Tjeckien I början av november avslöjades det att den nationella final som var tänkt att, den 25:e januari, utse Tjeckiens bidrag i Eurovision Song Contest 2020, ersatts med en onlineuttagning.

I morgon, måndagen den 13:e januari kl. 13:00 CET, är det dags för TV-bolaget ČT att presentera de sju artister som tagits ut till omröstningen medan deras bidrag presenteras veckan efter, den 20:e januari. Inför morgondagens presentation så har en del ledtrådar släppts, se nedan:

Nio ledtrådar inför Tjeckiens startfälts-presentation:

Ledtråd 1 Startfältet består utav 11 personer.
Ledtråd 2 De tävlande artisterna har gjort mellan 0 och 1500 live-shower, vilket tyder på en mix av nykomlingar och erfarna artister.
Ledtråd 3 De tävlandes sko-storlekar varierar mellan 35 till 45,5.
Ledtråd 4 Musikgenrerna består av Organic pop, Dream pop, Indie pop, Emo pop, Afro pop, Reggaetón och Planned coincidence punk pop.
Ledtråd 5 På frågan vilken superkraft de ville ha, svarade fyra av dem: förmågan att flyga.
Ledtråd 6 Bland artisternas favoritmusiker nämns Billie Eilish, Vlasta Rédl, Anderson .Paak, Ed Sheeran, Imagine Dragons, “Psychedelia and a mix of things” och Rosalía
Ledtråd 7 När de tävlande ombads att välja en origami figur, fanns en gris, en kanin, ett lejon och den ikoniska origami-tranan med bland valen.
Ledtråd 8 Fyra av de elva artisterna är kvinnor men ingen av dem tävlar med samma bidrag.
Ledtråd 9 Av de sju bidragen är det endast två som framförs av tidigare deltagare i den tjeckiska uttagningen.
(Källa: ESCCzechRepublic och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Då mina kunskaper om tjeckiska artister börjar och slutar med de som varit aktuella i ESC-sammanhang så ser jag ingen större anledning till att försöka mig på att gissa vilka artister som kan finnas gömda bakom ledtrådarna. Lite roligt är det dock att det ska finnas två återvändare. Chansen att det skulle vara Mikolas Josef, Václav Noid Bárta eller Marta Jandová är kanske inte så stor men det hindrar inte mig från att hoppas. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2020“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Polens Szansa na Sukces, d.v.s. den 13:e januari. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se