Georgiens Eurovision-bidrag 2020

2020-03-03 (tisdag)

GeorgienDen 31:a januari avgjordes talangshowen Georgian Idol och det stod klart att TV-bolaget GPB kommer att skicka Tornike Kipiani till Eurovision Song Contest 2020 som representant för Georgien.

Redan 2017 försökte Tornike att få uppdraget men hans bidrag “You Are My Sunshine” blev ej utvalt. I stället får han i år åka till Rotterdam med sin egenhändigt skrivna låt “Take Me As I Am” som tidigare i dag, den 3:e mars, släpptes tillsammans med sin tillhörande officiella musikvideo, se nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Georgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2020 här:

“Take Me As I Am”, Tornike Kipiani officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: Tornike Kipiani)

Schlagerpinglan: Jag får väl erkänna att jag sänkte mina förhoppningar på bidraget rejält efter att i går ha lyssnat på det smakprov som släppts inför den officiella låtpresentationen. Jag kände då att jag inte riktigt kom överrens med texten samt att jag gärna vill att mina rocklåtar har ett lite högre tempo och mer klassiska refränger, vilket jag inte tyckte att det lutade åt.

Mina farhågor var befogade… vilket i och för sig kan visa sig vara något positivt i slutändan. Låten är ingen kopia av något jag tidigare hört och när den sedan framförs live så kanske polletten trillar ner. För tillfället känns det däremot inte som något bidrag för mig men jag skickar likväl ett stort lycka till till Tornike och GPB. 😀

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Georgien i ESC 2020” medan de övriga utvalda ESC 2020-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.
.


Presenterade ESC 2020-bidrag så här långt:
Albanien Albanien: Shaj“,
Arilena Ara
Storbritannien Storbritannien: My Last Breath“,
James Newman
Spanien Spanien: Universo“,
Blas Cantó
Tyskland Tyskland: Violent Thing“,
Ben Dolic
Tjeckien Tjeckien: Kemama“,
Benny Cristo
Vitryssland Vitryssland: Da vidna“,
VAL
Australien Australien: Don’t Break Me“,
Montaigne
Estland Estland: What Love Is“,
Uku Suviste
Lettland Lettland: Still Breathing“,
Samanta Tīna
Moldavien Moldavien: Prison”,
Natalia Gordienko
Italien Italien: Fai rumore“,
Diodato
Kroatien Kroatien: Divlji Vjetre“,
Damir Kedžo
Armenien Armenien: Chains On You“,
Athena Manoukian
Island Island: Think About Things”,
Daði og Gagnamagnið
Litauen Litauen: On Fire“,
THE ROOP
Grekland Grekland: Superg!rl“,
Stefania
Norge Norge: Attention“,
Ulrikke Brandstorp
Rumänien Rumänien: Alcohol you“,
Roxen
Frankrike Frankrike: The Best in Me“,
Tom Leeb
Serbien Serbien: Hasta la vista“,
Hurricane
Belgien Belgien: Release Me“,
Hooverphonics
Georgien Georgien: Take Me As I Am“,
Tornike Kipiani
Ukraina Ukraina: Solovey“,
Go_A
Slovenien Slovenien: Voda“,
Ana Soklič
Polen Polen: Empires“,
Alicja Szemplińska

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Georgiens Eurovision-bidrag 2020”

 1. Adri

  Jag vet inte vad jag tycker. Den har nåt. Men det är verkligen bara nåt.

  Jag tror jag har svårt för texten. Men även hans röst.

  Så det är egentligen musiken jag har lättast för här.

  Den får nog ta lite fler lyssningar innan jag kommer med allt för bestämda åsikter! 🙂

 2. Micke

  Rätt upp i topp efter tre lyssningar. Visst skulle jag vilja putsa lite på den men det vill jag ju med allt i ESC 🙂 Däremot skiter jag i texten som alltid inom bubblan så länge jag slipper la la la och liknande.

  Skönt bidrag och ny etta. Tack Georgien

 3. Anton

  Jag hade så oerhört låga förväntningar på Georgien innan jag hörde smakprovet igår. Tänkte att de skulle hamna på min botten tre av alla 41 bidrag, då rock inte är en genre för mig och förra årets georgiska bidrag är helt olyssningsbart i mina öron. Men tänka sig, det här tycker jag är helt okej! Georgiens bästa bidrag sedan 2016 och för tillfället plats 14/25 på min lista av årets bidrag!

