboo
  – En låt jag egentligen var besviken på då jag hade högre förväntningar på Christabelle efter ”Kingdom” (2016). Men låten växte till sig. Dock har jag problem med texten även här. Den delen av mig som suktar efter välformulerade och nytänkande texter får nog ta lite stryk i Maltas final.

  4. Eleanor Cassar – Back to life
  – Detta är en låt som verkligen bara lever genom sin refräng. Men DÅJÄKLAR lever den gott!

  5. Danica Muscat – One step at a time
  – Låtens problem? Titeln upprepas alldeles för mycket. Men jag gillar låtens mix av 80-tal och moderna sound.

  6. Matthew Anthony – Call 2morrow
  – Herregud vad hipster denna snubbe är. Men låten är fantemig bra! 🙂

  7. Dwett – Breaking point

  Dessa sju låtar gillar jag. Vissa mycket, vissa lite 🙂 Nu till de fullständigt ok låtarna men ABSOLUT INTE några vinnarkandidater i mina ögon.

  8. AIDAN – Dai Laga

  9. Jasmine Abela – Supernovas

  10. Avenue Sky – We can run

  Nu till låtar som jag faktiskt inte ens vill röra med handskar.

  11. Rhiannon – Beyond blue horizons

  12. Tiziana Calleja – First time
  – Förlåt Micke. Men jag fattar inte denna låt. Den är så osmidig tycker jag. Och helt ärligt tycker jag hon sjunger ansträngt, och det i studioversionen. Har nog aldrig varit med om det.

  13. Miriana Conte – Rocket
  – Är det på riktigt någon som gillar denna? Min avsikt är naturligtvis inte att shamea någon. Folk får gilla vad de gillar, men var jag än tittar så ser jag folk som verkligen rådissar denna låt och jag ställer mig nog i den kön (men håller dissarna inom mig). Det känns bara konstigt och otroligt att denna faktiskt skulle vara bland de 16 bästa inskickade.

  14. Petra – Evolution

  15. Richard & Joe Micallef – Song for dad
  – Malta har bevisat allt för många gånger in the past att de hatar mig. Sättet de kommer visa det i år är genom att låta denna låt vinna. Trust me. Och är låten dålig? Njae det skulle jag inte säga. Men once again, allt Richard sjunger i blir pretty much olyssningsbart för mig, tyvärr.

  16. Lawrence Gray – Love renegade
  – Finns helt enkelt inte riktigt mycket att säga här. Detta är helt enkelt sååååå långt från vad jag personligen vill ha i mina öron.

 27. Adri

  Micke: Vad gäller de andra då? 🙂

  Jag börjar med Schweiz.

  1. Zibbz – Stones
  – Den enda låten det handlar om i Schweiz’ final faktiskt. Jag gillar högljuddheten och aggressiviteten, som jag dock hoppas inte innebär att det blir skrikigt och huvudvärksframkallande live.

  2. Vanessa Iaci – Redlights

  3. Alejandro Reyes – Compass

  4. Chiara Dubley – Secrets and lies

  En överlägsen, tre helt okej. Nu till två låtar jag hoppas jag slipper efter söndagen.

  5. Angie Ott – A thousand times

  Och såklart, allas sistaplats:

  6. Naeman – Kiss me
  ————————————

  Ungerns tredje delfinal då?

  Ingen ranknig för det handlar bara om en låt för mig här med. Nämligen ”Meggyfa”! Heja heja!

  Och så Lettlands första semifinal? (För visst finns det en indelning Micke 🙂 )

  Mina finalister:
  1. You are my world
  2. Just fine ELLER Younger days

  Utslagna:
  3. Den andra av Just fine ELLER Younger days
  4. More than meets the eye
  5. Intoxicating caramel
  6. Oh Longriver (ser dock framemot att faktiskt få höra låten ordentligt för studioversionen låter ju som att den spelades in på en gammal Nokia 3310)
  7. Walk the talk

 28. Micke

  @Adri jag har just hört och sett din favvis live för första gången. Estlands La Forza pratar jag om. En favvis för mig också om än inte numero uno. Jag älskar ju klassiskt och opera. Inte på långa vägar lika mycket som jag älskar hårdrock och etniskt men ändå. Har hela tiden funderat över om Elena håller även live. Nu vet jag! Hon håller hur lätt som helst 🙂

 29. Adri

  Micke: Ja, jo. Jag såg också en video som sa sig vara Elina live, och jag var villig att tro på det. Men när jag kollade på allas kommentarer under youtubevideon så verkar det ha varit playback. Så det var inte lugnande, men jag väljer att tro på att hon kan sjunga tills motsatsen bevisats. Snarare än vice verse. 🙂

 30. Micke

  @Adri, helt obegripligt för dig att jag inte gillar Maltas uttagning. Vet du vad? Gissa hur jag känner om dig och Ungerns uttagning 🙂 Där finns massa att ta av. Två härliga rocklåtar “Vigyázó”, Nova Prospect och “Viszlát nyár”, Aws. Där finns årets hittills vackraste låt “Azt mondtad“, Dánielfy Gergely. Där finns årets glädjepiller “Bármerre jársz“, Ham ko Ham. Där finns pinglans favvis “Good vibez“, Heincz Gábor ”BIGA” och där finns din “Meggyfa“, Horváth Tamás. För att nu bara nämna några 🙂

 31. Micke

  Oh fan du kollade på den när hon står helt öde på scen. Nej jag fick en länk av en polare där hon stod med orkester. Vet i tusan om jag har kvar den. Man slänger ju så jädra mycket. Ska kolla om jag hittar den

 32. Schlagerpinglan

  @Adri, Du har sett att de presenterat rösterna i den tjeckiska uttagningen? (Tror det var du som efterfrågade dem.) Uppdaterade i går http://www.schlagerpinglan.se/blog/2018/01/29/tjeckiens-eurovision-bidrag-2018/

 33. Micke

  @Adri, nope hittar inte länken med La Forza. Hur löjligt som helst. Ingen annan här som vet var den finns?

 34. Adri

  Pinglan: Ja. De rösterna gjorde mig bara gladare att ”Lie to me” vann eftersom tvåa kom frickin’ ”High on love” och det var ju en av de två usla i Tjeckien. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se