Åtta förväntansfulla kvar…

2009-11-06 (fredag)

Schlagerpinglan: Efter många om och men så har nu svt.se uppdaterat sin lista och som väntat var det How med Halla Vilhjalmsdottir som hamnade på plats nio och därmed får lämna Webbjokern.

I morgon klockan 12:00 åker nästa bidrag ut. För tillfället är det, enligt svt, “När vi har landat” med Johan Skoog som ligger sämst till. För att rösta sms:ar ni låtens tre siffror till 72 470 (kostnad: 3 kronor och 60 öre plus ev. trafikavgift).

OBS! Från och med i dag, fredagen den 6:e november, klockan 12:00 kan man max rösta 50 gånger från ett och samma mobilnummer per dygn.

Schlagerpinglan rankar de kvarvarande åtta Webbjokern-bidragen:
1. (061) Hot For The Night Siberia (svt 6/11 kl. 12: 7:a)
2. (022) Come And Get Me Now MiSt (svt 6/11 kl. 12: 1:a)
3. (073) I’ll Make You Want Me Mark (svt 6/11 kl. 12: 5:a)
4. (016) Break Free Jessica Friberg (svt 6/11 kl. 12: 3:a)
5. (088) Kärleken vänder allt Adam Sandahl (svt 6/11 kl. 12: 4:a)
6. (113) När vi har landat Johan Skoog (svt 6/11 kl. 12: 8:a)
7. (098) Love for people Ingela Hemming (svt 6/11 kl. 12: 6:a)
8. (104) My kind of love Genjor McNell (svt 6/11 kl. 12: 2:a)

Schlagerpinglan: Med tanke på diskussionen bland mina läsare om det är “rätt” bidrag eller inte som tagit sig vidare i tävlingen så vill även jag ge min syn på saken: Enligt mig så är ingenting i livet 100% rättvist och att ju förr man accepterar det desto bättre. Att irritera sig på alla orättvisor lönar sig oftast inte.

Jag var t.ex. en av de få som lyssnade på alla bidragen innan jag valde ut mina favoriter. Hade alla gjort detta så är jag övertygad om att t.ex. “Piano” hade fått betydligt fler röster än vad den fick, men inte ska väl hela Sverige stanna upp bara för en musiktävlings skull? Nu blev det som det blev och “Piano” åkte ut redan i första omgången. Surt och kanske lite orättvist men så kan det gå.

Vare sig de åtta är kvar för att de har många kompisar, kört en bra pr-kampanj eller helt enkelt har en låt som många tycker om så anser jag att de förtjänar att vara där. Reglerna är ju som de är.

Det hade dock varit skoj att få veta vilket bidrag som fått röster från flest enskilda mobiler, vilket enlig mig väger mer än att ha vissa fanatiska storröstare på sin sida. Att svt nu sätter ett maxtak ser jag som väldigt positivt. Detta borde ha gjorts från början men bättre sent än aldrig.

P.S. Tycker ni om bidraget (061)Hot For The Night” med Siberia och vill att det ska vara kvar i tävlingen så är det nog hög tid för er att rösta, för de ligger inte så bra till längre.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Åtta förväntansfulla kvar…”

 1. K A Johansson

  Huruvida en låt är dålig eller ej är ju subjektivt. Sen tycker jag nog att man ska ställa vissa grundläggande kvalitetskrav på själva utförandet.
  – En vokalist som sjunger uppenbart falskt stör upplevelsen och det kan vara svårt att huruvida man gillar låten eller ej när den framförs på detta sätt.
  – Sjunger man på engelska måste uttalet vara någorlunda. En engelsk text måste oxå vara någorlunda korrekt skriven, tycker jag.
  I mina öron har många av deltagarna tagit sig vatten över huvudet, de försöker skriva/sjunga på engelska när de uppenbarligen inte klarar av det.

  Jag ha (se tidigare kommentar från mig) misstänkt kompisröstning, vilkent nu SVT bekräftar. Ska bli mkt intressant att se vad som nu händer, med den nya regeln.

 2. Bea

  vad pratar du om K A!? det var ju tillåtet! läs reglerna.

  Hur många gånger får jag rösta?
  Du får rösta på ett eller flera bidrag hur många gånger du vill.

 3. Bea

  Det som är mest anmärkningsvärt är att man nu gör fjärde! regeländring
  Man måste ställa sig frågan VARFÖR? 4 ggr regeländring!

 4. Schlagerpinglan

  Bea, Man får ju komma ihåg att Webbjokern är ett nytt experiment och trots alla uppenbara missar så är det ju bra att svt är flexibla och villiga att förbättra.

 5. Aron Berg

  My kind of love blir bara bättre och bättre…..det är min favorit, bra låt, bra budskap och en underbar melodi…sms:a 104

 6. Sofia

  Jaha.. Svt har alltså gjort om reglerna. Nu. På finaldag tre.
  Som tävlande som redan åkt ut så känns detta lite sisådär. Hade denna regel funnits från första början så hade topp 10-listan kanske sett annorlunda ut idag, vem vet? Det fanns, enligt min åsikt, många andra bidrag som jag tycker hade platsat finfint i finalen.

