ESC2019 Schlagerpinglan: Här kommer det senaste veckoklippet med nyheter i videoform relaterade till Eurovision Song Contest från den officiella ESC-sidan:

Veckans Eurovision-nyheter (på engelska)


Eurovision This Week: 16 April 2019” (2:44 – Apr 16, 2019 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de nyheter som togs upp i videoklippet ovan, så att den som vill enkelt hittar kompletterande info:

Veckans Eurovision-nyheter:
ESC2019 ESC 2019: “Presskonfererns ang. Eurovision Song Contest 2019
ESC2019 ESC 2019: se videoklipp från Italiens Mahmood och Azerbajdzjans Chingiz möte
Georgien Georgien: “Officiell musikvideo till Georgiens “Keep on Going“ (Oto Nemsadze)
Kroatien Kroatien: “Officiell musikvideo till Kroatiens “The Dream“ (Roko)
Portugal Portugal: se oikotimes.com för info om Conan Osiris Play-pris
ESC2019 ESC 2019: se eurovision.tv för info om ESC 2019-samlingsalbumet som släppts
ESC2019 ESC 2019: “Eurovision PreParty Riga 2019
ESC2019 ESC 2019: “London Eurovision Party 2019” – “John Lundvik och Anna Bergendahl i London
ESC2019 ESC 2019: “Förfesterna inför Eurovision 2019: Schema och bokade artister

Melodifestivalen 2019” – “ESC 2019 (kronologisk ordning)” – “ESC 2019 (startordning)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Veckans Eurovision 2019-nyheter i videoform (16:e april)”

 1. Micke

  @Pinglan är det ok om jag lägger ut en fråga och en länk med en artist som inte har ett skit med ESC att göra? Om du tycker det inte hör hemma här så säg bara nej. Jag köper det rätt av. Ingenting förändras av det. Jag värderar ärlighet mer än något annat. Det blir en jättekortis om du tycker det är ok. Promise

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Är det musikrelaterat så är det helt klart ok om det kan finnas ett intresse. Då händer det i alla fall något här. 🙂

  (Som synes av min frånvaro både på bloggen idag och kommentarsfälten de senaste dagarna så har jag fullt upp men snart är allt tillbaka i vanlig ordning.)

 3. Micke

  @Pinglan, Det har varit en artist som jag gillar på besök i Sverige. Hon har varit borta några år på grund av barnafödande och annat men är på G igen. Jag var med lite i bakgrunden under hennes besök i Sverige kan jag säga. Räcker så.

  Fick bara för mig att kolla vad gänget här tycker om henne. De av er som inte har hört henne förut. En grej. Tro mig det räcker inte att lyssna bara en gång på hennes låtar så har ni tänkt i de banorna så glöm det. Låt bli isf. Hennes låtar kräver flera lyssningar. Hälften av låtarna är hyfsat lättillgängliga medan andra definitivt inte är det. Jag gillar bägge sidor men främst de som kräver flera lyssningar. De udda. Hon fick lysande recensioner i Sverigekonserterna nu. Femmor och fyror överallt. Att hon sedan är en kanonmysig tjej som det är härligt att snacka med gör inte saken sämre.

  Ok jag lägger ut en länk. Bara att ta bort den om det känns fel pinglan. Det blir en bland de mer udda. Skulle vara kul att höra några åsikter. Känner ni inte för det så bara låt bli. Inte svårare än så 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=j7sTHoeH0eA

 4. Micke

  @Pinglan, hoppas mitt inlägg inte gick utanför ditt sätt att se på bloggen.

  Sen att du är borta vissa dagar är väl inte konstigt. Du är väl människa som alla andra och har annat för dig också. Ingen här lär ju försvinna på grund av det. Måste vara nån kufisk figur isf 🙂

 5. Engsla

  Hej!

  Är ny på att kommentera här, men gammal på att följa bloggen. Tack för all tid och omsorg du lägger ner på sidan pinglan! Tack även ni som kommenterar och gör det extra roligt för oss “lurkers” att läsa den. Tänkte att jag också vill vara med och tycka till om bidragen nu när eurovision närmar sig med stormsteg. Börjar lite försiktigt med att tycka till om ett icke-bidrag…

  Micke, tack för tipset på en för mig ny artist som jag ska kolla upp lite mer. Jag tyckte väldigt mycket om låten du länkade här ovanför, både text och henne. Ska bli intressant att se om jag tycker lika mycket om hennes mindre lättillgängliga och mer “udda” låtar. Börjar med top10 mest spelade på spotify för säkerhets skull 😉

 6. Adri

  Micke: Fasen, jag hoppades ju på att det skulle vara Billie Eilish som du skulle “göra lite reklam” för, för herrejäklar vad jag knarkat hennes musik de senaste två veckorna.