 4. JOHANNA

  Lätt topp 10 såhär långt! Tornike är ju en superb sångare och låten är bra med!

 5. Micke

  Hade väntat mig att Johanna skulle gilla detta men det som var mest kul var Anton. Vet ju hur han och rock funkar ihop så detta var ett plus. Way to go Anton 🙂

 6. Marcus

  1. Hans röst ger mig associationer till grovt sandpapper och lacknafta av någon anledning, och det är inte ett bra tecken.

  2. Är det någon som hör en melodi? Nånstans? Alls?

  3. Han skriker nästan lika mycket som Italiens snubbe. Nästan. What’s up with that?

 7. Micke

  Sex bra låtar nu.

  1. Georgien
  2. Italien
  3. Belgien
  4. Ukraina
  5. Rumänien
  6. Kroatien

 8. Adri

  Jag tror iaf Georgien får sitt bästa resultat sen 2016 🙂 och jag unnar alltid de mindre framgångsrika länderna lite succé!

 9. Adri

  Låten växer och blir bättre. Det ger jag. Men texten är verkligen obeskrivligt och oacceptabelt usel.

  Men för att vara positiv igen. Låten påminner väldigt mycket om nåt som ett visst band hade släppt på 90-talet eller tidigt 00-tal. Vet någon vilket band jag menar?

  Detta soundet. Det lite mörka, lite sega. Känner väl igen. Min hjärna går till Soundgarden, men det är nog inte det jag egentligen tänker på. Såg någon annan nämna Linkin Park, men det är verkligen inte heller dit min gärna går.

  Så är det någon som vet vilket 90-/00talsband jag kan tänka på… ge mig gärna tips. Var känner jag igen just detta sound ifrån?

 10. Micke

  Adri… Först och främst – kul att du börjar hitta något i bidraget. Sen till det jag fattar nada av. Möjligen har jag blandat ihop dig med nån annan som jag pratade mycket med här tidigare men som jag minns det är du som jag när det gäller hela bubblan. Att det här är en jädrigt kul grej när vi är i det men musik här och irl är två skilda ting (ser inte ned på någon musik ifall nån tror det). Jag trodde du var lika likgiltig inför texterna här som jag. Som sagt kanske bara jag som snurrat till

 11. Adri

  Micke: Jag lyssnar inte så mycket på Eurovision utanför bubblan. Inte som ett aktivt val. Mer bara att det finns en hel vid värld av musik där ute! 🙂 Eurovision får dominera en del av året, men sen finns där oändligt mycket annat att upptäcka och uppskatta 🙂 Så då blir det inte lika mycket ESC 🙂

  Texter intresserar mig dock alltid 🙂 Inte avgörande såklart, men det är en del av intrycket 🙂

 12. Micke

  Adri… Tur att jag kom ihåg det mesta rätt då 🙂 Jag är så extremt såld på texter irl så jag har inget av det kvar när jag hamnar här i bubblan. Jag gör säkert 70-75% av alla texter i bandet så kanske att det helt enkelt bara är skönt att lyssna in sig på låtar i ESC och bara skita i texterna 🙂

 13. Josef

  Åh vad härligt! Nu har jag 5 st bidrag jag verkligen tycker om: Island med pyjamas 🙂 Ukrainas folksjäl, Tysklands bidrag har vuxit så mycket. Belgien; beror på om hon då levererar live vilket jag vill få bekräftat kring denna låt..Hoppas Georgien sjunger brallorna av mig!

 14. Micke

  Josef…. Tre av dina topp 5 är på min topp 4. De två andra på din topp 5 har de två jumboplatsen på min ranking. Du är ojämn kompis 🙂

 15. Marcus

  Josef, det stavas skriker. Bara så du vet. Han kommer skrika brallorna av dig.

  Varsågod 😛

 16. Engsla

  Vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på här. Antingen “det är synd om människorna” eller “plojtext”. Eftersom videon ser ut att var gjord med en stor portion glimten i ögat så lutar jag åt plojbidrag i rockkostym 🙂 Hur som helst så är det en helt ok melodi med en helt ok sångare. Kul med lite rock som bryter av mot det andra 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se