  Att gränsen nu ligger på 50 (!) sms per telefonnummer och dygn är ju också att ifrågasätta. Den här tävlingen verkar för svt mest handla om att få in så mkt pengar som möjligt. Varför ska man ens kunna rösta 50 gånger? Ska vi inte göra om det till nästa höst också, och rösta upp till 50 gånger per person i riksdagsvalet..? Haha..! Ja, ok… där drog jag det verkligen till sin spets… 😛

  Det var självklart kul att vara med, men har man ett sånt här nytt moment så kräver det att det är mer igenomtänkt av ledningen från början, och att reglerna därför inte ändras plötsligt under tävlingens gång. Så… där får svt ett stort minus från mig.

  Det är som det är, bara att gilla läget. Vi är nöjda över att vi tog oss relativt långt ändå, och att folk gillade vår låt såpass mycket att vi låg på Topp 20-listan från första dagen den publicerades, ända fram till dagen före finalen. Vi har fått fin respons på låten – skitkul! Men jag kan ändå inte undgå att tänka hur det kanske hade kunnat se ut för oss och andra.

  Nåväl, enligt mitt tycke och min smak så finns det bara en vinnare av de som är kvar: När vi har landat. Bra låt, bra röst (grymt spett och grym höjd!!!) och uppbyggd – enligt mig – på helt rätt sätt. Man rycks med av den låten! OCH – grabben kan sjunga rent UTAN autotune… Bra där! Johan visar dessutom i sin halvcrazy film att han kan bjussa på sig själv och spexa loss lite… Bra dä å!

  Så… 113 till 72470, det är vad som ligger senast i min mapp “skickade meddelanden” i mobilen 😀
  Den ligger dock lite pyrt till i nuläget, hoppas den ligger bättre till när den uppdaterade placeringslistan kommer upp kl.17. Rösta på den nu, hörrni! 😀

  Nä, nu avslutar jag mitt novelliknande inlägg…

  /Sofia “När det var vi”

 7. Kerstin

  Ja du Schlagerpinglan dom satte i alla fall ett tak på 50 röster men inte för att folk accepterat och varit tyst utan för att folk klagat och sagt ifrån inte sant?

 8. Schlagerpinglan

  Sofia, Förhoppningsvis så har svt lärt sig något från denna provomgång så att det går bättre nästa år, om det blir något. Synd att ert bidrag åkte ut så tidigt bara, skulle verkligen velat sett det bland de tio. Ni får försöka igen nästa år.

  Kerstin, Alldeles riktigt. Är det något som man brinner för och vill ha ändrat så ska man engagera sig, om man vill och orkar. Själv är jag helt emot alla former av “ring in och rösta så mycket du kan”-saker och har därför själv inte samma engagemang i den frågan. Vill folk slösa pengar så är det upp till dem. Bra att folk säger ifrån i alla fall.

 9. Kerstin

  Schlagerpinglan är precis som du helt emot detta med att man ska ringa hela tiden i alla program inte bara melodifestivalen men jag är starkt emot det och brinner för en ändring men visst alla är inte lika engagerade som jag men det är tur det är många i alla fall. Är nyfiken på det bidrag som du gillade som heter piano finns det någonstans att lyssna på?

 10. Schlagerpinglan

  Kerstin, Bra att det finns folk som tar tag i saker. 😀 Länken till “Piano” är: http://svt.se/2.118688/1.1737770/piano

 11. K A Johansson

  Ja. Tillåtet ENLIGT REGLERNA. Men moraliskt …?
  Som det är nu har man ju hittils kunnat sitta dygnet runt med sin mobil och rösta på sig själv hur många gånger som helst. Tror nog inte det var så det var tänkt.
  Jag är fullkomligt övertygad om att detta har påverkat resultatet.

 12. Schlagerpinglan

  K A Johansson, Jag är ledsen men jag tror faktiskt att det verkligen var tänkt att folk skulle ringa dygnet runt. När det gäller mobiltelefoner så är folk en aning vårdslösa och det har svt utnyttjat. Omoraliskt ja, men precis som du skriver: tyvärr helt enligt reglerna.

 13. Liza

  Skrev här för en tid sedan om mina favoriter:

  104 My kind of love
  113 När vi har landat
  047 Flyg mot himlen

  Glad att två av dem är kvar 🙂

  My kind of love bara växer och växer. Stor potential – mina röster går till den

 14. jocke

  men snälla…det enda rätta nu när det enda bidraget som faktiskt kunde sjunga – halla åkt ut – måste ju vara att kvarvarande bidrag faktiskt hoppar av självmant. ingen kan ju möjligtivis bli glad av att denna typ av rent skräp skall beböva genomlida den förudmjukelse ett framträdande i en deltävling faktiskt skulle innebära…ge mellanacten lite extra tid helt enkelt. har ni slängt egna pengar på att rösta hör av er till radiotjänst i kiruna om lite rabatt på framtida licenensavgifter…(jag menar om ni inte röstat sjäva…vem skullle ha röstat?)

 15. Ingela

  Tror ni det hjälper med ett tak på 50 röster per telefon när det finns kontantkort????? Nej kolla hur många enskilda röster var låt har fått i stället. För då blir det svårare iallafall för dem som har “massröstat” det skall iallafall en jäkla massa kontantkort till i så fall.

 16. Ingela

  Jag menar bara att om nu reglerna ska ändras mitt i det hela varför inte ändra dem totalt i så fall.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se