  … japp så basic är jag. Och väldigt sen? Upptäcker Billie nu. Fan vad sämst.

  Men jaja, nu var det någon Sharon. Jag har ingen aning om vem detta är. Jag har hört en låt – den du nyligen lade ut – and it had me intrigued. Bland relaterade videos fanns Florence + the machine och jag ser varför de kopplas ihop. Lite samma stil. Det var en bra låt, som dock kanske var en minut längre än nödvändigt.

  Men jag kan absolut se det som möjligt att jag återbesöker hennes diskografi för lite mer av en djupdykning. Men det får bli ett annat tillfälle, för denna vecka är det bara Billie som gäller.

  Men jag uppskattar alltid att upptäcka ny musik 🙂

 7. Micke

  Hej Engsla och välkommen till bloggen. Tack också för visat intresse för artisten jag pratade om. Kul att du tyckte om henne. “Mer udda”? säger du. Hmm’ Du kan möjligen prova ‘”Comeback kid.” Skön låt 🙂

 8. Adri

  Engsla: Välkommen in i gemenskapen hos oss kommenterare 🙂 Ska bli kul att se vad du har för smak! 🙂

 9. Micke

  @Engsla och Adri, jag gillar Sharon överhuvudtaget men en sak är säker. Det hon gör på scen är ytterligare ett plan upp, vilket alla recensioner har verkat vara överens om. Kul att ni lyssnade båda två 🙂

  Avslutar detta nu då jag lovade Pinglan att inte göra nån större grej av detta. Det är ju trots allt så att den här bloggen ska handla om ESC. Kan ju som avslutningen nämna en av de låtar jag gillar bäst som jag samtidigt är säker på inte är Adris grej. Alldeles för slött för honom 🙂 Jupiter 4

 10. Adri

  Micke: Nej nu jävlar, Micke… Var kommer denna idén du har fått att jag inte kan gilla slö musik? 🙂

  Gör man slött rätt så!

  Exempelvis ”When the party’s over” med Billie Eilish = FANTASTISK LÅT!!! Och himla slö!

  Sen finns då Jerry Williams’ hemska tolkning av ”Vintersaga” = Slött på ett uruselt vis. Gissar att Jerry bara trollade när han gjorde den låten.

  Så jo jag kan absolut älska slött! 🙂

  Gillade jag ”Jupiter 4”? Nej inte nämnvärt, men jag skulle inte säga ”för slött”. För så himla slö var den ju faktiskt inte 🙂 It was ok.

 11. Micke

  @Adri självklart känner du din egen smak bättre än vad jag känner den 🙂 Det är bara det att väldigt många gånger har du haft “slö” musik i botten av din ranking av ESC-bidrag. Så även i år. Vad gäller “Jupiter 4” så är det som jag sa, vilket gäller allt med Sharon, musik man måste lyssna många gånger på. Alltså långt ifrån ESC kan man väl säga 🙂

  Angående Jerry Williams. Har sagt det till dig förut att jag älskar det mest från 50-tal till nutid. Om vi tittar på de tre senare så är det ingen större skillnad. 90-tal, 00-tal eller 10-tal är jämbördiga för mig. Kollar vi på de tre förstnämnda så sätter jag 60-tal och 70-tal före 50-tal men jag älskar alla sex. Det sjunde 80-tal är som du vet det av de sju jag gillar minst. Om någon exempelvis skulle kunna föra mig tillbaka i tiden för att kolla nån grym konsert från 60-tal, 70-tal eller 80-tal hade jag definitivt valt någon av de två förstnämnda.

  Jerry Williams då. Har alltid gillat honom. Varit på konsert exempelvis. Han är hur jädra töntig och hur jädra härlig i samma skepnad. Men han är så jädra äkta och sånt betyder extremt mycket för mig. Min mormor och morfar älskade Jerry Williams. Kanske från det jag fått det 🙂

  Det finns en låt jag sätter före allt annat med honom och det är “I can jive.” Finns också en jag sätter långt, långt efter allt med honom. Stänger av så fort jag hör eländet och det är “Vintersaga.” Helt enig med dig där. Ska nån göra den så är det Monica Törnell. Har extremt svårt för när någon gör en låt känd men år efter kommer nån annan och snor den och gör den känd på nytt och sen tror alla att det är den personens låt.

  Värsta exemplet för mig låten “Power of love” som Jennifer Rush skrev och gjorde känd. Härlig låt. År efter kom sen Céline Dion och “snodde” låten och gjorde den känd igen. Bedrövlig version för den delen. Sen satt plötsligt folk överallt: “Har du hört Power of love”? “Ja, Céline Dions låt. Klart jag hört den.” Attans vad det retade mig och gör så än idag. Jerka massakrerade “Vintersaga” och Céline Dion massakrerade “Power of love.” Tråkigt

 12. Adri

  Micke: Well då är det dåligt slött. Är det Österrike du syftar på? För då kan jag ju kontra med att Slovenien är på sjätteplats och den är väl också ganska slow? 🙂

  Görs det rätt så är det ju fantastiskt! Finland 2017 är ett annat exempel. Litauen 2018 ett annat.

