Fjärde jokern: Pauline Kamusewu

2010-01-07 (torsdag)

Startfältet i Melodifestivalen 2010 är komplett nu när den fjärde jokern avslöjats. Det blev Pauline Kamusewu som kommer att framföra låten “Sucker for love“. Texten har Pauline själv skrivit och musiken står Fredrik Ödesjö, Andreas Levander och Johan Wetterberg för. Låten beskrivs som en “blandning av kabaré och 60-talsmusik”. (Källor: svt.se, aftonbladet.se och expressen.se)

Schlagerpinglan: Enligt svt.se så är Pauline en väldigt rutinerad artist som släppt flera skivor, haft flera radiohits, spelar intrument och dansar. Själv har jag aldrig hört talats om henne. De andra jokrarna, se nedan, har ju verkat vara bra val så det borde väl även detta vara, kan man tycka.

De fyra jokrarna i Melodifestivalen 2010:
Deltäv. 1 – Örnsköldsvik (6/2): Salem al Fakir, “Keep On Walking“
Deltäv. 2 – Sandviken (13/2): Pauline, “Sucker for love“
Deltäv. 3 – Göteborg (20/2): Darin, “Out of my life”
Deltäv. 4 – Malmö (27/2): Peter Jöback, “Hollow“

Schlagerpinglan: Så, nu när alla artisterna och bidragen är kända så borde ju nästa steg vara att låtarna läggs upp i sin helhet på SVT:s hemsida. Kanske inte så troligt, med tanke på utvecklingen här, men fungerar det i Finland så borde det fungera här också.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Fjärde jokern: Pauline Kamusewu”

 1. Terry

  Jag hoppas Pauline vinner. Hennes låt kommer förmodligen dissas av europa men jag kommer iaf va övertygad om att det var en bra låt. Dvs, om den är bra vilket de andra låtarna jag hört med henne är 😛
  och jag vet knappt vem hon är..

 2. Kerstin

  Jag förstod nästan att den fjärde jokern skulle bli en kvinna men efter stjärnor som Darin och Jöback kändes detta som ett platt fall. Låten kan ju vara bra men vem tusan är Pauline? Jo, jag har nog ett litet blekt minne av henne från Allsången i somras men inte gjorde hon något större intryck på mig. Känns som en artist som vill nå en bredare publik med sitt framträdande i MF men varför just henne som joker skulle inte jokrarna vara etablerade artister, artister som redan har en karriär och när dom avslöjas så känner man wow ska den artisten vara med i MF, så kändes det ju definitivt inte i detta fall.
  Det här med att låtar som ska delta i MF skulle läggas ut på nätet och man kan lyssna på dom redan nu är jag inte för alls det skulle helt ta bort tjusningen med själva tävlingen för min egen del. Visst jag skulle inte behöva lyssna men det skulle vara oundvikligt att höra och läsa kommentaret om bidragen och det vill jag absolut inte innan själva tävlingen. Vill även säga att jag lyssnar inte på de andra ländernas bidrag heller utan endast vinnaren när den spelas upp i programmet inför ESC. Nej jag vill inte att vi följer de andra länderna i detta avseende för så nyfiken är jag inte och jag vill inte lyssna sönder låtarna innan tävlingen börjar.

 3. Schlagerpinglan

  Kerstin, Enligt Expressen så ska Pauline vara en nödlösning, se länk: http://www.expressen.se/noje/1.1837891/skrall-jokern . I vanliga fall litar jag inte så mycket på Expressen men detta låter ju inte helt osannolikt, utan skulle kunna förklara en hel del.

  Vad gäller för-lyssnandets vara eller inte vara så tycker jag personligen om att kunna lyssna in mig på en låt innan jag ser den tävla eftersom många låtar blir bättre efter hand. 30-sekunders-smakproven är jag däremot helt emot och ser hellre att de slopar dem helt i så fall.

 4. Rickard

  Håller med dig Kerstin – verkar som en nödlösning! Men jag vet knappt något om artisten och ska därför inte dömma ut henne! Man får ge det en chans och se hur det går helt enkelt…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se