  Och litervis med slöa låtar utanför tävlingen 🙂

  Jerry Williams vet jag inget om, utöver ”Vintersaga”. Så där kan jag säga varken bu eller bä 🙂

  Det där med kända covers stör inte mig. ”Sno” är fel ord också, för det är inte tillåtet att ta någons kreativa verk ens för sampling, än mindre för covers (inte ens för privata spelningar så som dop/bröllop – men där bryr typ ingen sig ändå) så även om man inte alltid håller med så har de nästan alltid fått orginalets ”blessing” 🙂

  Och om inte, well då kan de bli stämda! Och det är ju inte kul för någon!

  Det finns ju exempel, om än få, på kända covers som ”blew the original away” 🙂

  Vad gäller ”Vintersaga” är inte min preferens åt Monica Törnell heller. För medan Jerry saktade ner tempot lite väl mycket, tycker jag inte Monica är tillräckligt sakta. Amanda Bergman gör den med bravur. Mystik och så härligt svensk i den djupa musiken!

 13. Adri

  Tråkiga nyheter som kan komma att röra ESC (eventuellt):

  Det är ju sen ett tag erkänt att Madonna ska framföra en ”ny hit” i Tel Aviv och på ESC.

  Igår släppte hon en ny låt. Och folk börjar viska att det kan vara den hon ska framföra. Och alltså… nej… förlåt men nej. Det är så dåligt. Madonna har inte gjort nåt bra sen typ ”Frozen”. Hade hon framfört ett medley av gamla goingar hade jag blivit himla glad.

  Men denna ”nya hitten” oroar mig. Framför allt efter releasen igår.

  Som sagt, jag vet ju inte om det är denna låt som ska framföras i ESC. I’m begging no! Men oddsen är väl inte jättehöga på det iaf.

  https://m.youtube.com/watch?v=b8PtBzdiZ3g

 14. Micke

  Positiv Adri, Positiv Adri 🙂

 15. Micke

  Minns faktiskt inte om jag tackade för att ni tog er tid med artisten jag ville folk här skulle uttala sig om. Orkar inte läsa tillbaka men tack i alla fall Engsla och Adri 🙂

  Jerry Williams trodde jag alla hade hört oavsett ålder 🙂 Det är iofs ett antal år mellan dig och mig Adri trots att våra föräldrar tycks vara lika gamla ungefär. Jag var ett “tidigt” barn och du tydligen ett ganska “sent” barn Adri. Möjligen finns det en skillnad på hur vi matades med musik från ung ålder. Jag vet inte men jag har egentligen fått musik med bröstmjölken. Mina föräldrar, far och morföräldrar, mostrar, morbröder, fastrar, farbröder och jag vet inte allt. Allihop är musikdyrkare. Jag har matats med musik från start till nu. Alla årtionden är egentligen lika normala för mig vad gäller musik.

  Jag har aldrig varit något direkt fan av Madonna, i alla fall inte stilen som “like a Virgin” men oavsett vilket är det en grymt skicklig dam inom musikbranschen. Men jag kan inte direkt nämna något jag klart gillar

 16. Micke

  @Engsla, du får mer än gärna berätta sedan när du lyssnat mer på Sharon van Ettan vad du tycker. Oavsett om du tycker det är det bästa eller sämsta du hört 🙂

  Jag hade egentligen en fråga till och den om ett ESC-bidrag men jag avvaktar med den till det kommer in någon mer av de som brukar svara på sånt här 🙂 Tänker främst på två och de dyker väl upp snart 🙂

  @Adri du får inte tolka allt så allvarligt. Det där med att “sno” var inte så allvarligt menat som det lät när du nu nämnde det 🙂

 17. Adri

  Micke: Tack själv 🙂 Jag gillade ju 50% av det jag hört. ”Seventeen” med andra ord!

  Jerry Williams är ett sånt namn som man hört flyga runt men kan inte peka på en enda låt han gjort 🙂 Min pappa älskar musik – most people do. Mamma och musik är en dålig kombo. Hon vet typ vem Bruce Springsteen är och musiken från hennes skoltid på 70-talet. Efter det så är hon rent ut sagt blåst på musik.

  Jag har ingen aning om hur gamla dina föräldrar är, och kan därför inte kommentera den spaningen du bjuder på! Mina är 58 och 60. Födda… well 58 och 60 också.

  Du är nog född 1975-1976 (eller senare, men magkänslan säger att du såg världen där någonstans) baserat på det du skrivit om dig själv. Så… well, vi kan ha jämnåriga föräldrar men isf var dina jäkligt unga. Mina var ju närmare 40 när de av nån outgrundlig anledning bestämde sig för att skaffa mig. Eller ”bestämde” – jag var nog en olyckshändelse, för jag tror inte folk som närmar sig 40 faktiskt vill skaffa nya barn utan att det isf bara blir så. Men vad vet jag, jag är 22?

  Ok det där var ett sidospår som inte ledde fram någonstans men jag kan med bestämdhet säga att vi matades med musik på olika vis. Som sagt, mamma är musikaliskt handikappad (älskar henne ändå, men populärkultur är inte hennes starka sida). Pappa har influerat mig en del, syskonen säkert ännu mer. Men mest har jag nog helt enkelt sökt upp och upptäckt musik på egen hand 🙂

  Medan du verkar komma från en musikalisk familj. Så ja, there is a difference.

  Jag älskar Madonnan från hennes genombrott till 1998. Efter det har hon inte kommit med mycket. Jag gillar att hon kör på, nu när hon t.o.m är 60-plussare, och släpper nytt och inte bara lever på gamla meriter. Men jag önskar hennes moderna musik kunde vara lite värdigare 🙂

 18. Micke

  @Adri mina föräldrar fick mig när de “närmade sig” 20 år så då kan du nog tänka dig med tanke på det jag sa om våra föräldrar 🙂

  Jag ska säga en sak till om Sharon. Ursäkta Pinglan. Sen blir det inte mer. Det finns två låtar med henne som jag inte tror passar dig Adri och det är “Jupiter 4” som jag nämnde och “Comeback Kid.” Jag älskar båda. Den förstnämnda baserade jag mina tankar på att du inte gillar “flyta bort musik.” Kanske har jag fel då med tanke på vad du nu sagt men så trodde jag 🙂 Den sistnämnda tror jag är för “knäpp” för dig men vad tusan vet jag 🙂

 19. Engsla

  Först vill jag passa på att tacka Adri och Micke för det varma välkomnandet till bloggen – tack!

  Micke: har hunnit lyssna på några av Sharons låtar nu men måste säga att jag inte riktigt ser det “udda” i henne. Känns ganska rättframt och lättillgängligt hittills, lite “folk” över det hela? Älskar Jupiter 4, tycker också mycket om Comeback Kid och Consolation Prize. En del annat är lite tråkigt för min smak, men då har jag heller inte älskat allt av en artist sen jag var runt tolv år 😉 Kan definitivt föreställa mig att hennes låtar gör sig bra live.

  Adri: jag delar dina farhågor om Madonnas deltagande. Fast tror också att hon är tillräckligt professionell för att det ska kunna bli ett bra framträdande även om låten är medioker. Håller tummarna för det iaf.

  Apropå det ni sa om covers: beror inte det hela på vilken version av låten man hör först? Elvis gjorde ju en hel del fantastiska covers till sin egna låtar. Och “i will always love you” kommer för min del alltid vara bäst i dollys tappning, även om jag också älskade whitneys version när det begav sig 🙂

 20. Micke

  @Engsla, det jag menade med Sharons låtar var att hon har både lättillgängliga låtar och mer udda. Sorry om jag förklarade dåligt. Tror att du även gillar “Seventeen” 🙂 Åtminstone sa du det 🙂

  Jag har absolut inget emot covers, tvärtom. Det jag dock har svårt för är när de “tar över” och folk knappt vet om att nån annan gjorde den stor först, i synnerhet om den “nya kända” är bedrövlig som Celine Dions “stöld” av Jennifer Rush mäktiga låt som var asstor med henne på listorna.

  En cover som jag gillade starkt överraskade mig själv då det är synt vilket normalt inte är min grej. Kom just på den nu när du pratade om Elvis. “Always on my mind” gjorde Elvis men märkligt nog tycker jag bättre om Pet shop boys version 🙂

 21. Micke

  @Engsla, tro mig Sharon van Etten är grymt bra live

 22. Schlagerpinglan

  @Engsla, Även jag hälsar dig välkommen till kommentarsfältet, alltid roligt med lite nya ögon/öron/smaklökar… (även om de “gamla” på något vis aldrig upphör att förvåna). 🙂

 23. Engsla

  Micke: np, tror att jag förväntade mig något som jag definierar som mer “udda” än vad du menade med “udda” lol. Det är ibland svårt att förstå vad den andre menar innan man känner varandra någorlunda… Hur som helst så gillar jag vad jag hör när jag lyssnar på sharon, också de låtar du beskrev som udda, och jag skulle gärna gå på en konsert med henne om jag någon dag får möjlighet till det 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se